"Fikret Orman'dan hesap sorma iddiasıyla gelmedik"

16.10.2020 - 14:43 | Son Güncellenme: 16.10.2020 - 14:48

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, yaz transfer dönemindeki çalışmalar hakkında konuştu. Başkan Çebi, Sergen Yalçın konusuna değinirken gündeme dair açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

"Fikret Orman'dan hesap sorma iddiasıyla gelmedik"

Hesap sorma iddiasıyla gelmedik"

Tasarruflu bir transfer dönemi geçirdiklerini söyleyen Çebi, "Geçmiş yönetimden hesap sorma iddiasıyla gelmedik. Camiamız yapılan hataların ortaya çıkarılmasını istedi. Pandemiden kaynaklı bir gecikme oldu. Birilerinin ihracı gibi konular gündeme getiriliyor. Bu mağdur yaratmak için bir senaryo. Gündemimizde yok. Buna genel kurul karar verir. Ekonomik anlamda sıkıntılarımızın olduğu inkar etmiyoruz. Sıkıntıları vurguluyoruz. Bunu Beşiktaş’ın menfaatleri için dile getiriyoruz. Yapılan transferlerde bu sezon bildiğiniz üzere 200-300 bin Euro’yu geçmeyen kiralama bedeli pek olmadı. Galiba 1 tane oldu. Transferle ilgili bonservis kimseye ödemedik. Çok tasarruflu bir transfer dönemi geçirdiğimizi iddia edebilirim. 8 milyon Euro tasarrufumuz var. Ekonomik anlamda kendimizi, uçağından menajerine kadar tasarruf ettik. Bu anlamda kendimizi başarılı görüyoruz.

Kadromuzun eleştirildiği kadar doğru olmadığını iddia ediyoruz. Yapılmayan transferler eleştirildi. Bunların arkasında kimin olduğu bellidir. Kendimizi baskı altında hissetmeden, hocamız ve scout ekibinin de içinde olduğu bir süreçte bizler transferi yaptık. Tabii ki süreç içinde herkesin aynı fikirde olmasını bekleyemezsiniz. Bizler başarılı bir transfer dönemini ortak şekilde yaptık. Başarılı olacağımızı göreceksiniz. Ekonomik olarak rakamları verdim. Biz Beşiktaş’ın geleceğini oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

"Santrfor eksiğini tamamlayacağız"

Santrfor eksiğini tamamlayamadıklarını söyleyen Ahmet Nur Çebi, "5’er yıllık sözleşmesi olan bazı futbolcularımız var. Bunların Beşiktaş’a zarar verdiğini ama bu futbolculardan da faydalanmak istediğimizi söylemek isterim.

‘Beşiktaş’ın almak istediği oyuncuyu şu takım’ aldı yaklaşımı hoş değil. Bir santrforu eksik tamamladık. Ocak ayında onu da tamamlayacağız. Elimizdeki imkanlarla Beşiktaş için en iyisini yaptık. Bunu söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

"Kendimizle ilgili bir eksiklik görmüyoruz"

Transfer görüşmesi yaptığı videonun sosyal medyaya sızması hakkında konuşan Çebi, "Benimle ilgili görüntü bir talihsizlik. Yanımızdaki misafirin cehaleti. Ben transferin içindeyim. Tabii ki konuşmalar olacak. Kendimizle ilgili bir eksiklik görmüyoruz" yorumu yaptı.

"Sangare denen futbolcuyu almak istedik"

Öte yandan Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk'ün Sangare açıklamasının sorulması üzerine konuşan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi şu şekilde konuştu:

"Antalyaspor Başkanı Öztürk ile aramızdaki bir konu. Sangare denen futbolcuyu almak istedik. Karşımıza koyulan futbolcunun fiyatının doğru olmadığını görünce bu transferden vazgeçtik. İşin hikayesi budur."

"Kadro dışı kalanlar ve kalmayanlar bir karardır"

Kadro dışı kalan oyuncuların sorulması üzerine yorum yapan Çebi, "Teknik kadronun kalsın dediği oyuncuları bizler kadro dışı bırakmadık. Kadro dışı kalanlar ve kalmayanlar bir karardır. Douglas’a baktığınızda 1 yıldır sakat. PAOK maçında da sakatlığının geçtiğini düşünmemize rağmen kendini iyi hissetmediğini söyleyerek oynamadı.

Mirin, yurt dışından geldiğinden beri futbol oynuyor. Mirin’den faydalanamayacağımızı söyledik. Lens de istediğimiz katkıları vermeyi başaramamıştır" dedi.

