Çebi: "Her ay 25 milyon TL zarar ediyoruz"

31.05.2020 - 11:49 | Son Güncellenme: 31.05.2020 - 12:10

Çebi: "Her ay 25 milyon TL zarar ediyoruz"

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, kulübün resmi Youtube hesabında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"HER AY 25 MİLYON TL ZARAR EDİYORUZ"

Kulübün her ay 25 milyon TL zarar ettiğini belirten Çebi, 3,3 milyar TL'lik borcun da 2023'te 4.1 milyar TL'ye dayanacağını söyledi.

Çebi, şöyle konuştu:

"Merakla beklenen 10 yıllık denetimle ilgili yapılan çalışma, pandemi nedeniyle birkaç ay sarkmıştır.

Ağustos ayında yapacağımız genel kurulumuzda bununla ilgili raporlar sunulacaktır.

Göreve geldiğimiz ana kadarki borcun 3.3. milyar TL olduğu Divan Kurulu toplantısında sizlere açıklanmıştı.

Belirtmek istiyorum ki bu borç, mevcut finansman yükü ve gelecek olan faizlerle 2023 yılında 4.1 milyar TL’yi bulacak belki de aşacaktır.

Kulübümüzün yaklaşık 600 milyon TL geliri vardır ancak giderimizin 900 milyon TL olduğunu vurgulamak istiyorum.

Yılda 300 milyon TL açık veriyoruz. Ayda 25 milyon TL açıkla Kulübümüzü yönetmeye çalışıyoruz."

"7-8 AYLIK MAAŞ ÖDEMESİ YAPTIK"

Göreve geldikleri günden bu yana 7-8 aylık maaş ödemesi yaptıklarına dikkat çeken Çebi, "Ekim ayının sonuna geldiğimiz UEFA'ya gidebilmek adına almamız gereken temiz kağıdı için 120 milyon TL'yi 10 gün içinde bulmuştuk. Şimdilik bu konuda bir sorun yok. 7 aylık görev süremizde 180 milyon TL kaynak yarattık. Bankalarla yapılmış olan kredi sözleşmesiyle gelirimiz bankalara ödenmektedir. Geldiğimiz günden bu yana 7-8 aylık maaş ödemesi yaptık" dedi.

"225 TANE İCRA VE HACİZ DAVAMIZ VAR"

Ahmet Nur Çebi ayrıca, kulübün 225 icra ve haciz davası olduğunu dile getirerek, "190 davamızın dışında icra ve haciz davasının 225 adet olduğunu belirtmek istiyorum. Geldiğimiz günden beri 61 tane hacizle göğüs göğüse, icra memurlarıyla mücadele ettiğimizi belirtmek istiyorum. Herkesin beklediği bir tüzük değişikliği var. Bununla ilgili çalışmalar hassas bir şekilde devam etmektedir.166 milyon TL Beşiktaş gelirlerinden mahrum kaldı. Bundan sonraki kaybımız %70'i bulacaktır. Koronavirüsün tüm futbol alemine etkisi olacaktır." ifadelerini kullandı.

"SES DÜZENİ NEDENİYLE CEZA ALDIK"

Beşiktaş Bakanı Ahmet Nur Çebi, stattaki ses sistemi nedeniyle UEFA'dan ceza aldıklarını ve buna önlem için harekete geçtiklerini belirterek, "Kale arkasında ayakta maç seyretme arzusu içinde yer alan taraftarımızın isteğini realize ettik ve Spor Bakanı Kasapoğlu'na arz ettik. Bu süreci başlatmış olacağız.

Tüm tedariklerde maliyetleri aşağıya çekebilmek adına icra kurulumuz çalışıyor. Bu bizim için çok önemli bir durumdu. AVM'deki doluluk oranı 2 katına kadar artırılmıştı. Bu giderlerimizi artırdığı gibi gelirlerimizi artıracaktır.

Vodafone Park'ta UEFA standartlarına aykırı ses düzeni olduğunu ve bu sebeple UEFA'ya ceza ödendiğini öğrendik. En kısa zamanda sıkıntılı ses düzeni konuları standart bir şekilde olacak.

