Futbol efsanesi Ahmetcan Kaplan'a hayran kaldı!

Orhan Gülek
04.03.2024 - 16:57 | Son Güncellenme: 04.03.2024 - 17:53

Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Pierre van Hooijdonk, Utrecht karşısında Ajax'ın yıldızı olarak Trabzonspor'un eski stoperi Ahmetcan Kaplan'ı gösterdi.

Futbol efsanesi Ahmetcan Kaplan'a hayran kaldı!

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe'nin ve Hollanda futbolunun efsanelerinden Pierre van Hooijdonk, Ajax'ın Utrecht'i 2-0 yendiği lig maçını ve Ajax'ta forma giyen Türk stoper Ahmetcan Kaplan'ı değerlendirdi.

"Bu maçta hiçbir şey olmadı"

Van Hooijdonk, "Ajax'ı uzun zamandır ilk kez çok sıkıcı buldum. Eğer Ajax'ın maçlarını izliyorsanız, her zaman her şey oluyordu. Bu maçta hiçbir şey olmadı. İyi bir düzenle oynadılar." dedi.

"Ofansif olarak pek bir şey yaratamadılar

Hollandalı efsane, "Ajax'ta defansif olarak iyi bir uyum vardı. Ofansif olarak pek bir şey yaratamadılar. Ancak, Steven Berghuis ve Steven Bergwijn oynamadığında Ajax'ın yaratıcılık açısından çok şey kaybetmesi de sürpriz değil." ifadelerini kullandı.

"Ahmetcan beni gerçekten çok etkiledi"

Ajax adına maçın yıldızı sorulan Van Hooijdonk, "Ahmetcan Kaplan ve Sivert Manssverk. Ahmetcan beni gerçekten çok etkiledi. Her şeyiyle oldukça iyiydi." cevabını verdi.

Kees Kwakman: "Ahmetcan, topla oynarken ne kadar rahat"

Hollandalı eski futbolcu Kees Kwakman da Ajax'ın Türk stoperinden övgüyle bahsetti. Kwakman, Ahmetcan'ın geçen hafta sakatlanan Hırvat stoper Josip Sutalo'nun yokluğunda forma şansı bulduğunu hatırlatarak, "Onun yeni bir Frank de Boer olduğunu söyleyemeyiz ama onu Sutalo ile karşılaştırırsanız bunun bir rahatlama olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu.

Kwakman, 21 yaşındaki defans oyuncusunun neden bu kadar iyi bir izlenim bıraktığını ise "Topla oynarken ne kadar rahat, ne kadar kendine güveni var. Savunma açısından etkileyici. Bence bu, kendini iyi performans göstermeyen bir takımda bulan bir çocuk için harika bir şey." ifadeleriyle açıkladı..

Algemeen Dagblad: "Kararlı ve öğrenmeye istekli"

Hollandalı haber sitesi Algemeen Dagblad'da ise Ahmetcan Kaplan'ın Utrecht'e karşı mükemmel bir izlenim bıraktığı belirtilerek "Aslında Ajax Teknik Direktörü John van 't Schip ara transfer döneminde bir değil, iki transfer yaptı. Tecrübeli oyuncu Jordan Henderson'un yanı sıra uzun süredir sakat olan Ahmetcan Kaplan da takıma katıldı." yorumu yapıldı.

Haberde Türk futbolcu için "Uzun süredir çektiği acılar ve aynı zamanda o dönemdeki örnek tutumu nedeniyle mütevazı ama aynı zamanda kararlı ve öğrenmeye istekli." ifadeleri kullanıldı..

Senin için hazırladığımız haberler