"Transfer 1 kişinin isteğiyle yapılmaz"

Teknik direktör Sergen Yalçın'ın onaylamadığı hiçbir oyuncuyu almadıklarını ifade eden Ahmet Nur Çebi şöyle konuştu:

"Transfer 1 kişinin isteğiyle yapılmaz. Bir ekip işidir. Scout, hoca ve işin ekonomisini yürüten yöneticilerin görüşü vardır. Biz transferleri hep beraber yaptık. 4-5 kişinin olduğu yerde herkesin aynı fikirde olması elbette söz konusu olmayabilir. Hocanın isteklerinden aldıklarımız var. Hocanın onaylamadığı bir oyuncu elimizde yok. Kendisine bir dahaki sefer sorarsanız açık ve net şekilde cevap verecektir."

"Elimizi taşın altına koyduk"

Beşiktaş üzerine yürütülen bir algı olduğunu söyleyen Ahmet Nur Çebi, "Burada maalesef Beşiktaş ile ilgili malum kişiler tarafından yaratılan bir algı var. Durmuyor bu algı. Neden bu algıyı yaratıyor bu troller? Elimizi taşın altına koyduk. Beşiktaş’ın 1 kuruşunu boşa harcamadık. Altyapıdan oyuncuların kadroda olduğunu görmeniz mümkün. 4-5 oyuncudan aşağı isim yok. Ayrıca bu sene bazı futbolcularımız A takım kadrosunda yer bulamayabiliyor. Bu futbolcuları başka takımlarda top oynaması için kiraya veriyoruz. Bu sene bir rezerv lig talebi vardı. Sadece 3 takım olumlu görüş verdi. Diğerleri olumlu görüş vermedi. TFF kendini projesini açıklamakta gecikti. Rezerv Lig’in olmayacağını geç açıkladılar.

2-3 oyuncuyla nasıl oluyor da konu Alanyaspor’a endekslendi de algı yaratıldı anlamadım. Verdiğimiz oyuncular Süper Lig’de top oynuyor. Bu Beşiktaş’ın menfaatinedir. Biz oyuncuların tapularını da kimseye vermedik. 2 yıl oynayacak şekilde bu çocukları verdik. Alanyaspor ve diğer takımlarda oyunculara hassasiyet gösterilsin diye kulüplere de bir bonus verilecektir. Süper Lig’de mücadele eden bir takıma oyuncu kiralamak ve pişip bize gelmesi fırsattır. Bu futbolcuların bize ileride artısı olacaktır" yorumunu yaptı.

"Beşiktaş'ta oynamak isteyene kapımız açık"

Sergen Yalçın'ın taleplerinin karşılanacağını vurgulayan Çebi, "Beşiktaş’ta futbol oynamak isteyen herkese kapımız açık. Beşiktaş’ta top oynamak istemeyenle de işimiz olmaz. Dorukhan top oynamak isterse kontrat imzalarız. İstemezse Allah yolunu açık etsin.

Sergen Hoca kendi ihtiyaçlarını kendisini belirler. Yardımcı hoca talebi varsa, zaten yerine getirecektir" şeklinde görüş belirtti.

 

"Boyd’u devre arasında tekrar kadroda göreceğiz"

Tyler Boyd'un devre arasında kadroda olacağını söyleyen Çebi şu şekilde konuştu:

N’Koudou’nun sakatlığını atlatacağını ve atlatınca da faydalı olacağını düşünüyoruz. Tyler Boyd’u devre arasında tekrar kadroda göreceğiz. Arada sorun yok. N’Koudou’nun daha faydalı olacağı teknik kadroda ağır basmıştır. Biz de gereken desteği verdik.

Tyler Boyd bizim oyuncumuz. Kendisinden bir yönetici olarak faydalanmayı arzu ediyoruz. Teknik kadronun kararına da saygı duyuyoruz. Kararı tek başımıza almadık. Beraber aldık. Ortak kararlar alındı. 11’i yapan hocaya da kimsenin karışmadığını söyleyelim. Biz yöneticiler olarak hocamıza güveniyoruz.

"Sergen Hoca kıymetlidir"

Sergen Yalçın'ın başarılı bir teknik adam olduğunu söyleyen Çebi, "Sergen Hoca, Beşiktaş’ın önem verdiği ve geçen sene de başarısını ispat etmiş bir hocadır. Bu takım 13.sıradan 3.sıraya geldi. Son 2 maça bakarak tavır ve tarz belirleniyor. Sergen Hoca kıymetlidir. Sergen Hoca uzatmak isterse uzatırız. Hoca şu anda şampiyonluğa odaklandı. Kalmak istediğinde kalacağını biliyor" dedi.

