Ahmet Nur Çebi'den şoke eden yabancı çıkışı: TFF bize ödesin

Cüneyt Muharremoğlu
01.12.2022 - 13:26 | Son Güncellenme: 01.12.2022 - 13:30

Son dakika haberi.... Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, kadro planlamasını yürürlükteki kurala göre yaptığını belirterek yabancı sayısının sınırsız olmasına karşı çıktı.

Ahmet Nur Çebi'den şoke eden yabancı çıkışı: TFF bize ödesin

AJANSSPOR HABER

Türk futbolunda en çok tartışılan konuların başında yabancı sayısı geliyor. Sezon başında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, kulüplerden gelen istek doğrultusunda 8+3 kuralının bu sezon devam edeceğini açıkladı. 

7+4 olması gerekiyordu

Nihat Özdemir'in TFF Başkanlığı görevini yürütürken yaptığı düzenlemeye göre 2022-23 sezonunda 4 yerli futbolcunun sahada olması gerekiyordu. Ancak kulüpler devam eden yabancı sözleşmelerini ve gelirlerinin düşmesini gerekçe gösterek 8+3'ün sürmesini istedi.

Ahmet Nur Çebi'den çıkış

Gelecek sezon yabancı sınırının kalkacağı bir çok yerde dile getirilirken NTV'nin haberine göre Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'den çıkış geldi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaşlı yöneticiden flaş Mete Kalkavan sözleri: "Sen hakem değilsin!"
Habere Git

"Yerli oyunculara verdiğimiz bonservis ne olacak?"

Beşiktaş Başkanı Çebi, gelecek sezon 7+4 kuralının uygulanmasını isteyerek “Bu sezon 8+3 kuralına göre kadro planlaması yaptık. Gelecek sezon yabancı oyuncu sayısı artarsa yerli oyuncular için ödediğimiz bonservis bedelleri ne olacak?" dedi

"TFF bize bonsevris bedelini ödesin"

Beşiktaş, yaklaşık 5 milyon Euro bonservis bedeli vererek yerli kadrosunu Tayyip Talha Sanuç, Emrecan Uzunhan ve Kerem Atakan Kesgin ile güçlendirdi.  Çebi, "Yerli futbolcular için klüplerine yüksek ücretler ödedik. Federasyon bize bu bonservis bedellerini ödesin, sonra yerli oyuncu sayısını düşürecekse düşürsün” dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler