Ahmet Nur Çebi'den çıkış: Derbi için yabancı hakem

22.02.2021 - 11:56 | Son Güncellenme: 22.02.2021 - 13:30

Son dakika Beşiktaş haberi... Beşiktaş ve Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Nur Çebi gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çarpıcı ifadeler kullanan Başkan Çebi, derbi maçlarını yabancı hakemlerin yönetmesi gerektiğini ifade etti. İşte Ahmet Nur Çebi'nin flaş açıklamaları...

Ahmet Nur Çebi'den çıkış: Derbi için yabancı hakem

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.
Çebi, Türkiye'deki futbol gündemiyle ilgili soruları yanıtladı.Transfer politikalarıyla ilgili olarak mesajlar veren ve şov amaçlı transfer yapmayacaklarını ifade eden Çebi, hakemler konusunda ise önerisini paylaştı. Beşiktaş Başkanı, yurt dışından hakem transfer edilmesi önerisinde bulundu. Detaylar haberde...

"Diğer kulüp başkanları 'ağabey' modeli olarak düşündüler"

Günaydın'a bir röportaj veren Beşiktaş Başkanı, yakın zamanda Kulüpler Birliği Başkanı olarak seçilmişti. Çebi, tüm başkanların Kulüpler Birliği Başkanı olması için ısrarcı olduğunu şu sözlerle anlattı: 

"Babam spora çok önem veren biriydi, bizi de böyle yetiştirdi. Hayatımın önemli bir bölümünde spor kulüplerinde yöneticilik yaptım. Kulüpler Birliği başkanı olmam için diğer kulüplerin başkanları çok ısrar etti. 'Ağabey' modeli olarak düşündüler. Ben de kabul ettim. Türk futbolundaki sorunların çözümü için uğraşıyoruz."

"Sporcuların kasları eriyor, en büyük tehlike bu"

Beşiktaş'ın 1 numaralı ismi kadın futboluna önem verdiklerini ifade etti. Çebi, pandemi sürecinde kadınların yaşadığı tehlike için ise "Beşiktaş diğer kulüplere oranla kadın futboluna biraz daha önem veriyor. Kadınlarımız hayatın her alanında daha çok olmalı. 8 Mart'ta da kulüp olarak sürprizimiz var. Şimdi pandemiden dolayı evdeler. Antrenman yapamıyorlar, kasları eriyor sporcuların. Aslında büyük bir tehlike bu durum" diye konuştu.

"Anadolu takımlarıyla uçurum kapandı"

Süper Lig'deki yarışta Beşiktaş'ın ezeli rakiplerini geride bırakacağına inandığını söyleyen Çebi, Anadolu takımlarıyla büyük kulüpler arasındaki makasın daraldığı açıklamasını yaptı.

Çebi "Şampiyon olsun diye uğraşıyorum ve olacağına da inanıyorum. İçinde bulunduğumuz şartlara göre sportif başarımız oldukça iyi. Ligdeki Anadolu takımlarını da çok önemsiyorum. TFF'nin lisans yönetmenliği sayesinde büyük takımları kontrol altına aldılar. Dört büyüklere transfer konusunda limit koydukları için Anadolu takımları ile aramızdaki uçurum da kapandı. Bunun sayesinde de liglerde rekabet açısından daha adil bir ortam oluştu. Maçlar da daha kaliteli oldu" dedi.

"Popülizm Türk futbolunu bu hale getirdi"

Transfer konusunda  da Çebi mesajlar verdi. Ahmet Nur Çebi, "Çok gereksiz transferler yapıldı popülizm uğruna. Kulüpler bunun ceremesini de şimdi çekiyor. Böyle popülist transferler aşırı borçlanmaya da yol açtı. Beşiktaş'ta iki sene önce öyle gereksiz transferler yapılmış ki, boşuna para ödediğimiz futbolcular var. Şov yapılsın diye transfer edilen isimlere milyon Euro'lar ödeniyor. Popülizm zaten Türk futbolunu bu hale getirdi."

"Yabancı hakem transfer edelim"

Son dönemlerde daha fazla tartışılmaya başlanan hakemlerle ilgili de konuşan Ahmet Nur Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'i arayıp aramadığına da yanıt verdi.

Çebi, "Ben hiç aramadım, aramam da. Gerçekten sorun varsa hakemleri eleştiririm. Yoksa sırf eleştirmek için yapmam. Yurt dışından yabancı futbolcu nasıl transfer ediyorsak, hakemler de transfer edilmeli. Özellikle derbi maçları için yapılmalı. Bakın genç hakemler hata yapınca anlayışlı oluyorum ama tecrübeliler yapınca kabullenmekte zorlanıyorum."

Senin için hazırladığımız haberler