"Futbol A.Ş diye bir anonim şirketimiz var"

Futbol A.Ş hakkında bilgi veren Ahmet Nur Çebi'nin konuyla ilgili açıklamaları ise şu şekilde:

"Futbol A.Ş diye bir anonim şirketimiz var. Orada da yöneticilerimiz var. Erdal Torunoğulları Futbol A.Ş’nin başkanı. Cenk Sümer de Futbol A.Ş’nin yönetim kurulu üyesi. Ne anlatılmak isteniyor anlamıyorum. Cenk Sümer’in görevi çok net."

Abdullah Avcı haklarından vazgeçti mi?

Ajansspor editörü ve Radyospor programcısı Salim Manav'ın sorduğu Abdullah Avcı sorusuna yanıt veren Ahmet Nur Çebi şu ifadeleri kullandı:

Sayın hocamızın bizde emeği var. Bizle yaptığı kontrat var. Haklar, hukuklar yazılı. Abdullah Hoca ile yolları ayırdık. Herhangi bir ödeme yapmadık. Kendisiyle uzlaşmaya çalışıyoruz. Araya hatırlı insanlar girdi. Görüşmeler devam ediyor. Ama avukatın yaptığı açıklama manidardır. Hiçbir şey anlamadım. Bugüne kadar para almadık denmesini anlamadım.

Avukatlar ekonomilerine çok düşkündür. Abdullah Avcı açıklama yapacak kadar yürekli ve güçlüdür. Hoca ile görüştüğümde, ‘Ben para konularını sizinle konuşmak istemiyorum. Avukatımla görüşün’ dedi. Hoca bizden para almadı. Ama haklarından vazgeçtiyse bunu ifade etmesini istiyoruz. Para almayacaksa kendilerine saygı, sevgi ve hürmetlerimizi iletiriz."

"Doğru transferlerle daha başarılı olacağımıza inanıyorum"

PAOK karşısında alınan yenilgiyi talihsiz olarak nitelendiren Çebi, "Maalesef kaybettiğimiz maçlar var. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu bir futbol. Oradaki talihsizlikleri üzüntüyle karşıladık. Ama hayat devam ediyor. Doğru transferlerle daha başarılı olacağımıza inanıyorum. Geciken transferler ifadesine katılmıyorum. 10 gün gecikme olabilir. Fakat; 5 yıllık kontrat imzalıyorsunuz.

Daha önce atılan kontratlardan kurtulamıyoruz. O yüzden ince eleyip sık dokumalıyız. Bugünkü 1 aylık başarı sizi yıllarca zor duruma düşürebilir. 400 bin Euro’ya top oynuyor ama 1 milyon Euro’yu cebimizden veriyoruz. Halen kontratları devam ediyor. Pandemi vardı. Lig geç bitti. Talihsiz bir PAOK maçı oynadık. Mazeret değil ama yaşadığımız sıkıntıların da bunda etkisi olmuş olabilir" dedi.

Geçmişe dönük inceleme süreci neden uzadı?

Fikret Orman döneminin incelenmesi üzerine yorum yapan Çebi şu şekilde konuştu:

Pandemi çok negatif etkiledi ve geçmişe dönük inceleme sürecini uzattı. Tabii ki incelemeyi Beşiktaş’ın kasasından yapıyoruz. Ben ödemeyi yapsaydım yanlış anlaşılırdı. O incelemenin içinde ben de varım. Hiçbir şeyden korkmuyorum. Varsa da bir problem hesabını veririm. Üzerimize yüklenmelerini de doğru bulmuyorum. Bırakın bu inceleme sağlıklı bir şekilde yapılsın.

En çok hangi transferde zorlandı?

En çok Mensah transferinde zorlandıklarını itiraf eden Çebi, "Neden yazıldı çizildi bilmiyorum. Benim Beşiktaş ile olan maddi ilişkim benim özelimdir. Defter kayıtlarında var. Beşiktaş’ın paraya ihtiyacı varsa veriyoruz. Kefalet ihtiyacı olunca onu da yapıyoruz. Bunların yazılmış olmasından rahatsızım. Ama bunları engellemek de benim elimde değil. Başka şeyleri de engelleyemediğimiz gibi.

Hangi transfer bizi zorladı? Mensah transferi biraz ilginç gelişti. Bu kadar iyi transferler yaptık. Halen transfer yapılmadı diyorlar. Ne anlama geliyor bu? 10 tane pırlanta gibi oyuncuları buraya getirdik. Hepsinin faydalı olacağına eminiz. Tasarruf da ederek getirdik. Oyuncuların başarılı olduğunu zaman içinde göreceksiniz. Bize zaman bile verilmiyor. Bizi en çok zorlayan transfer Mensah. Gelen giden çok vardı. Kayserispor Başkanı Berna Hanım’a çok yüklenildi. Dik duruşu için hanımefendiye de teşekkür ediyoruz" dedi.

