Ajansspor duyurdu, Kone transferi doğruladı!

09.01.2018 - 22:42 | Son Güncellenme: 09.01.2018 - 22:42

Ajansspor duyurdu, Kone transferi doğruladı!

Sivasspor'un golcü oyuncusu Arouna Kone'ye İspanya'dan sürpriz transfer teklifi geldi.

Bu sezon Sivasspor'da sergilediği performansla isminden sıklıkla bahsettiren Fildişili yıldız oyuncu için eski kulübü devrede.

Teklif edilen rakam 2 milyon Euro

Kırmızı Beyazlı takımda 17 maçlık süreçte; 8 gol, 2 asist kaydeden Kone 'ye eski takımı talip oldu.

Eski kulübü Levante, Sivasspor’a Koné için 2 milyon Euro önerdi.

34 yaşındaki golcünün eski takımına dönmek istediği öğrenilirken; transferin önündeki tek engelin kulüplerin anlaşması olduğu belirtildi. 

Sivasspor Kone'nin ayrılmasını istemiyor!

Ancak edinilen bilgilere göre; Sivasspor golcüsünü satmak niyetinde değil. 

Transferde önceliği forvet olan Levante, Kone konusunda oldukça ısrarlı. 

Kariyerinde uzun yıllar İspanya'da forma giyen Arouna Kone 3 sezon Sevilla'da oynamasının ardından; 2011/12 sezonunu kiralık olarak Levante'de geçirdi ve 37 maçta; 17 kez fileleri havalandırdı.

Kone'nin piyasa değeri:

34 yaşındaki santrfor oyuncunun Transfermark verilerine göre güncel piyasa değeri: 1.5 milyon Euro.

Kone kimdir?

11 Kasım 1983'te Fildişi Sahili'nin Anyama kentinde dünyaya gelen Arouna Kone kariyerinde; Lierse, Rio Sport d'Anyama, Roda, PSV Eindhoven, Sevilla, Hannover 96, Levante, Wigan Athletic ve son olarak da Everton formasını giydi. Kariyerinde 362 maça çıkan golcü futbolcu 101 kez gol sevinci yaşadı, 52'de asist yaptı. 52 kez ülkesinin milli formasını giyen 33 yaşındaki sporcu toplam 9 gol kaydetti.

Ajansspor duyurdu, Kone açıkladı!

Ajansspor'un 8 Ocak 2018'de ilk kez duyurduğu haberin ardından; Demir Grup Sivasspor'un yıldız golcüsü Arouna Kone, TRT Spor'a konuştu.

İspanya'nın Levante takımından teklif alan ve aklının karışık olduğunu söyleyen Kone, kariyerine Sivasspor'da devam edip etmeyeceğinin belli olmadığını belirtti.

AJANSSPOR ÖZEL / Salim MANAV- 

Kanal 58'e konuşan Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ise, "Arouna Kone için Levante bize teklif yaptı. Biz Kone'den, Kone de bizden çok memnun. Zaten takımda kalmak istiyor" şeklinde konmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler