Ahmet Nur Çebi şampiyonluk kutlamaları için tarih verdi!

İsa Kethüda
15.05.2021 - 22:57 | Son Güncellenme: 16.05.2021 - 01:30

Beşiktaş'ın Göztepe'yi deplasmanda 2-1 mağlup edip sezonu şampiyon olarak tamamladığı maç sonrası siyah-beyazlı kulübün başkanı Ahmet Nur Çebi konuştu. İşte detaylar...

Ahmet Nur Çebi şampiyonluk kutlamaları için tarih verdi!

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş'ın Göztepe'yi deplasmanda 2-1 mağlup edip sezonu şampiyon olarak tamamladığı maç sonrası başkan Ahmet Nur Çebi açıklamalarda bulundu.

Herkesin emeği var

Şampiyonluğu değerlendiren Çebi, "Konuşacak bir halde değilim. Pandemi vardı, zor şeyler vardı. Allah yardım etti. Çocuklarımız mücadele ettik. Tüm çalışanların emekleri var. Bu bir başlangıç olabilir. Devam edeceğiz" dedi.  

Şampiyonluk kutlamaları

Şampiyonluk kutlamalarının 19 Mayıs'ta olacağını söyleyen Çebi, "Hedefimiz, 19 Mayıs, saat 19.03'te şampiyonluk kutlamasını yapmak. 

Rosier ve Ghezall'ın geleceği hakkında

Rosier ve Ghezzal'i hallederiz, onlar bizim çocuklarımız. Benim niyetim, bu ekiple tamamen devam etmek. Sergen hoca, başarının en büyük mimarlarından biri.

Kolej havası

Futbolcuların emekleri çok, kolej havasıyla sezonu geçirdiler. Ümraniye'de bize emeği geçen çok insan var. Önümüzde büyük bir sorumluluğumuz olan kupa maçımız var. Maçları olduğu için, oyuncularımın dinlenmesi gerekiyor.

Bırakmam Seni kampanyası

Bırakmam Seni kampanyası benim için çok önemliydi. Paradan ziyade birlik ve beraberliği sağlamam için bir fitil ateşlemem gerekiyordu, biz onu yaptık. Kimse farkında değil.

Şapkadan tavşan çıkardı

Atiba, çok mütevazı. Bu işi o halletti. Atiba başka şeyler yaptı, takımın kaptanlığını yaptı. Moral ve mantalite anlamında takımı ayakta tuttu. Hak etti. Benim sihirbaz olduğumu söyledi yanlış duymadıysam ama şapkadan bir tavşan çıkardıysam, o Atiba'dır

Tabii ki alkışlayacaklar

Çebi son dönemde çok konuşulan alkış konusuyla ilgili konuştu. NTV Spor'un derlediği habere göre Ahmet Nur Çebi, "Bu tabii ki lafı biraz birilerini rahatsız etmiş alkış konusunda. Ben 'Tabii ki alkışlayacaklar, başka ne yapacaklar ki?' dedim. Bir camiayı asla incitmedim. İncitmek de istemem. Zaten açıklamaların tepesine baktığınız zaman anlattım ama bunu kullanmak isteyenler kötü niyetle kullandılar. Bu beni çok üzdü. Bir spor adamı ne yapabilir? Sporculuktan gelmişsiniz, tabii ki alkışlarsınız. Ben bunu söylemek istedim, o da yanlış bir yere gitmiş." ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Beşiktaş derbisinden önce verdiği demeçte kazanmak istediklerini kaybetmeleri durumunda da Beşiktaş'ı alkışlayacaklarını ifade etmişti. Ahmet Nur Çebi de konuyla ilgili olarak, "Fatih Terim tabii ki alkışlayacak" şeklinde demeç vermişti.

"Transfer limiti kullanılmıştı..."

Ahmet Nur Çebi, “Şimdi şampiyonluğu herkes ister. Herkes istediği için şampiyonluk kıymetli. Rakiplerimiz de değerli. Onların ve bizim yaşadığımız şampiyonluklar var. Çok zorlu bir kulüp devraldık. Bir de üstüne pandemi geldi. UEFA 2 ay maaşını almayan futbolcuların kontratını fesih hakkını tanıdı. 1-2 ay evvel bu kararlar yoktu. İnanılmaz değişti. Bankalar Birliği’nin kulüplere ön gördüğü transfer limitleri vardı. Çok düşüktü. Yani kullanılmış zaten.

"Tüm başarı bir ekibe aittir..."

Biz bu şartlarda çok büyük zorluk çektik. Transfer sürecinde sık dokuduk. Dolayısıyla bu şampiyonluk her hususta çok önemli. Değişen uygulamalar, üstüne üstelik pandemi, mali krize girmiş kulüp, motivasyonu bitmiş bir kulübü ayakta tutmak çok önemliydi. Onun için yönetici arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Onların taraftarı, camiayı önemsediğini biliyorum. Tüm başarı bir ekibe aittir.

"Onu buraya getiren başkan olduğum için..."

Sergen hocamızın getirdiği güzellikler tartışılmaz. Onu buraya getiren başkan olduğum için kendimden gurur duyuyorum. Fazlasıyla hak eden birisiydi. Çok da geç kalmışız. Dolayısıyla Beşiktaşlılar da onun yeri ayrı olacaktır. Mümkünse tüm bu kadroyla, ekiple ve teknik heyetle çalışmak istiyorum. Beşiktaşlılara müjde. Başarı getiren bir ekibiz biz. Camiamızın bize destek olmasını istiyorum. Bu şampiyonluğa inanmayanlar vardı. Maalesef bizim muhalefetimiz bize inanmadı. Bir kere bile bize destek olmadılar. Bırakmam Seni kampanyamız bizim bu seneki anahtarımızdı. Biz kapıyı onunla açtık. Onun için bu kampanyaya katkı veren herkese binlerce kere teşekkür ediyorum."

Senin için hazırladığımız haberler