Ahmet Özdoğan: "Başkan seçim kararı almalı"

23.10.2020 - 20:55 | Son Güncellenme: 23.10.2020 - 21:06

Son dakika Galatasaray haberleri... TFF Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın eski yönetim kurulu üyesi Prof. Dr Ahmet Özdoğan, "Yok hükmünde olan bir yönetim, bir yazıyla divan kurulu toplantısına katılmayacağını söylüyor. Galatasaray seçim sürecine girmiştir" dedi. Detaylar haberimizde...

Ahmet Özdoğan: "Başkan seçim kararı almalı"

Galatasaray'ın eski yönetim kurulu üyesi Prof. Dr Ahmet Özdoğan, ibrasızlıktan dolayı sarı kırmızılı kulüpte, mevcut yönetimin yok hükmünde olduğunu söyledi.  

"Yok hükmünde olan bir yönetim"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Özdoğan, "Yok hükmünde olan bir yönetim, bir yazıyla divan kurulu toplantısına katılmayacağını söylüyor. Video konferansla yapılan divan kurulu toplantısının tüzük ihlâli olduğunu söylüyorlar. Üniversite'de dersler bu yolla yapılıyor. Siyasi parti genel kurulları bu yolla yapılıyor pandemi nedeniyle; ama Galatasaray tüzüğüne uymayan mevcut yönetim, video konferansla yapılan toplantının tüzüğe uygun olmadığını öne sürüyor" dedi.

 

"Galatasaray seçim sürecine girmiştir"

Galatasaray'ın seçim sürecine girdiğini söyleyen Özdoğan, "Mali Genel Kurul'da bir rapor, aynı zamanda denetim kurulu raporu hazırlanması gerekir. Ama idari ibrasızlık nedeniyle yönetim ve denetim kurulu yok hükmündedir. Yönetim, Galatasaray genel kurul iradesini kabul etmiyor. Yok hükmünde olan bir kurulun rapor hazırlaması mümkün değildir. Mümkün olmayan bir raporu hazırladıklar zaman bunlar geçirsiz olur ve önümüzdeki dönem de devam eder. O yüzden önce seçim olmalı; sonrasında malî genel kurulları da yaparız. Galatasaray'ın istikrarlı başarıyı yakalaması için iç sorunlar giderilmeli. Sonrasında futboldaki adaletsizlik ortadan kaldırılmalı. Bazı hakemler artık hakemlik yapmamalı" şeklinde konuştu. 

"Mahkemeden önce sayın başkan seçim kararı almalı"

10 Kasım'da mahkeme olduğunu belirten Prof. Dr Ahmet Özdoğan, "10 Kasım'da mahkememiz var. Mahkemeden önce sayın başkan seçim kararı almalı; çünkü mahkeme kararıyla seçime gitmek iyi bir şey değil. Herkes seçime girebilecek şekilde seçim yapılsın. Sayın başkan şu anda yapılacak bir seçime girebiliyor. İstinaf mahkemesinin kararına göre, mevcut yönetimde herkes aday olabilir. Galatasaray'da birlik sağlanmalı, tüzük değişmeli ve futbol takımında yapılanmalı gerçekleştirilmeli. Bu nedenle çok güçlü bir yönetim gerekiyor. Bu nedenle bir çatı adayı belirlememiz gerekiyor. Galatasaray'da daha önce görev yapmış insanların görev yapması gerekir. Yönetim de görev yapmamış insanların aday olması etik olarak doğru değil. O yüzden daha önce yöneticilik yapmış bir isim konsesusla çatı aday olarak belirlenmeli" diyerek sözlerini tamamladı. 

Senin için hazırladığımız haberler