Ahmet Nur Çebi'den Fenerbahçe ve Galatasaray'a: Örnek olsun

23.01.2021 - 18:14 | Son Güncellenme: 23.01.2021 - 18:19

Beşiktaş Icrypex, Fenerbahçe Beko'dan sonra Galatasaray'ı da yenmeyi başarırken Ahmet Nur Çebi, hayata geçirdikleri projenin örnek olması gerektiğini söyledi. İşte detaylar...

Ahmet Nur Çebi'den Fenerbahçe ve Galatasaray'a: Örnek olsun

Ajansspor - Beşiktaş basketbol takımı geçen hafta Fenerbahçe'yi yenmiş hafta içinde Icrypex ile sponsorluk anlaşmasını imzalamıştı. Siyah beyazlılar yeni sponsoruyla çıktığı ilk maçta ezeli rakibi Galatasaray'ı 82-64 yenmeyi başardı.  

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş Icrypex'in Akatlar’da Galatasaray’ı mağlup ettiği maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Futbolda olduğu baskette de rekabetin çok önemli olduğunu belirten Beşiktaş Başkanı, “"Takımlar bütçelerine göre hareket etmekte zorlanıyor. Bu sporlar yapılmalı ama yüksek rakamlar olmamalı. Devlet kurumlarının amatör branşlara yüksek kaynak ayırarak yarışmacı takımlar ortaya çıkarması bizi zorluyor" dedi. 

'Fenerbahçe'ye ve Galatasaray'a örnek olmasını diliyorum'

Çebi,  kaynakların ortak bir şekilde harcanması gerektiğini belirterek konuşmasına şöyle devam etti:  "Kaynaklarımızı iyi kullanmalıyız. Arkadaşlarımızla bir proje ortaya koyduk. Umut Şenol’a teşekkür ediyoruz. Ahmet Kandemir hocamızın bize verdiği cesaret çok önemliydi. Hocamız altyapımızın başına gelmişti ama sonrasında gelişen olaylar neticesinde takımın başına geçti. Bizi kırmadığı için kendisine teşekkür ediyoruz. Hayata geçirdiğimiz projenin Fenerbahçe’ye, Galatasaray’a ve diğer takımlara örnek olmasını diliyorum. Gençlerimizin bu işin üstesinden gelebileceğini burada ispat ettik.”

Beşiktaş'ın projesi ne?

Beşiktaş, menajer Ati Koç ile yaptığı anlaşmayla daha önce Banvit Kırmızı'da yer alan çok sayıda genç oyuncuyu bünyesine kattı. Bu oyuncuların satılıp satılmaması konusunda öncelik Beşiktaş'ın. Satılması halinde menajer Koç, yüzde 30 pay alacak. Siyah beyazlıların kadrosunda yer alan Alperen Şengün başta olmak üzere genç yıldızlarına NBA başta olmak üzere büyük ilgi var.

Beşiktaş'ın koçu Ahmet Kandemir, siyah beyazlıların projesini Ajansspor'a şöyle anlatmıştı: "Menajer Ati Koç  ile işbirliği yaptığımız doğrudur. Şimdi menajere teslim etmek başka bir şey, iş birliği başka bir şey. Futboldan örnek verelim; şimdi siz Beşiktaş’ın başkanı olsanız, benim elimde de Maradona var. (Çünkü Türkiye’de futboldan örnek vermeden anlamıyorlar.) "18 yaşında bir Maradona var, ben size getireceğim, 4 sene minimum paraya oynatacağım. Tek bir şey istiyorum; satışından yüzde 30 pay" desem?  Zaten bu oyuncu sizin değil ki. Bu şimdi kötü bir ticaret mi? Adamın getirdiği oyuncuya ortak olmak başka bir şey, kendi oyuncunu ortak etmek başka bir şey. Menajer, Beşiktaş’a bir hizmet sunuyor. Beşiktaş da ona bir hizmet sunuyor. İstersek 10 tane yabancı alabiliriz. Böyle bir hakkımız var. Bunu da yapabilirdik ama her yabancı, bir yerli oyuncunun süresini alırdı. Biz bu projede sınır koyduk: 3 yabancı. Bunu da zaten aşmadık. Tüm oyuncularda da menajerin kâr payı yüzde 30."

Kandemir, "Oyuncuya teklif gelirse sizin veya menajerin satma önceliği var mı?" sorusuna da "Satma önceliği diye bir şey yok. Şöyle ki, menajer tek başına oyuncu satamaz. Minimum 3 yıllık sözleşmesi olan oyuncular var. Kulüp, "Ben satmıyorum!" der ve satmaz. Ben satıyorum derse de satamaz. İki tarafın da rızası olmadan bir satış ihtimali yok" yanıtı vermişti. 

Senin için hazırladığımız haberler