"Bir yapılandırmadır gidiyor"

Bankalar Birliği ile yeniden yapılacak anlaşma hakkında konuşan Çebi, "Bankalarla her gün anlaşma yapıyoruz. Bir yapılandırmadır gidiyor. Aslında yapılandırma yapılmış. Çeke teslim edilmiş, biz geri almaya çalışıyoruz. Hikayemiz bu kadar" şeklinde konuştu.

"Keşke Şenol Güneş gitmeseydi"

Şu anda Türkiye Milli Takımımızın teknik direktörlüğünü yapan Şenol Güneş hakkında da konuşan Çebi, Şenol Güneş'in baskıların ve oyunların sonrasında ayrıldığını şu sözlerle ifade etti:

"Milli Takım iyi yolda gidiyor. Gençleşmeye çalışıyor. Ama sabır göstermeyen bir toplumuz. Aynısını Beşiktaş’a da yapıyorlar. Sabredemezsek güzel günler göremeyiz. Beşiktaş’a da milli takıma da sabırlı olalım. Türkiye futbol liginde oynayan oyunculardan daha fazla Avrupa’da oynayan futbolcular milli takımda. Olsun, Türkiye’yi temsil ediyorlar. Şenol Güneş’in başarılı olacağını düşünüyorum. Keşke Beşiktaş’tan gitmeseydi. Burada itiraf ediyorum. Baskıların ve oyunların sonrasında Şenol Güneş buradan ayrıldı. Milli takımı şimdi ayakta tutuyor. Gençlere fırsat verdiği için Şenol Güneş’e de teşekkür ediyoruz."

"Beşiktaş’ın geleceğini hazırlıyoruz"

2020'nin Mart ayından beri planlama yaptıklarını ifade eden Başkan Çebi, "Beşiktaş’ta bir tek temlikli olmayan ben varım. Konuşuyoruz neden konuşuyorsunuz, konuşmuyoruz neden konuşmuyorsunuz diyorlar. Mart ayından beri planlama yapıyoruz. Planlama yapamıyor diyenlere cevap vermek istiyorum. Zaten uzun kontratlar, 1’e 3 verilen ücretler var. Biz yaşadığımız sıkıntıları sanki planlama yapamıyormuşuz gibi anlatıyorlar. Hayır biz planlamamızı çok güzel yapıyoruz. Beşiktaş’ın geleceğini hazırlıyoruz" dedi.

Kocadağ: "Sakat oyuncular için milli ara iyi bir fırsat oldu"

Yönetici Emre Kocadağ ise, "Sakat oyuncular için milli ara iyi bir fırsat oldu. Takımda gayet iyi bir hava var. Denizlispor maçıyla iyi bir dönüş yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Torunoğulları: "Oğuzhan ve Ljajic değerlerinden bir şey kaybetmedi"

Transferden sorumlu yönetim kurulu üyesi Erdal Torunoğulları ise, "Oğuzhan ve Ljajic değerlerinden bir şey kaybetmedi. Hocamızla çalışıyor. İki oyuncu da bizim için değerli. Altyapıdan, Rıdvan, Ersin, Hasic, Atakan gibi isimler var. 1 sene sonra katılacak arkadaşlar da olacaktır. Çok genç bir Beşiktaş göreceksiniz. Sabırlı ve uzun vadeli bir planlama ile olacak işler.

Beşiktaş Kulübü aynı zamanda dernek. Benfica, Porto’da sahipleri belli. Yan bir şirket kurmuştur, öyle devam ediyor. Bir menajere verdiğinizde dedikodu olur. Öyle bir şey olacağını düşünmüyorum" dedi.

Urgancılar: "Saklayacak, gizleyecek bir şey yok"

Yönetim kurulu üyesi Mesut Urgancılar ise geçmişe dönük yapılan incelemeler hakkında konuştu.

Urgancılar yaptığı açıklamada, "10 yıl yüzbinlerce evrak demek. Pandemi nedeniyle gecikmeler oldu. Söz konusu firmadan Kasım ayı içinde teslim almak istediğimizi belirtik. Kasım ayında denetim kurulu ve bize teslim edilecek. Saklayacak, gizleyecek bir şey yok. Soruların soruları görünce de üzülüyorum. 3 tane divan toplantısında bu soruların hepsine cevap vermiştik. Kimseyi zan altında bırakmak istemiyoruz. 2012’deki gibi olmayacak. Denetim Kurulu açıklayacak. Sonra da biz yorum ve tespitlerimizi yapacağız. Gerekeni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler