Ahmet Nur Çebi, Ajax maçı öncesi konuştu: "Adama Hesabını Sorarlar"

Orhan Gülek
28.09.2021 - 13:37 | Son Güncellenme: 28.09.2021 - 16:00

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ikinci maçında deplasmanda Ajax ile karşılaşacak olan Beşiktaş'ta başkan Ahmet Nur Çebi, Ajansspor'a özel açıklamalarda bulundu.

Ahmet Nur Çebi, Ajax maçı öncesi konuştu: "Adama Hesabını Sorarlar"

AJANSSPOR - HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ikinci maçında temsilcimiz Beşiktaş, deplasmanda Ajax ile kozlarını paylaşacak. Karşılaşma öncesi AJANSSPOR' a özel açıklamalarda bulunan siyah beyazlıların başkanı Ahmet Nur Çebi, umut dolu ifadeler kullandı.

"Ajax'ı araştırmaları için görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız var"

Ajansspor canlı yayınına katılan ve muhabirimiz Kartal Yiğit'in sorularını yanıtlayan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi "Şampiyon olduk, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettik. Yöneticilik yaptım. Futbolcularla çok fazla içli dışlı olmak iyi değil. Tabii ki oyuncularımıza yakınız. Genç kardeşlerimizin iyi mücadele edeceğine inanıyoruz. Evet, Ajax güçlü ve zor bir takım. Ajax'ı araştırmaları için görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız var. Ajax'ın altyapısı çok farklı." ifadelerini kullandı.

"Malatyaspor maçında vurdulu, kırdılı futbolu anlayamadım"

Beşiktaş'ın son dönemde yaşadığı sıkıntılara da değinen Çebi "Bizim maçlarımız belli. TFF ile sabah akşam kavga edecek halimiz yok. Biz ülkeyi temsil ediyoruz. Diğer takımlar da öyle. Sakatlık diyorsunuz... Dortmund maçından sonra oynadığımız maçlarda sakatlıklar çıktı. Çok efor sarf ettik. Camianın aradığı sebeplerden biri bu. Çok enerji sarf ettik ve arkasından sakatlıklar oldu. Ama darbeye bağlı sakatlıklarımız daha fazla. Malatyaspor maçında vurdulu, kırdılı futbolu anlayamadım. Çok üzüldüm. Halen devam ediyor. Futbolcu kardeşlerim maçı almak için sert de davranıyor, ayağına da basıyor. Buna ne gerek var? Bizi üzüyor, kızdırıyor, küstürüyor. Ancak; yaşananlardan dolayı kafamız karışık. Hakemlerle ilgili açıklamayı özellikle bu hafta sonu oynanacak maçları da gözlemleyerek yapacağım. Bu hafta sonu biz ve diğer takımların oynayacağı maçları çok dikkatli izleyeceğiz. Sonrasında da sıkıntıları kamuoyuyla paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada siyah beyazlı takımın kendini ispatlayacağına inanığını dile getiren Çebi, şu ifadeleri kullandı:

"Beşiktaş'ın kendine yakışır bir şekilde oynayacağına inanıyorum"

"Futbol sahada oynanıyor ve 90 dakika sonrasında sonuç ortaya çıkıyor. Ben Beşiktaş'ın kendine yakışır bir şekilde oynayacağına inanıyorum. Sakatların yerine oynayacak oyuncularımızın durumunu da 'Kötünün iyisi' olarak değerlendiriyorum. İşin pozitif tarafını görmek istiyoruz. Önemli transferler yaptık. Cimri olmadan elimizi açık tutarak transferler de yaptık. Bu transferlerin sahada olmaması büyük bir şanssızlık. Bir sebep aramak çok doğru değil. Bu tür sakatlıkların arkasında bir anda 5 tane sebep de olabilir. Saha, antrenman, futbolcunun durumu, yoğun maç programı..."

"Futbolcularla gereken konuşmayı yaptım"

Son olarak futbolcularla sakatlık konusunda konuştuğu ifade eden Çebi "Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ediyoruz. Dortmund ve Ajax maçlarında çok daha fazla enerji harcamak zorundasınız. Daha fazla mücadele ediyorsunuz. Bu maçlar sonrasında da sakatlıklar olabiliyor. Aklınıza her gelenden bir kaşık. Yani sakatlıkların tek bir sebebi yok. Bundan sonra nasıl hareket edeceğimizin araştırmalarını yapıyoruz. Antrenmanda futbolcularla gereken konuşmayı yaptım." dedi.

