Ajax forması giyen Ahmetcan Kaplan sakatlandı!

Feride Kara
16.12.2022 - 21:35 | Son Güncellenme: 16.12.2022 - 21:49

Hollanda Ligi takımlarından Ajax ile çıktığı son antrenmanda sol dizinden ciddi şekilde sakatlanan Ahmetcan Kaplan'ın sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

Ajax forması giyen Ahmetcan Kaplan sakatlandı!

Trabzonspor'dan Ajax'a transfer olan Ahmetcan Kaplan antrenman sırasında sol dizinden ciddi bir sakatlık geçirdi. 

Sakatlığı ciddi

Ajax'tan yapılan açıklamaya göre Ahmetcan Kaplan için tüm tetkiklerin yapıldığı ve sonucunda sol dizinden ciddi bir sakatlık geçirdiği duyuruldu. 


 

Kaplan 40 gün forma giyemedi

Sezon başında Ahmetcan Kaplan Trabzonspor'dan ayrılarak Hollanda ekipleriden Ajax ile anlaştı. Kaplan, Ajax ile 5 yıllık sözleşme imzalarken çapraz bağlarından sakatlandı ve 40 günlük bir sakatlık süreci geçirdi.

9.5 milyon Euro bonservis ödendi

Trabzonspor'un bonservis bedeli olarak 9.5 milyon Euro kazandığı Ahmetcan Kaplan Ajax'ın gelecek yatırımlarından biri oldu. 19 yaşındaki genç oyuncu Kaplan Trabzonspor'da geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında oynadığı futbol ile transferin gözdesi oldu. 

Ahmetcan Kaplan'ın KAP açıklaması

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada "Profesyonel futbolcumuz Ahmetcan Kaplan'ın Ajax Kulübüne kesin transferi konusunda anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre; Ajax, Kulübümüze, sözleşme fesih bedeli olarak 9.500.000.-EUR ödeme yapacaktır. Ayrıca, oyuncunun başka bir kulübe transferi halinde, 9.500.000.-EUR'u aşan kısmın %15'i Ajax tarafından Kulübümüze ödenecektir. Menajerlik hizmet bedeli olarak, elde edilen transfer gelirinin %5,3 ü oranında ödeme yapılacaktır." ifadeleri yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler