Ahmet Özdoğan: "Nagatomo 1 aydan aşağıya sahalara dönemez"

25.10.2018 - 18:57 | Son Güncellenme: 25.10.2018 - 18:57

Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Profesör Doktor Ahmet Özdoğan, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a çarpıcı açıklamalar yaptı. Özdoğan'n açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Profesör Doktor Ahmet Özdoğan, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a çarpıcı açıklamalar yaptı.

Özdoğan'n açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Nagatomo'ya hakkaten geçmiş olsun. Bu sahalarda sık gözükmez. Türkiye'de sigara içen bir ülke olduğu için, zayıf olan insanlarda daha fazla gözüküyor bu hastalık genelde. Senede 15 bin kişide oluyormuş bu hastalık. Hemen müdahale edildiği için bunlar çabuk müdahale sonucunda hayatı tehlike olmamış oluyor. Bu hastalığa baktığımız zaman; sadece gözlem altında tutarsınız. Ama Nagatomo'nun durumu daha ciddi. Gözlem altında tutulabilecek bir yırtık değil, büyük bir yırtık. 3 gün sonra geçmiyorsa bu ameliyat olacak demek. O zaman daha farklı olacak. Büyük geçmiş olsun. Nagatomo kısa sürede sahalara dönemez. Uzun süre uçak yolculuğu yapamaz. Mesela Japonya'ya gidemez. Ondan sonra belirli bir süre beklemek lazım. Tam detaylara sahip olmadığım için size zaman veremiyorum. 1-2 ay içinde uçak yolculuğu yapamaz, dalış yapamaz. Bu tür basınçlı hareketlerden kaçınmak lazım. Nagatomo'nun sahalara dönmesi biraz zaman alacak. Vakaya göre değişir. Tahmin ediyorum ki sigara içmiyordur. O iyi bir şey. Ne kadar kısa vade olursa olsun 1 aydan önce sahalara döneceğini zannetmiyorum. Ameliyat falan olursa bu sürenin uzayacağını düşünüyorum. 

Nagatomo'da kalıcı hasar bırakmaz. Tıp bu konuda çok ileri. Süre problemi olur sadece. Galatasaray'da enteresan şeyler görülmeye başlandı. Çok büyük şanssızlık. İyi bir profesyonel oyuncu Nagatomo. Büyük şanssızlık onun için. Beslenmede problem olabilir, özel yaşamda, antrenman tekniklerinde olabilir ya da kendinize iyi bakmıyorsunuzdur. Bunlardan olabilir. Bunun önün geçemzsiniz. Antrenman tekniğinde her hangi beslenme gece hayatınızı iyi geçirmezseniz bu tür kas sakatlıklar artar. Sonuçta sakatlık yaşadınğınızda belirli nedenleri vardır. 

Galatasaray kadro planlamasını doğru yapamamış. Sevdiğimiz bir teknik adam var. Ama sadece sevmekle olmuyor. Hepsinin güveni tam. Yönetmini planlamasına baktığımız zaman Galatasaray'ın kadrou yapısı Şampiyonlar Ligi düzeyinde değil. Daha genç daha dinamik ve daha ileriye yönelik kadro yapılmalı. 

Galatasaray'a gelen oyuncuları alt alta yazalım. Bu rakamlarda her hangi Türk sporu Galatasaray'da iki mevkinin çok problemli olduğunu söylerler. Bir tanesi forvet diğer stoper. İşlemleri yetişmediği için Maicon'u satamadı Galatasaray. Galatasaray Emre'yi aldı. Yeteneklerine bir şey söylemem. Ama paraya bakalım. 4 milyon euro para verdik. Niye aldık biz? Şunun için aldık: Önümüzdeki sezon sözleşmesibitecek kardeşimiz. Metin Oktay ile bir anılmaya başlandı Emre. Metin Oktay çok farklı bir şey. Lütfen tarihi okusunlar. 

Bu arkadaşımız 4 milyon euro ücret ödedik. Bu arkadaşın yerine bir santrfor ve bir stoper alabilirdik. Madem Galatasaraylı 1 sene daha bekleyebilirdi Emre. Bütçe planlaması yanlış yapıldı. Sizin alacağınız futbolcunun yalı 19-21 arasını geçmemeli. Böyle yapmazsanız önümüzdeki 5 yılda hiçbir şey olamazsınız. 

Donk 32 yaşında sözleşmesi uzatıldı. 1.9 milyon euro'ya uzatıldı. 1.5 alıyordu, 1.9 oldu. Bunların hepsi transfer planlaması. Galatasaray Şampiyonlar Ligi trasferi yanış yapıldı. Sadece Fatih Terim ile bu iş yürümez. Sportif menajer niye olmalıdır burada çıkıyor ortaya.  Bütün büyük kulüpler böyledir. Ama Galatasaray'da böyle bir şey yapılmıyor. Tüm işler hocanın üzerin atılıyor. Bu yüzden Şamiyonlar Ligi'nde başarılı olunmaz.

2002 yılında Tahim Kurulu bir karar vermiş. Beşiktaş'ın şampiyonluklarını saymış. Bu tartışmaların nedeni Galatasaray Spor Kulübü son yıllarda çok başarılı ve şampiyonluk sayılarını açmaya başladı. Rakipler ancak 1959'dan öncesini konuşmaya başladılar. Böyle bir anlayış olmaz. 1959 yılındaki şeyi şimdi konuşmayalım. 60-70'de tartışılırdı.  Beşiktaş'a iki tane şampiyonluk vermişler, onu neye göre vermişler. Fenerbahçe 70 yıllarında şampiyon olurken 59 yılındakiler konuşmadılar. Galatasaray'ın şampiyonluk sayıları artmaya başladıkça bunları dillendirmeye başladılar. 

Senin için hazırladığımız haberler