Ahmet Özdoğan: "Galatasaray Adası maddesi geçmez"

25.09.2018 - 16:28 | Son Güncellenme: 25.09.2018 - 19:28

Galatasaray'ın eski yönetim kurulu üyesi Ahmet Özdoğan, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programına bağlanarak Emrah Karalinç'in sorularını yanıtladı. Ahmet Özdoğan'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Ahmet Özdoğan: "Galatasaray Adası maddesi geçmez"

Galatasaray'ın eski yönetim kurulu üyesi Ahmet Özdoğan, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programına bağlanarak Emrah Karalinç'in sorularını yanıtladı.

Ahmet Özdoğan'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Beklenmedik sonuçlar alınabiliyor

Akhisarspor karşılaşmasındaki yenilgiyi neye bağlamak lazım sorusuna Özdoğan, "Lig ve Şampiyonlar Ligi uzun bir maraton. Uzun maratonda beklenmedik sonuçlar alınabiliyor. Camiamız gerçekten bu sonucu beklemiyordu. Sonuç olarak Galatasaray sezon başında alınan bu yenilgiden ders alarak sezona hazırlanmaya devam edecek. Daha fazla puan kaybetmememiz ve daha dikkatli olmamız gerekiyor."dedi.

Yönetim 3 aylık süreçte sınıfta kalmıştır

Aralık ayına kadar bu takımla devam ediyoruz. Yönetim 3 aylık süreçte sınıfta kaldı. Bu gerçeği de yadsımamak gerekiyor. Galatasaray planlamasını iyi yapmamıştır. 1 Eylül'den sonra bunu konuşmanın anlamı yok. Aralık ayına kadar sadece takımı destekleyeceğiz. Yapacağımız iş odur. Aralık ayında mutlaka takviyeler yapılması gerekiyor. Belki 1, 2 ,3 tane takviye yapılmalı. O günkü şartlarıda göz önüne almak lazım. Acaba Şampiyonlar Ligi'nde ne durumda olacağız, ona da bakıp bir plan yapmak lazım. Ben hep söylemişimdir, Haziran ve Ağustos sonlarına kadar yönetimler çok iyi çalışmalıdır. Çünkü planlamalar o zaman yapılır. Çünkü orada yanlış yapınca farklı bir sonuç alınabiliyor.

Planlama ve sabır çok önemli

Fatih Terim, Galatasaray camiasının içinden biri.Ben 2015'de Galatasaray'da başkan adaylığımı koyduğum zaman da bu rüyayı ilk söyleyen insanlardan biriydim. Yani Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu olması gerektiğini söyleyen insanlardan biriyim. Galatasaray'ın bunu da alacağını biliyoruz. Planlamamız çok önemli. Onu yaptığımızda bir gün Galatasaray'ın kupayı kaldıracağına inanıyorum. Planlama yapıldıktan sonra bu olmayacak bir şey değil. Galatasaray UEFA Kupası'nı aldı ve Süper Kupayı'da aldı sonra ne oldu? Bir daha aynı başarıyı elde edemedik. Süreklilik planlaması yapmadık. Galatasaray'ın bunu yapması lazm. Her sene ana takımın kadrosuna 1-2 futbolcu ile bu işi yaparsa anacak 3-4 sene sonra bunu yapabilir. Bunun için de sabır gerekli. 

Şampiyonlar Ligi'nin almak istiyorsanız en az 5 yıllık bir planlama gerekli

Biz 1996 yılında göreve geldiğimizde sayın Faruk Süren'le bunları söylediğimizde bize başka ülkeden değilde Ay'dan Mars'tan geldi gözüyle bakmışlardı. Ama 2000 yılında Galatasaray UEFA'yı kazandı. Niye? Çünkü bu planlama 1996'dan 2000 yılları arasına 4 senelik bir planlamaydı. Bugün de Şampiyonlar Ligi'ni almayı planlamak istiyorsanız en az 5 yıllık bir planlama gerekli. Yoksa o sadece bir hedef olarak kalır ve o hedefe ulaşamayız.

Şimdi çıkıp bu maddeyi Türkiye'ye açıklasınlar

Ada hiç tartışılamaz. O bir sosyal tesistir onun dışında hiçbir şey yapılamaz. Şimdi sayın başkan diyor ki, nereden çıkıyor bu adayla ilgili şeyler. Getirdikleri madde de şöyle diyor; 'Şirket veya şirketlerin içine sermaye olarak koyulabilir.' Şimdi çıkıp bu maddeyi Türkiye'ye açıklasınlar, bu ne demek. Bu satış maddesidir. Çünkü mülkiyet şirkete geçmektedir. Herhangi bir şirkete geçen bir mülki Galatasaray'dan çıkıyor demektir. Onun için de ada maddesini Galatasaray'da tartışılmanın mümkün olmadığını düşünüyorum. Ada maddesinin geçmemesi için de genel kurul da üyeler her şeyi yapacaktır. Ada maddesi bizim için çok önemli. 

300, 500 milyon dolar getirilecek denildi, hani nerede?

Sosyal tesis olacak denilen Galatasaray'da bir daha böyle bir şeyin getirmenin mantığını daha anlayabilmiş değilim. Bu birinci önemli nokta. Ada konusunda mahkemeler de devam ediyor. Dönelim Hasnun Galip'e. Hasnun Galip'te de aynı şey var. Hasnun Galip, Galatasaray'ın ilk kuruluş binasıdır. Galatasaray'ın bu binalara başka bir gözle bakması lazım. Böyle şirketlere, sermayelere konulmaz. Daha önce bir yönetim kurulu bunu vermiş, biz de o yönetimde de çıkmış bunu savunmuştuk olamaz diye. O zaman ki genel kurul vermiş. Ama genel kurul o zaman hata yapmış olamaz mı? Olabilir... O zaman yeniden niye aynı hataya gelinebiliyor.

Riva ve Florya'da Galatasaray için önemli. İşte 300 milyon dolar getirilecek, 500 milyon dolar getirilecek denildi, hani nerede? Onun için Galatasaray'ın düşünmesi lazım. Çünkü bunlar Galatasaray'ın elindeki son gayrimenkuller. Son gayrimenkulleri de sonuna kadar iyi kullanmamız lazım. 

Ben de Mustafa Cengiz'e soruyorum; Nerede 5 milyon TL?

Mecidiyeköy'de otel yapıldı biliyorsunuz. Genel kurul da otel yapılmasını söyledi. Mustafa Cengiz, Dursun Özbek'e dedi ki, 'Sen 5+5 diyordun 10 milyon dolar nerede?' Ben de burada soruyorum: Başkan 8 aydır görevde. Onu geçelim 7 aylık düşnelim. Sadece o otelden kiralanmama nedeniyle bir 5 milyon TL kaybı vardır. Ben de Mustafa Cengiz'e soruyorum; Nerede 5 milyon TL. Galatasaray'da yoğun bir kongre geçecek. Yakışır kongre olacaktır. Bazı maddelerde yönetimin bence hiç getirmemesi gerekir. Çünkü Galatasaray'ın geleceği için, bekası için o maddelerin olmaması lazım. 

193 milyon tl borçlanma yetkisi istiyor

Galatasaray Yönetim Kurulu, genel kuruldan 193 milyon TL borçlanma yetkisi istiyor. Galatasaray bu borcu nasıl ödeyecek? . Bugünkü normal faiz yüzde 35. Bana bunu anlatsınlar ben söyleyeyim nasıl olacağını. Çok ilginç rakamlar var.

Ada konusu geçmez

Ada konusu geçmez. Bir tüzük değişikliği konusu var. Yönetim ısrar ederse mahkemeye gider ve yönetim kaybeder. Tüzük değişikliği de Galatasaray tüzüğüne aykırı bir şekilde getiriliyor ve bu kabul edilemez. Tüzük değişikliği istiyorsanız o zaman tüzük kongresi adı altında başka bir madde var. Tüzüğe aykırı iş yapamayız. Olmuş bir tüzüğümüz var. Aykırı bir iş yaparsak sürekli olarak aykırı iş yapmaya başlarız. Bu bir mecburiyet değil. Genel kurulun da buna müsade edeceğine inanmıyorum. Yönetimin biraz terleyeceği, biraz zorlanacağı bir kongre olacaktır.

Senin için hazırladığımız haberler