Ajansspor gündeme getirmişti! Yeni Malatyaspor'da 10 kişi PFDK'ya sevk edildi

06.10.2020 - 23:05 | Son Güncellenme: 06.10.2020 - 23:20

Yeni Malatyaspor - Antalyaspor karşılaşması sonrası Yeni Malatyaspor'da hangi yöneticiler ve futbolcular PFDK'ya sevk edildi? Peki neden PFDK'ya sevk edildi? İşte detaylar...

Ajansspor gündeme getirmişti! Yeni Malatyaspor'da 10 kişi PFDK'ya sevk edildi

AJANSSPOR-ÖZEL

Ajansspor gündeme getirmişti! Yeni Malatyaspor'da 9 kulüp görevlisi ve 1 futbolcu "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle PFDK'ya sevk edildi. 

Bugün Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Yeni Malatyaspor Kulübü'nün 03.10.2020 tarihinde oynanan Yeni Malatyaspor - Antalyaspor Süper Lig müsabakasındaki "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ve Akreditasyon Talimatı'nın 4. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verdi. 

10 kişi PFDK'ya sevk edildi

Yine aynı müsabakada Yeni Malatyaspor Kulübü görevlisi Turgay Yıldırım, Mehmet Temur, Adem Sevinçhan, Yusuf Boran, Murat Alpay, Yakup Kop, Mehmet Güngör, Murat Kanat, Hakan Güler ve Yeni Malatyaspor futbolcusu Cristian Alberto Cueva "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.

Peki Yeni Malatyaspor'da yöneticiler ve futbolcular neden PFDK'ya sevk edildi? Talimatlara uymadıkları aykırı hareketi neydi? İki kulüp arasında neler yaşanmıştı? İşte detaylar...

Bilindiği üzere Fraport TAV Antalyaspor Kulübü, Yeni Malatyaspor karşılaşmasından sonra resmi Twitter hesabından yaptığı bir açıklamada, ev sahibi kulübün 100’den fazla taraftar görünümlü kişiyi akredite ederek, kurallara aykırı hareket ettiğini iddia etmişti. Yeni Malatyaspor Kulübü ise bu iddiayı yalanlayarak, 'Delegasyon 2' ve 'Delegasyon 3' listesi dışında kimseye akreditasyon verilmediğini açıklamıştı.

Peki Covid-19 Talimatı ne diyor?

Peki Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) son olarak 24 Eylül'de güncellediği 'Covid-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimat' ev sahibi kulüplerin kaç kişiyi ve kimleri maçlara akredite edebileceği konusunda ne diyor?

TFF tarafından yayınlanan bu sezonun talimatına göre sahada oynayan 22 futbolcu dahil 396 kişi bir karşılaşmaya akredite olabiliyor. maç başladıktan sonra 22 oyuncu düşüldüğünde bu sayı 376'ya iniyor. Talimatın Madde 9 Akreditasyon bölümü 1. Maddesi görevlilerin kimlikleri ve sayılar ile ilgili olarak Ek-2’ye gönderme yaparken 2. Madde ev sahibi ve misafir kulüpten 20’şer kişinin protokol tribününe test zorunluluğu olmadan girebilmesine izin veriyor.

Maçlara kimler girebiliyor?

Yayınlanan talimatta yer alan Ek-2'ye göre müsabakalarda statlara girebilecek kişiler şöyle tarif ediliyor:

'A-Genel akreditasyon listesi' tablosunda Süper Lig ve TFF 1. Lig’de sahada oynayan futbolcular hariç ev sahibi kulübün 118 kişiyi akredite edebileceği belirtilmiş.

'B-Müsabakaya akredite edilecek kişi ve görevliler' tablosunda ise ev sahibi kulüp adına akredite edilebilecek kişilerin görevleri, yerleri ve sayıları ile test yaptırmalarının zorunlu olup olmadığı belirtiliyor.

Görüntülere göre kural delindi

Bu listeye göre Yeni Malatyaspor Kulübü’nün protokol tribünündeki 20 kişi dışında diğer tribünlere tek bir kişiyi dahi akreditasyon ile içeri alması kurallara göre mümkün değil. Dolayısıyla statta 396 kişiden fazla sayıda kişi olmuş olması gerekiyor. Malatyaspor Kulübü'nün Delegasyon 2 ve 3 olarak tanımladığı kişilerin çalışan görevliler olarak hem taraftar görünümlü olmaları hem de üst tribünlerde yer almaları mümkün değil. Çünkü bu görevliler ancak yedek kulübesi arkasında kendilerine ayrılan yerlerde oturabiliyorlar ve çoğunun test yaptırma zorunluluğu da bulunuyor.

Ayrıca akreditasyon hakkı olmayan ve stat dışı güvenliği sağlamakla görevli resmi ve özel güvenlik görevlilerinin de Malatya'da olduğu gibi tribüne çıkıp maç seyretmeleri mümkün değil.

Bu bağlamda akreditasyon kartı taşıyan kişilerin sahip oldukları kartların bu karşılaşma için olup olmadığı büyük bir soru işareti yaratıyor. Yayınlanan fotoğraflar da iddiaları doğrular nitelikte.

TFF, koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle daha önce Ekim ayından itibaren yüzde 30 kapasiteyle maçları seyircili oynatma kararını iptal ederek, ligin ilk devresinin seyircisiz oynanacağını açıklamıştı.

 

Senin için hazırladığımız haberler