Ajansspor uyardı hakemler izni kaptı!

24.06.2020 - 21:05 | Son Güncellenme: 24.06.2020 - 21:10

Ajansspor uyardı hakemler izni kaptı!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), liglerin yeniden başlamasından 1 hafta önce (5 Haziran) orta hakemleri Riva'daki tesislerinde kampa almıştı. Lige Riva'da hazırlanan hakemler, maçlardan sonra da doğrudan Riva'ya gidiyordu.

HÜSEYİN ÖZKÖK - AJANSSPOR ÖZEL

Ancak hakemler, artık bunalım geçirir noktaya gelince Merkez Hakem Kurulu (MHK) hakemlere 1 hafta izin verdi. Ajansspor yorumcusu Bülent Yıldırım da salı günü çıkan yazısında yaklaşık 20 gündür kampta olan hakemlere bu durumun yaramadığını belirterek, "Haftanın genelini değerlendirdiğimizde; kampta olmayan yardımcı hakemlerin, kampta bulunan hakemlerden daha başarılı bir çizgide olduklarını gördük! Örnek kararlar verdiler. VAR tarafında ise, başarılı uygulamaların hatalı uygulamalardan daha fazla olduğunu gördük" değerlendirmesini yapmıştı.

Riva'nın ortamı rahatsız ediyor

Yıldırım'ın bu yazısı MHK'da da ses getirdi. Hakemlere kulak veren kurul, salı gününe kadar hakemlere izin verdi. Böylece hakemler günlerdir görmedikleri ailelerini ziyaret etme şansı buldu.

Hakemler Riva'da kampa alınmalarından neden şikâyetçi?

1-TFF Riva Tesisleri'ne giren çıkanın haddi hesabı yok. Ve bu insanlar nedeniyle koronavirüse yakalanma riskinden çekiniyorlar.
2-Tüm hakemler maçlardan sonra doğruca evlerine gitmek ve eğer sıkıntılı bir maç yönetmişlerse, aileleriyle huzur bulmak istiyor.
3-Birçok kulüp başkanı ve yöneticisi de çeşitli işlerinden ötürü TFF Riva Tesisleri'ne gidiyor. Hakemler doğal olarak, bu isimlerle aynı ortamda bulunmak ve karşılaşmak istemiyor.
4-MHK'nın yoğun şekilde sürekli eğitim çalışmaları yapması da hakemleri bunaltır noktaya geldi. Hakemlerin sıkıntılarına sonunda kulak veren MHK, 1 hafta izin verdi.

Senin için hazırladığımız haberler