Ajansspor sordu; TFF cezayı kesti

23.07.2020 - 20:21 | Son Güncellenme: 23.07.2020 - 20:21

Ajansspor sordu; TFF cezayı kesti

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Adana Demirspor idarecisi ve futbolcu menajeri Metin Korkmaz'a 1 yıl hak mahrumiyeti verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Adana Demirspor idarecisi Metin Korkmaz'ın Futbol Menajerleri ile Çalışma Talimatı'nın 4/2., 4/3. maddelerine aykırı eylemi nedeniyle aynı talimatın 4/7. maddesi uyarınca 1 yıl hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasına oyçokluğu ile karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Ne olmuştu?

Ajansspor'un daha önce gündeme getirdiği gibi menajerlik şirketi sahibi Metin Korkmaz, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ın başdanışmanlığını yapan Korkmaz akreditasyon kartı takarak, yedek kulübesinde yer alabiliyordu.

Hatta Metin Korkmaz bazı maçların ardından sahanın ortasına kadar gidip hakemlerle tartışıyordu.

Öte yandan Metin Korkmaz, TFF 1. Lig play-off yarı finalindeki rakipleri Bursaspor forması giyen Burak Kapacak'ın da menajeri olarak görev yapıyor. Peki bir kulüp çalışanı aynı zamanda bir futbolcunun menajeri olarak görev yapabilir mi? Bu durum TFF'nin, Futbol Menajerleri İle Çalışma Talimatı'na aykırı. (Hem kulüp menajeri hem oyuncu... Bu normal mi TFF?)

Radyospor'a Burak Kapacak'ı değerlendirmişti

Korkmaz, 18 Haziran 2020'de Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programına katılarak, hem Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ın baş danışmanı olduğunu belirtmiş hem de temsil ettiği futbolcuları isim isim sayarak haklarında değerlendirmelerde bulunmuştu.

Korkmaz'ın şirketine bağlı olduğunu belirttiği isimlerden biri de Bursasporlu Burak Kapacak'tı. Korkmaz yayında "Burak Kapacak için yurt dışından resmi teklif aldık. Bursaspor şu anda bir şampiyonluk yarışı veriyor. Burak çok önemli bir oyuncu. Burak'ın şu andaki tek amacı Bursaspor'un şampiyonluğu. Burak Kapacak için umarım hayırlısı neyse o olur" ifadelerini kullanmıştı. (Haberin devamını okumak için tıklayınız)

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler