Ahmet Özdoğan Galatasaray'da seçim modeli ve başkan adayları hakkında konuştu

29.03.2018 - 17:00 | Son Güncellenme: 29.03.2018 - 17:00

Ahmet Özdoğan Galatasaray'da seçim modeli ve başkan adayları hakkında konuştu

Galatasaray'ın eski yöneticisi Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, Mayıs ayı içinde yapılacak seçim ve mali genel kurul öncesi flaş açıklamalarda bulundu. Başkan adayları ve kulübün son durumu hakkında da görüş bildiren Özdoğan, yeni bir seçim modeli üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuşan Özdoğan şunları ifade etti

'Dursun Bey'in kayyum gibi bir sözünü görmedim'

"Ben Dursun Bey'in kayyum gibi bir sözünü görmedim. Sayın Özbek'in her zaman ortaya çıkmış kişiliği  'ben' demiştir ancak artık 'biz' demeniz lazım. Endüstriyel futbol nereye gidiyor görüyorsunuz 'biz' denmesi lazım. Kayyum lafını ise olduğum ortamlarda duymadım. "

"Bizim şahsi sorunumuz yok. Düşünceler bazında karşı karşıya gelebiliriz. Galatasaraylılarda bir üst akıl hazırlamak istiyorlar. Galatasaray üst akıl ile değil daha çok insan topluluğu ile devam etmesi lazım."

'Sayın Özbek döneminde Galatasaray faaliyet zararı olarak çok ciddi zarar etmiştir'

"Sayın Özbek döneminde Galatasaray faaliyet zararı olarak çok ciddi zarar etmiştir. Sadece faaliyet zararı 432 milyon TL'dir. Bunun savunulacak bir yanı yok. Bunun içinde bakın finansman giderini çıkardık sadece faaliyet zararı 432 milyon TL. Herhalde mali genel kurul bunu gerçekleştirecektir. Son yılın zararları tavan yaptı zaten 192 milyon TL"

"Acayip sponsorluklar olacak dedi ama Galatasaray'ın en az gelir aldığı dönemi sayın Dursun Özbek döneminde oldu. Borçluluk yine çok ciddi anlamda artmış durumunda o nedenle bunların hepsi mali genel kurulda konuşulacak. Çok farklı şeyleri de söyleyeceğim"

'Galatasaray'a farklı bir seçim modeli...'

"Çok daha farklı bir seçim modeli getireceğiz. Bu seneki seçimleri çok önemsiyoruz. İki üç sene önce yaptığımız toplantılarda Sportif AŞ zarar ederse sorun olur demiştik. Bunların hepsi oldu. Eğer 2018 yılında eğer Galatasaray'da birleştirici ve her şeyi ile hep doğruları söyleyen bir yönetim seçemezsek Çinlilerin, Rusların kontrolüne girebilir. "

"Galatasaray hiçbir zaman PSG, Chelsea, Manchester United gibi kurulmuş bir yapıda değildir. Galatasaray yabancıları yenmek fikri üzerine kurulmuş bir kulüptür. Bu kuruluş felsefesine aykırı olur."

'Sayın Ali Fatinoğlu bizim adayımız değildir'

"Bu seçimlerde adaylık konusunda bir kararımız yok. 15 Nisan'a kadar bir kararımız olacak. İlle bizim grup ile ilgili değil Galatasaray için kim uygun ise kim daha iyi yönetecekse orada birleşeceğiz."

"Sayın Ali Fatinoğlu bizim adayımız değildir ve ortak aklın adayı değildir. 2015 yılında bizim grubumuzda yer almıştı kendisi sonra fikirlerimiz ayrıldı. Galatasaray genel kurulu önünde laf söylemem ayıptır. Kendi grubum ile ilgili bir şeyler söyleme hakkımız var. Yaptığımız istişarelerde sayın Ali Fatinoğlu'nu desteklemeyeceğimizi söyleyebilirim."

'Galatasaray'ın başka bir yere satılmamasını sağlayacak...'

"Mayıs'ta çok adaylı bir seçim olacaktır. Ben diyorum ki 15 Nisan haftasına kadar ortak akıl karar verecek. Şu an Galatasaray'da düşünmemiz gereken şudur. Mali genel kurul ve 15 Nisan haftasında yapılacak tercih var. Galatasaray'ın başka bir yere satılmamasını sağlayacak hangi arkadaş olacaksa biz her zaman birlikte oluruz"

'Bu konuda kanım son damlasına kadar savaşırım'

"Galatasaray'ın büyük sermayelere satılması konusunda fikri olanlar var. Sayın Burak Elmas'ın böyle bir konu konuştuğunu duymadım. Bu konuda kanım son damlasına kadar savaşırım. Bu konu benim kırmızı çizgimdir. Galatasaray'ın Chelsea modeli ile yönetilmesini isteyenler var. Bunları herkes görüyor ama karşılıklı olursa söylerim. Kim diyorsa buraya sermaye gruplarının gelmesi lazım işte onlar bu kişilerdir."

'Cemal Özgörkey'in en tabii hakkıdır aday olmak'

"Cemal bey ile aynı kanaatteyim. Kendisi çok iyi bir yöneticidir. Sayın Özgörkey Galatasaray'ın satışına nasıl bakıyor bilmiyorum. Satılması yönünde bakıyorsa karşı olurum. Çok tabii hakkıdır başkan adayı olmak."

"Bütün seçimlerde evet ve hayır vardır. Dursun Bey çok farklı sözler söyledi seçim öncesi ancak kaybetti. Her zaman kazanamazsınız." 

'Cumartesi günü hem sayın Mustafa Cengiz hem de sayın Dursun Özbek...'

"Cumartesi günü hem sayın Mustafa Cengiz hem de sayın Dursun Özbek konuşma yapacak. Başka konuşmalar, açıklamalarda olacak. Bu konuşmalar sonucunda genel kurul bir karar verecek"

Senin için hazırladığımız haberler