"Eski başkan adayımız, bizi eleştiriyor"

Öte yandan TRT Spor'a da konuşan Çebi, son dönemlerde kendilerine troll hesaplardan saldırıldığını ifade etti. Çebi "Troll hesaplar var. Bir tane eski başkan adayımız, bizi eleştiriyor. Faizi daha yüksek fiyattan yaptınız diyor. Adam öyle bir yazmış ki ekonomi profesörü gibi. Atıyorlar, tutuyorlar. Yeterince işimiz ağır. Bu tip şeyler canımızı sıkıyor. Beni ne motive ediyor? Şampiyonlar Ligi'nde top koşturacağız. Türkiye'yi temsil ediyor. Geldiğimizde ekonomisi bitmiş kulübü yönetebilir hale getirdik. Bankalarla olan süreç, kendi özünden gelmiş bir hoca ile başarılı olmak. Bunlar motive ediyor. Bizim bitmeyen bir muhalif kesimimiz var. Her şeyi eleştiriyorlar." dedi.

"Abuk subuk fiyatlara transfer yapmadık"

Bu sezon yapılan transferlerde nokta atışlar yaptıklarına da değinen Ahmet Nur Çebi "Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olan bir takım oluşturmak istedik. Abuk subuk fiyatlara transfer yapmadık. 30-40 milyon Euro gelirin tamamını harcamadık. Harcamamız gereken kadarını harcadık. Bir vizyonumuz var. Kalkıp da paranın tamamını harcamadım. 3-4 oyuncu alıp da tamamını harcamadık. En fazla 10 milyon Euro'sunu harcadık. Kimilerine göre heba ettik! Şampiyonlar Ligi'nden gelen gelirin bir kısmının harcanmasının doğru olduğuna karar verdim. Ama grupta alınacak galibiyet ve beraberlikten gelecek paralar da var." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş camiası olarak hakemlerden rahatsız olduklarını söyleyen Çebi,  şu ifadeleri kullandı:

 

"Susuyor olmamız, bunu sorgulamayacağımız anlamına gelmiyor"

"Ben ve camiam hakemler konusunda rahatsızız. Kafamız karışık mı? Karışık. Milli maçlar öncesindeki maçları göreceğiz. Sonrasında kamuoyuyla fikirlerimizi paylaşırız. Hakemler konusu bugünün konusu değil. Bugün Ajax maçı var. Milli ara öncesinde tüm maçları izleyeceğiz. Rakiplerin maçlarını da izleyeceğiz. Sağlıklı ve dikkatli olmak istiyorum. Hakemlik zor iş. 3 defa izleyip 'Pozisyon temiz' diyorsan ve bazı şeyleri görmüyorsan bunun hesabını sorarlar. Susuyor olmamız, bunu sorgulamayacağımız anlamına gelmiyor. "
 

"Televizyon karşısında dua etmeleri yeterli"

"Beşiktaşlıların güzel bir söylemi var. Sevinmek için sevmemişler. Sevinebilirler, üzülebilir bugün ama her halükarda Beşiktaş, ülkesini ve taraftarını dev bir takım karşısında temsil edecek. İçlerinden çıkabilecek 2-3 genç de bizim için önemli. Taraftarlar zaten bizim için yeterli. Onlar hiç sakatlanmasınlar! Taraftarlar çok önemli. Burada olmaları, televizyon karşısında dua etmeleri yeterli. Beşiktaş taraftarı takımından keyif almaya baksınlar. "

Çebi'den Ajansspor'a özel açıklamalar

Son olarak Ajansspor canlı yayınına katılan ve muhabirimiz Kartal Yiğit'in sorularını yanıtlayan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, dev karşılaşma öncesi şöyle konuştu:

 "Ajax'ı araştırmaları için görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız var"

"Şampiyon olduk, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettik. Yöneticilik yaptım. Futbolcularla çok fazla içli dışlı olmak iyi değil. Tabii ki oyuncularımıza yakınız. Genç kardeşlerimizin iyi mücadele edeceğine inanıyoruz. Evet, Ajax güçlü ve zor bir takım. Ajax'ı araştırmaları için görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız var. Ajax'ın altyapısı çok farklı."

Senin için hazırladığımız haberler