Tüm Beşiktaş camiası formasını giyen amatörlere çok kıymet vermektedir. Yarışmacı olabilecek oyuncular alt yapılardan yetişememiştir. Dışarıdan yapılan transferler ve ödenen yüksek ücretlerle birlikte 65 milyon TL'yi aşan bir yükle karşı karşıyayız. Amatörlerin kendi kendilerine yeten, kulübümüze yük olmayan bir yapı oluşması için mücadele ediyoruz." şeklinde konuştu.

MAAŞ İNDİRİMİ

Çebi, koronavirüs salgını nedeniyle maaşlar konusunda oyunculardan indirim isteyeceklerini açıkladı.

Başkan Çebi, şöyle devam etti:

"En büyük desteği taraftardan alacağız. Taraftarlarımızın Kartal Yuvası'ndan verdiği destek küçümsenmeyecek kadar değerli. Çok büyük katkı verdiler. Futbolla ilgili her şey para değil. Yüksek bütçeler başarının garantisi değil. 2015-2016'daki şampiyonluğumuzda 52 milyon Euro, bir sonraki şampiyonlukta 67 milyon Euro, en son 4. olduğumuz süreçte de 92 milyon Eurol'uk bütçe ile mücadele ettik. Yapılan transferlerde verilen ücretler doğru transfer anlamına gelmiyor. Bundan sonra özümüze dönmek, gençlerden hizmet alarak sağlayacağımız gelirler çok önemli.

Koronavirüsün yarattığı zorluklarla ilgili futbolculardan destek istedik. Yeni dönemlerle ilgili bütçemizin daha makul olması için görüşmeler yapacağız."

Hasic şu anda Ümraniyespor'da futbol oynuyor. Onu en kısa zamanda takımımızda değerlendirmek istiyoruz. Ancak acele transfer olmamalı. Pazarlıklar sağlıklı yapılmalı. 2 milyon Euro'ya imzaya atıldı ama günlerce pazarlık yaparak bunu 1 milyon Euro'ya çektik."

YÖNETİMDE SORUN VAR MI?

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, yönetimde bir sorun olmadığını, başkan olmak isteyen birinin istediği zaman aday olabileceğini söyledi.

Çebi, şu ifadeleri kullandı:

"Seçim zamanı gelir, herkes aday olur. Herkesin aday olma hakkı var. Yönetimdeki arkadaşlarımla çok iyi anlışıyorum. Biz arkadaşlarımızla tartışıyoruz ama kavga etmiyoruz.

Altyapı ile takımımız arasında köprü olması için Ozan Köprülü'yü, Sergen Yalçın'ın teknik kadrosuna dahil ettik.

Fenerbahçe maçında VAR olayı yaşadık. Bu konuda beklentimiz devam ediyor. Göztepe maçında kural hatası olduğunu belirttik. O günkü hakemin ifadelerindeki çelişkinin değerlendirilmesini istedik, sonuç alamadık. Mesut Bakkal'ın ifadeleriyle 85-86 sezonundaki şampiyonluğumuzu istiyoruz.

UEFA, FIFA ve TFF kural koyan merciler olarak koronavirüs sürecinde bir kural koyamadı. Umuyorum ki FIFA, UEFA ve TFF’nin yapmadığı şeyleri, futbolcularımızla bir aile olarak çözeriz. Bundan sonrası için süratli bir şekilde ekonomik kuralların yeni baştan belirlemesi gerektiğini TFF aracılığıyla FIFA ve UEFA’ya bildirmeyi görev kabul ediyorum."

"VİRÜS NEDENİYLE ERTELENEN BAĞIŞ KAMPANYASINI TEKRAR BAŞLATACAĞIZ"

"İçinde bulunduğum durumu ailemle paylaşmazsam Beşiktaş'a katkı veremem. Bizim yönetimimize destek verirseniz biz Beşiktaş'ı uçururuz. Çok doğru işler yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Bu konuda birlik ve beraberliği önemsiyoruz. Yalnız başımıza bu yolda yürümekte zorlanırız. Bağış kampanyasından bahsetmiştim. Koronavirüs sebebiyle bu ertelendi. Kampanyamızı başlatacağız. Bu destek içinde bulunduğumuz durumu aşmamıza yardımcı olacak."

Senin için hazırladığımız haberler