Ajansspor yazdı, Galatasaray Belhanda ile yollarını ayırdı!

10.03.2021 - 13:04 | Son Güncellenme: 10.03.2021 - 18:50

Son dakika haberi... Galatasaray, Younes Belhanda ile ilgili flaş bir karar aldı ve futbolcunun sözleşmesi tek taraflı olarak feshedildi. Peki Belhanda Galatasaray'dan neden gönderildi? İşte detaylar...

Ajansspor yazdı, Galatasaray Belhanda ile yollarını ayırdı!

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray’da flaş bir gelişme yaşandı. Galatasaray, Younes Belhanda ile olan sözleşmenin tek taraflı feshedildiğini açıkladı. Gerekçe olarak ise futbolcunun yayıncı kuruluşta yönetimi hedef alan açıklamaları gösterildi.

Galatasaray’dan yapılan açıklama şu şekilde:

“Profesyonel Futbolcu Younes Belhanda ile Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. arasında akdedilen 3 Temmuz 2017 tarihli Profesyonel Futbolcu Transfer Sözleşmesi, Younes Belhanda'nın 7 Mart 2021 tarihli Galatasaray A.Ş. - Demir Grup Sivasspor müsabakasından sonra BEIN Sports ile yapmış olduğu röportajda Kulüp'ün imajına ve Kulüp Yönetim Kurulu Üyelerinin saygınlıklarına zarar veren ve hakarete varan beyanlarda bulunması sebebiyle ve daha öncesinde de Sözleşme ve Kulüp İç Disiplin Yönetmeliklerine ısrarlı şekilde aykırılık teşkil eden eylemlerde bulunmasının, taraflar arasındaki ilişkiyi çekilmez hale getirmiş olması nedeniyle, Younes Belhanda'nın Profesyonel Futbolcu Sözleşmesi, FIFA Oyuncuların Statüsü ve Transferleri Talimatı'nın 14. Maddesi uyarınca 10 Mart 2021 tarihinden itibaren derhal, tek taraflı ve haklı sebeple feshedilmiştir.”

Tercümanın Belhanda'nın açıklamalarında yönetimi eleştirdiği bölümleri Türkçe'ye çevirmediğini ilk fark edip bunu haberleştiren Ajansspor oldu.

BELHANDA'NIN YÖNETİCİLERİ HEDEF ALAN AÇIKLAMALARINI AJANSSPOR DUYURMUŞTU. O HABER İÇİN TIKLAYIN...

Belhanda Galatasay'da kaç gol attı, kaç asist yaptı?

Galatasaray’da 4.sezonunu geçiren Younes Belhanda 2 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası ve 1 de TFF Süper Kupa kazandı. Sarı-kırmızılı takımda 131 maça çıkan futbolcu 22 gol atıp 26 da asist yaptı. 

Galatasaray’a maliyeti ne kadar?

Galatasaray, Belhanda için Dinamo Kiev’e 8 milyon Euro bonservis bedeli ödedi. Futbolcu, Galatasaray’da her bir yıl için 3 milyon 350 bin Euro sabit transfer ücreti elde etti. 

Ayrıca sözleşmeye göre Younes Belhanda’da çeşitli bonusların ödeneceği de ifade edilmişti. Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

 “Bonuslara istinaden maksimum 2.000.000 Euro (net) olmak üzere,

Kulübümüzün 2018-2019 ve 2021-2022 sezonları arasında UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasına katılmaya hak kazandığı her bir dönem için 500.000 Euro net

Kulübümüzün 2018-2019 ve 2021-2022 sezonları arasında UEFA Avrupa Ligi grup aşamasına katılmaya hak kazandığı her bir dönem için 250.000 Euro net

Futbolcunun forma giyeceği her bir yirmi beşinci resmi maça istinaden 250.000 Euro net ödeme yapılacaktır”

Belhanda o ifadeler için ne demişti?

Galatasaray o röportajı detaylarıyla yayınladı

TFF bilgi ekranında Galatasaray'ın futbolcusu

Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinde ise Younes Belhanda halen Galatasaray'ın sözleşmeli futbolcusu olarak görünüyor.

Kulüpler futbolcularla yollarını ayırdığında söz konusu ayrılıklar Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi sitesine yansıyor. Ancak; TFF'nin sitesine Belhanda'nın henüz bilgilerinin yansımamasının güncelleme yapılmaması olduğu görülüyor.

.

Senin için hazırladığımız haberler