Ahmet Nur Çebi'den Şampiyonlar Ligi ve Galatasaray mesajı!

19.10.2021 - 14:58 | Son Güncellenme: 19.10.2021 - 15:01

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Şampiyonlar Ligi'ndeki Sporting Lizbon ve Galatasaray derbisi hakkında konuştu. İşte o sözler...

Ahmet Nur Çebi'den Şampiyonlar Ligi ve Galatasaray mesajı!

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Şampiyonlar Ligi'nde Sporting Lizbon ile oynayacakları maç öncesinde açıklamalar yaptı. A Spor'a konuşan Çebi'nin açıklamaları şu şekilde: 

"Ajax maçı bizi ümitlendirdi"

Beşiktaş'ın 1 numaralı ismi, Sporting Lizbon maçıyla ilgili olarak, "Oynadığımız yer Şampiyonlar Ligi ve kuvvetli bir lig. Takımlar çok güçlü. Bizim de iddialı olabilmek için en azından bu maçı kazanarak artık başlamamız gerekiyor. Geride kalan 2 maçı kenara bırakacağız. Sakatlıklara rağmen çok başarılı bir oyun sergiledik. Takımıma teşekkür ediyorum. Özellikle Ajax maçında bu kadar sakata rağmen sahaya çıkan genç çocuklarımızın gösterdiği başarı, kendilerine olan özgüven beni Beşiktaşımızın geleceğine dair de ümitlendirmiştir" ifadelerini kullandı. 

Ceza hakkında…

Çebi, Beşiktaş taraftarlarına da mesajlar verdi. Beşiktaş Başkanı şu ifadeleri kullandı:

"Buradan mesaj vermek istiyorum. Avrupa’da Beşiktaş’ı özleyen birçok taraftarımız o maçlara gelmek istiyorlar. Bizdeki gibi yarı kapasite de değil, tam kapasite. Biz yarı oynuyoruz, taraftar en büyük destek ama yarısı yok. Sağlık çok önemli. Yüzde elli kapasitede bile insanların kendilerini koruması içlerinden gelecek bir şey. Avrupa’daki vatandaşlarımıza verilen, hadiselerden dolayı kulübümüz çok büyük cezalar aldı. Dortmund ve Lisbon maçlarına gideceğiz.

Taraftarın bu şekilde devam etmesinin bize hiçbir faydası yok. O gün Ajax seyircisinin tamamına yakını 10’da 1’le mücadele eden bir taraftarımız vardı. Bu bizi gururlandırıyor, keyif de veriyor ama taşkınlık kısmını çözmemiz lazım. Meşale, zarar vermek tribünlere… Hem kulüp uğradığı zararları tazmin etti, hem de UEFA ceza verdi. Seyircilerimizden taşkınlık yapmamalarını rica ediyorum. Burası için de öyle."

"Aşı karşıtlarına karşıyım"

Ahmet Nur Çebi, koronavirüs döneminde aşı yapılmasının önemine de dikkati çekti. Çebi aşı karşıtlarına karşı olduğunu belirtirken, "Sağlık Bakanımızın söylediği gibi aşı konusunu çözmemiz gerekiyor. Aşı karşıtlarına ben de karşıyım. Bir başkasının hakkının başladığı yerde kendi hakkı biter. Benim sağlığım, çocuklarımızın geleceği söz konusuysa aşı olmaktan imtina etmeyecekler. Kaldı ki çok faydası var. Tüm Avrupa ülkeleri bunu aşmış durumda, maçlarda sınırlamalar kalkmış. Herkesin aşı olmasını, ülkenin sportif faaliyetlerine katılmak isteyen seyircilerin de önünü kapamamasını istiyorum. Bu kıymetli maçlara gelecek seyircilerin alacağı biletten mahrum etmek bizi de mağdur etmektedir. Bunun da bakanlık tarafından göz önünde bulundurulacağını ümit ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Sakatlıklar için ne düşünüyor?

Beşiktaş'ta ciddi sakatlıklar yaşandı. Bu süreçle ilgili olarak ise Çebi, "Sakatlıklar biraz da talihsizliktir, umarım olmaz. Sakatlık bittiği andan itibaren top oynanmıyor. Yine bir süreç gerekiyor. Başakşehir maçına adaptasyon süreci rastladı. Umarım bu maçta bunu aşmış oluruz" diye konuştu. 

Transferler hakkında…

Öte yandan Çebi transfer politikalarının Devler Ligi için uyumlu olduğunu hatırlattı. Çebi, "Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağımızın için biraz daha farklı transferler yaptık. Transfer her şeyi çözmüyor. Teknik taktik anlamda ve uyum anlamında, ekonomik anlamda sorunları ortadan kaldıran bir yönetim ve teknik kadroyla başarı geliyor. Her şeyi futbolcudan beklemek yalnız. Pjanic, Teixeira doğru ama tek başına bunlar yeterli değil. Ne kayıplarda, ne kazançlarda hiç kimse tek başına başkanı, teknik kadroyu ve futbolcuyu suçlamamalı. Başarının da, başarısızlığında sahipleri tek bir kişi değildir" açıklamasını yaptı. 

"Tek maçla şampiyon olunmuyor"

Ahmet Nur Çebi, Galatasaray ile oynayacakları derbi öncesi de konuştu. Çebi, tek bir maçla şampiyon olunmadığınına vurgu yaptı ve şu sözleri söyledi:

"Galatasaray maçı da bu maç kadar bizim için önemli. Gerçi bütün maçlar önemli. Fair - play kuralları, federasyon koyduğu limitlerden sonra 20 takımın birbirine çok yakın transferler yapabildiği ve ortaya yakın oyunlar koyduğunu görmeye başladık. Dolayısıyla Galatasaray kadar diğer bütün takımların da önemli olduğunu düşünüyorum. Bir maçla şampiyon olunmuyor. Dolayısıyla diğer takımların da güçlü olduklarını ve onlara karşı verilecek mücadelede başarılı olmamız gerektiğini düşünüyorum."

Senin için hazırladığımız haberler