"Ahmet Nur Çebi, Rahmi Koç'a gitsin..."

19.05.2020 - 10:21 | Son Güncellenme: 19.05.2020 - 10:42

Beşiktaş'ın eski başkanı Serdar Bilgili, siyah-beyazlıların gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Mevcut başkan Ahmet Nur Çebi'ye sponsor konusunda tavsiyesini ileten Bilgili, Fikret Orman dönemi hakkında da konuştu.

"Ahmet Nur Çebi, Rahmi Koç'a gitsin..."

AJANSSPOR

Beşiktaş’ın 100. yılındaki şampiyonluğundaki Başkan Serdar Bilgili, siyah-beyazlı kulübün mevcut durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ahmet Nur Çebi için ne dedi? Sponsorluk konusunda ne düşünüyor? Transfer planlaması için ne düşünüyor? Serdar Bilgili çarpıcı ifadelere imza attı.

Serdar Bilgili: "Allah, Ahmet Nur Çebi'ye yardım etsin"

Sözcü'ye konuşan Serdar Bilgili, tüm dünyanın zor günler geçirdiğini ifade ederek, "Şimdiki yöneticiler bu dönemde nasıl kulüp yönetebiliyor, anlamıyorum. Allah yardım etsin Ahmet Nur Çebi’ye ve yöneticilerine…" ifadelerini kullandı.

"Vodafone sorun çıkarırsa, Rahmi Bey'e gider destek isterdim"

Ahmet Nur Çebi'ye sponsorluk konusunda tavsiyede bulunan Bilgili, "Vodafone, sponsorlukta olmayacaksa başkanın yerinde olsam Rahmi Bey'e (Koç) gider Beko konusunda destek isterim" diye konuştu. 

Serdar Bilgili: "Gidenin arkasından konuşmak hoş bir şey değil"

Serdar Bilgili transfer konusundaki fikrini paylaştı ve çarpıcı bir ifadeye de imza attı:

"Transfer yapmak yerine artık altyapıya dönülmeli. Benim hatalarım oldu, Süleyman Ağabey'in, Fikret Orman'ın ve Yıldırım Demirören'in de olmuştur. Ama her gidenin arkasından konuşmak hoş bir şey değil."

Camiaya mesaj verdi...

Beşiktaş'ın eski başkanı, camianın birlikte ve beraberlik içinde olması gerektiğini de vurguladı. 

"Şampiyonluğu sattı dediler"

Bilgili, "Bana ‘Şampiyonluğu sattı' dediler. Fikret'e ‘Paralar nerede?' diyorlar. Artık camia için birlik olma vakti. Bu tür şeyler kulübümüzü ileri götürmez” diyerek sözlerini tamamladı.

Serdar Bilgili dönemi...

1992-1998 yılları arasında aralıksız olarak Süleyman Seba başkanlığındaki Beşiktaş Yönetim Kurullarında görev alan Serdar Bilgili, bu süre zarfında Genel Sekreterlik ve Basın Sözcülüğü görevlerinde bulunmuştu.

Hasan Arat ile bir dönem çekişmişti

26 Mart 2000’de yapılan seçimlerde Beşiktaş Başkanı seçilmiş ve teknik direktör olarak Nevio Scala'yı göreve getirmişti. 31 Mart 2002 tarihli seçimde 7.363 geçerli oyun 4.078'ini alarak Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanlığı’na 2. kez seçilmiştir. Bilgili'nin başkan olduğu dönemlerde Hasan Arat ile çekiştiği halen hafızalarda.

Ne zaman görevden ayrıldı?

Süper Lig’in 2003-04 sezonunun ikinci yarısında Beşiktaş’ın yaşadığı ağır puan kayıpları tepkilere neden olmuş ve 2004 yılında görevinden ayrılmıştı. 2000-2004 yılları arasında Beşiktaş Spor Kulübü başkanlığını yürütmüştür. Bu dönemde BJK halka arz edilmiş ve İMKB’de işlem gören ilk futbol kulübü olmuştur.

Bilgili döneminde Beşiktaş kaç kupa aldı?

2002-03 sezonunda Süper Lig'de Beşiktaş şampiyonluğa ulaşmıştı. 2000 yılında da Atatürk Kupası'nı siyah-beyazlılar müzesine götürmüştü.

Serdar Bilgili'nin yöneticileri arasında dikkat çeken isimler...

Serdar Bilgili'nin yönetim kurulunda, dikkat çeken isimler vardı. İşte o isimler:

Hüsnü Güreli, Yıldırım Demirören, Fikret Orman, İbrahim Altınsay, Fikret Ercan, Cengiz Kaptanoğlu, İsmail Ünal, Kıvanç Oktay, Levent Erdoğan, Muzaffer Nasıroğlu, Haşmet Bedii Kürüm, Behçet Ümitlen gibi isimler yer almıştı. Beşiktaş'ta sonradan yönetici olan Mete Düren, Hüseyin Mican, Cem Bilge, Ahmet Kavaklı, Deniz Atalay, Emin Önal gibi isimler de bir dönem yedek üyeler arasındaydı.

Senin için hazırladığımız haberler