Sergen Yalçın krizinin perde arkası! Neler olmuş neler

Feride Kara
03.03.2022 - 16:12 | Son Güncellenme: 03.03.2022 - 16:23

Sergen Yalçın'ın 'Altımı oydular' açıklamasından sonra Beşiktaş'ta eski defterler açıldı. Başkan Ahmet Nur Çebi ile Sergen Yalçın arasında neler yaşandı?

Sergen Yalçın krizinin perde arkası! Neler olmuş neler

Kartal YİĞİT -AJANSSPOR

Beşiktaş'ın Kayserispor'a 2-1 yenilerek Türkiye Kupası'ndan elenmesinin ardından eski defterler yeniden açıldı. Eski Beşiktaş menajeri Sinan Engin'in Sergen Yalçın ile ilgili sözleri özellikle sosyal medya da gündem oldu.

Sergen Yalçın: Altım oyuldu

Sergen Yalçın'ın anlatımına göre Beşiktaş'ta çalışırken altı oyulmuştu. Kendisi görevdeyken Portekizli teknik direktör  Bruno Pinheiro ile görüşülmüştü. Yaşananları anlamak için Sergen Yalçın'ın takımı şampiyon yaptıktan sonra yaşanan sözleşme krizine ve görevden ayrılmasına neden olan gelişmelerin perde arkasına bakmak gerekiyor.

Yönetime 'İmzada geç kaldın' tepkisi

Sergen Yalçın, Beşiktaş'a çifte şampiyonluk kazandırdıktan sonra sözleşmeye imza atana kadar yaşanan süreç çok konuşuldu.  Bir çok kişiye göre yönetim Sergen Yalçın'a  imza attırmakta geç kaldı. Şampiyon  takımın hocasının bu kadar sürüncemede bırakılması büyük tepki çekti.

Ankara görüşmesinde Yalçın'dan 'tatil' isteği

Eleştiriler bir yere kadar haklıydı. Çünkü o imzanın atılma süreci bu kadar uzamamalıydı. Ancak bu geç kalışta sadece yönetim değil Sergen Yalçın'ın da payı vardı. Beşiktaş, iki kupayı kazandıktan sonra tam kadro Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti. Bu ziyaretten sonra Başkan Ahmet Nur Çebi, İstanbul'a dönmeden Sergen Yalçın'a masaya oturma teklifi yaptı. Ancak Sergen Yalçın, tatile çıkacağını söyleyerek bir hafta sonra görüşebileceklerini söyledi. Başkan Çebi, bu isteği olumlu karşıladı.

Para sorun oldu: "Erol Bulut benden çok kazanacak"

Sergen Yalçın'ın tatilini yapmasının ardından taraflar İstanbul'da masaya oturdu. İlk görüşme söz dönüp dolaşıp yıllık ücrete geldi.  Başkan Çebi, Sergen Yalçın'a önce 11 milyon TL teklif etti, sonra ücret 12 milyon TL'ye çıktı. Teklife tepki gösteren Sergen Yalçın, "Başkanım Fenerbahçe'den ayrılan Erol Bulut , Gaziantep'te benden daha fazla kazanacak . Bu şartlar altında olmaz" diyerek izin istedi ve toplantıdan ayrılıp  Çeşme'ye döndü.

1 aylık süreç: Rıdvan Dilmen ile mesaj

Daha sonra 1 aylık bekleme süreci yaşandı. Taraflar burada uzlaşma imkanı bulamadı. Sergen Yalçın, yakın arkadaşı Fenerbahçeliliği ile bilinen Rıdvan Dilmen aracılığıyla Beşiktaş'tan ayrıldığını duyurdu. Sosyal medyadan gelen tepkiler sonrası devreye Beşiktaş'ın önde gelenleri girdi.  Başkan Ahmet Nur Çebi, Yalçın'ın evine kadar gidip 1 yıllık sözleşmeye imza attırdı.

Hem Çebi hem Yalçın yıprandı

Bu süreçte hem Beşiktaş yönetimi hem Sergen Yalçın yara aldı. Sergen Yalçın'ın iki kupa almış bir teknik direktör olarak daha fazla ücret istemesi normaldi. Yönetim, daha önceden Yalçın'ı ikna edebilecek bir teklif yapabilirdi. Bu olmayınca sosyal medyada yönetim ve Sergen Yalçın destekçileri karşı tarafı yaralayan mesajlar attı. Süreç belki Sergen Yalçın'ın istediğini almasıyla bitmişti ama iki taraf yıpranmıştı.

Sergen Yalçın'ın Pinheiro iddiası doğru değil ama...

Sergen Yalçın'ın diğer bir iddiası da kendisi görevdeyken Şampiyonlar Ligi'ndeki Sporting Lizbon maçı için gittikleri Portekiz'de yönetimin teknik direktör Bruno Pinheiro ile görüşmesi.  Bu iddia gerçeği yansıtmıyor. Ancak geçen sezon başında Beşiktaş iyi gitmezken Sergen Yalçın'ın alternatifi arandı.

Mustafa Denizli, Sergen Yalçın'ı uyardı

İki kupayla biten sezona Beşiktaş çok kötü başlamış ve ligde son sıralara düşmüştü. Kritik Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarında alınacak sonuçlarla Beşiktaş'ın iddiası bitebilirdi. Yönetim, bu dönem Beşiktaş için teknik direktörlerin nabzını yokladı. Mustafa Denizli ve Slaven Biliç ile dolaylı olarak görüşüldü. Hatta Denizli, bu dönem Sergen Yalçın'ı uyardı. Ancak takım Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarını 3-2 kazanınca   görüşmeler son buldu.

Balotelli yerine Batshuayi geldi

Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar'ın ayrılmasından sonra sezon öncesi golcü konsunda da Sergen Yalçın ile yönetim görüş ayrılığına düştü. Yalçın'ın yıldızının barışmadığı o dönem transfer komitesinde bulunan Erdal Torunoğulları, Mario Balotelli ile anlaştı. Ancak SergenYalçın bu oyuncuyu veto edince Balotelli Adana demirspor'a gitti. Balotelli'yi veto etmesinin ardından Hulk, Mitrovic ve Luuk de Jong gibi isimlerle anlaşılamayınca Sergen Yalçın başta 'hayır' dediği Mitchy Batshuayi transferine onay verdi.

Golü Önder Karaveli mi atacak?

Sergen Yalçın'ın Batshuayi tercihi Beşiktaş'ta bütün sezonun kaderini belirledi. Son hedef Türkiye Kupası'nda kaçan gollerin ardından Beşiktaş elendi. Düne kadar övgüler dizilen Önder Karaveli sosyal medyada hedef tahtasına kondu. Kayserispor karşısında oyunu domine  eden ve pozisyon üstüne pozisyon bulan bir Beşiktaş vardı. Batshuayi birçok pozisyonu değerlendiremeyince Karaveli çaresiz kaldı ve yenilgi kaçınılmaz oldu.

Şenol Güneş ismi tekrar gündeme gelebilir

Beşiktaş'ın kupadan elenmesi önümüzdeki sezonun planlarını değiştirebilir. Başkan Çebi, genç ve  yabancı teknik direktör yerine tecrübeli bir isme yönelebilir. Bu isimse iki taraf yalanlasa da Şenol Güneş.  Bu saaten sonra Şenol Güneş'in gelecek sezonun hocası olması sürpriz olmaz.

Senin için hazırladığımız haberler