Beşiktaş da kripto parasını çıkartıyor!

Orhan Gülek
05.08.2021 - 17:56 | Son Güncellenme: 05.08.2021 - 22:49

Süper Lig’de kripto para can simidi oldu. Galatasaray, Trabzonspor ve Fenerbahçe'den sonra Beşiktaş, Bitci el sıkıştı. İşte detaylar...

Beşiktaş da kripto parasını çıkartıyor!

Ceyhun KUBURLU - ÖZEL HABER

Kripto para alanında futbol kulüpleri ile yapılan 'fan token' veya diğer adıyla 'taraftar token' anlaşmaları son dönemlere damga vuruyor. Galatasaray ve Trabzonspor’un ardından Fenerbahçe de Paribu ile anlaştığını açıkladı. İlk defa Ajansspor’un duyurduğu bu anlaşmanın ardından gözler Beşiktaş’a çevrildi. Ajansspor’un ulaştığı Beşiktaşlı yöneticiler, bu alanda Bitci ile el sıkışmak üzere olduğunu doğruladı. Önümüzdeki günlerde yapılacak imza töreni ile bunun duyurulacağı açıklandı.

Beşiktaş ne kadar kazanacak?

Bu anlaşma ile siyah-beyazlıların kasasına önemli miktarda kaynak girecek. Bu rakamın henüz netlik kazanmadığı belirtilse de kulübün bir sezonda minimum 300 milyon liralık gelire ulaşacağı öğrenildi. Beşiktaş ve Bitci arasında yapılacak anlaşmanın maddeleri arasında birçok konuda bonuslar da bulunduğu iddia edildi. Tüm bu konu ile ilgili gelişmeler önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Galatasaray ve Trabzonspor aynı marka

Galatasaray ve Trabzonspor, Socios ile anlaşırken, Fenerbahçe de bugün Paribu ile el sıkıştığını açıkladı. Galasaray, Socios ile yaptığı 'taraftar token' anlaşmasından bugüne kadar 10 milyon Euro kazandığını duyurmuştu. Socios, Trabzonspor için $TRA, Galasaray içinde $GAL isimiyle taraftar token'ı kripto para piyasasına sürdü.

Dört büyüklerin token rekabeti

Fenerbahçe'nin de 'Fenerbahçe Token' ilr Paribu'dan ilk etapta minimum kazancı 200 milyon lira olacak.

Beşiktaş'ın da yarışa dahil olmasıyla taraftarlar arasında bundan böyle bir de bir kripto para ürünü olan token; yani jeton rekabeti olacak.

Fan token nedir?

Fan token'in bir diğer adı da taraftar token'dir. Bu token'lar, spor kulüpleri ile taraftarları arasındaki etkileşimi güçlendirmek, taraftarlara bazı konularda söz hakkı vermek, ayrıcalık tanımak, maç izlemede avantajlar sağlamak amacıyla çıkarılır. Bu token'lar sanal para blokchain altyapısıyla çalışır. Token sahibi takımlar arasında Barcrlona, PSG, Atletico Madrid gibi dünya çapında birçok kulüp vardır.

Senin için hazırladığımız haberler