Ahmet Özdoğan'dan canlı yayında Emlak Konut açıklaması: "Bu iş farklı noktalara gidecek"

27.09.2019 - 19:58 | Son Güncellenme: 27.09.2019 - 17:02

Ahmet Özdoğan'dan canlı yayında Emlak Konut açıklaması: "Bu iş farklı noktalara gidecek"

Galatasaray camiasının etkin isimlerinden Ahmet Özdoğan, Emlak Konut’un sarı-kırmızılılarla olan anlaşmasını feshetmesini değerlendirdi. Özdoğan, artık hukuki sürecin başladığını ve bunun iyi bir şey olmadığını ifade etti. Özdoğan, ”Fesih gerekçesini görmek lazım. Tabi ki feshettim deyince iş bitmiyor. Süreci iyi inceleyeceğiz. Sabahtan akşama fesih olmaz. Galatasaray bu sorunu çözecek” ifadelerini kullandı.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Ahmet Özdoğan’ın açıklamaları şu şekilde:

Ahmet Özdoğan: “Fesih gerekçesini görmek lazım”

Çarşamba günü bu konuyu konuştuk ve fesih süreci başladı. Fesih sürecinin başlaması olayın hukuki boyutunun da başladığını gösterir. Sanıyorum basın mensupları gayrimenkul hukuku konusunda uzman arkadaşların fikrine sık sık başvuracak. Çünkü herkes fikir beyan edecek. Galatasaray Divan Kurulu’nun önerisi, kulübün menfaatlerine sadık şekilde hareket edilmeli yönündeydi. Fesih gerekçesini görmek lazım. İhtarlar ne zaman çekildi? Bizler nasıl cevap verdik? Onları görmek lazım. Sonra daha net görüş ortaya koyabiliriz. Bu iş farklı noktalara gidecek. Öyle diyebilirim.

Ahmet Özdoğan: “Sözleşmeyi feshettim deyince hemen kurtulamıyorsunuz”

Emlak Konut, “Sözleşmeyi feshettim deyince” iş burada bitmiyor. Binlerce insanı ilgilendiren bir yer ve konu çünkü. 2016’da yapılan sözleşmeyi 2019’da feshettim deyince yükümlülüklerden hemen kurtulamıyorsunuz. Bazı sorumluluklar var. Emlak Konut sadece feshi açıkladı. Gerekçeli bir şey açıklamadı. Galatasaray normalde bu ay 110 milyon daha para bekliyordu. O ödenmeyecek. Bir bütçe yapıyorsunuz, yaptığınız bütçe şimdi ciddi bir fark yaratacak. Bu fark da 260 milyon TL civarında olan, ciddi bir farktır. Bunlar ne olacak? Bunlara bakılacak.

Kırdırılan para, sermaye artışı…

Galatasaray’a bir bedel ödendi. Galatasaray o bedeli kırdırdı. O kırdırılan parayla sermaye artışı yaptı. Bunların hepsi bilançoda görülebilen hareketlerdir. Şimdi kırdırılan ücretin 250 milyon liralık bölümü açıkta kaldı. Kırdırılan bir rakam var. Bunların hepsi ciddi problemler yaratacaktır. Ama Galatasaray bu sorunu çözecek.

Yapılan Olağanüstü Toplantıda Galatasaray camiası hangi fikre sahipti?

Yapılan toplantıda Galatasaray’ın görüşü; ‘Emlak Konut da biz de sözleşmeye sahip çıkalım’ şeklindeydi. Problem şu; Kemerburgaz’da bir problem var. ‘O zaman oturup bu problemi ivedi çözüp, iki taraf da anlaşmaya sadık kalsın düşüncesi’ vardı. Riva’ya da Florya’ya da sahip olmak çok önemliydi.

“Emlak Konut, Galatasaray’a 6 ay süre vermiş”

Emlak Konut, Sayın Mustafa Cengiz’in ikinci kez başkan seçildiği döneme kadar bir daha süre vermiş. “Size 6 daha süre veriyoruz” demişler. Orada süreç tabi devam ediyor. Taraflar bir sözleşme imzaladığında olağanüstü haller olabilir. Önemli olan çözümü iyi niyetle sağlayabilmek. İşin hukuki boyuta taşınması iyi bir şey değil.

“İki taraf açısından da hata yapanlar sorumludurlar”

Bu işte sabahtan akşama bir fesih söz konusu olamaz. Mutlaka ihtar olması lazım. İhtarlar çekildi mi? Buna bakılacak. Daha sonra kamuoyuna nerelerde, nasıl hatalar yapıldı onu açıklayacağız. Süreci anlatacağız. Burada, gerek Emlak Konut gerek Galatasaray tarafında, yöneticiler yaptıkları hatalar kadar sorumludurlar. Kişisel anlamda bunu ifade ediyorum. Ayrıca birçok hukuki görüş alarak bunları söylüyorum.

“Galatasaray derbiyi rahat kazanacak”

Hangi maç olursa olsun, Galatasaray arması varsa orada kazanması gerekiyor diye düşünürüm. Galatasaray’ın Fenerbahçe ile iç sahada oynayacağı derbide favori olduğunu ve rahat kazanacağını düşünüyorum. Galatasaray rahat kazanacak.

Senin için hazırladığımız haberler