Çebi açıkladı! Rosier ve Ghezzal tamam gibi, Teixeira ise...

28.07.2021 - 16:08 | Son Güncellenme: 28.07.2021 - 17:17

Son dakika haberleri... Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, TFF'nin Olağan Genel Kurul toplantısından sonra açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Çebi açıkladı! Rosier ve Ghezzal tamam gibi, Teixeira ise...

AJANSSPOR - HABER

 

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Ankara'daki Olağan Genel Kurul toplantısı sona erdi. Mevcut yönetim ibra edilirken, kurulların atama yoluyla değil; seçim usulüyle göreve gelmesi kararlaştırıldı. Toplantının akabinde Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, gündem maddelerine dair A Spor'dan Sercan Dikme'ye konuştu. Burak Elmas'ın Gedson Fernandes transferindeki "centilmenlik" açıklamasına çıkışan Çebi, "Centilmenliğin kralını yaptık" dedi. İşte, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin açıklamalarından satır başlıkları...

"Önemli olan bu..."

Kurulların almış olduğu kararları uygulamada tedirginlikler vardı. Onunla ilgili çözüm üretildi. Kulüpler Birliği başkanlığı dönemimdeyken konuşuluyordu. Sağ olsun Ağaoğlu toparladı. Artık kurullar seçimle gelecek. Atamayla değil. Önemli olan bu.

"Tehlikeye mi sokacağız Beşiktaş'ı?"

Yani biz şimdi alırsak tehlikeye mi sokacağız Beşiktaş’ı? Hele ki ben. Onun açıklamalarına saygı duyuyorum. Büyük bir camianın başkanlığını yapıyor. Centilmenlik iki taraflıdır diyor. Hayır efendim. Centilmenlik tek taraflıdır. Kaldı ki biz centilmenliğin en kralını yaptık. Başka bir takıma ait futbolcuyla görüşmedik.
 

Erdal Torunoğulları görevinden ayrıldı mı?

Şimdi baştan beri geldiğim günden beri bir kurumsal yapı kurmaya çalışıyorum. Hepsini birden yapamadığım için futbolda çok ağır bir yer, oralarda biraz geciktik, daha sağlıklı kararlar vermek adına. Ama oraya Ceyhun Kazancı kardeşimizi göreve getirdik. Futbol Anonim Şirketi’nde görev alacak. Erdal Bey’e gelince, onun transfer komitesinden ayrıldığını ilk kez sizden duyuyorum. Böyle bir şey söz konusu değil. Arkadaşlarımız görevlerine devam ediyor. Yönetim kurulu üyelerimiz icraat yapan profesyonellerin onay aldığı makam olacak. İşi profesyoneller sürdürecek. Ceyhun kardeşimiz yapacağı icraatleri yönetim kurulu üyelerine sunacak. Sadece yönetim kurulu üyelerimiz daha çok çalışmayacak. Onların da aileleri var.

"Son imzalar önemli..."

Ben geçende açıkladım transferler imza atıldığı andan itibaren gerçekleşmiş sayılır. Bunlar gerçekleşmeden olmuş gibi ifade edilemez. Henüz atılmış imzalar yok ama işin sonuna gelindi. Hem Ghezzal’la hem de Rosier’le birçok yere geldik. Ama son imzalar önemli. Oldu diyebilmemiz için imzaları atmamız gerekiyor.

Teixeira yanıtı

O da üzerinde çalıştığımız bir futbolcu. Git-geller oluyor. Mesafe alabildiğimiz bir oyuncu değil diğerleri gibi. Tekrar söylüyorum imza atılmadan transfer yapılmış sayılmaz.

 

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, konuşmasını tamamladıktan sonra bu akşam oynanacak Galatasaray - PSV Eindhoven maçı için "Galatasaray’a da bu akşam başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, kulübün basın odasında düzenlediği toplantıda: "Gedson’a bir büyük kulübümüzün ödeyemeyeceğini düşündüğümüz yüksek resmi bir teklifi oldu. Bunun belgeleri de mevcut elimizde. Centilmenlik iki taraflı olur" diye konuşmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler