Ajaxlı Berghuis'e ölüm tehditleri yağıyor! Suç duyurusunda bulundu...

11.08.2021 - 14:48 | Son Güncellenme: 11.08.2021 - 15:05

Son dakika haberleri... Ajax'ın Feyenoord'dan transfer ettiği Steven Berghuis'e ölüm tehditleri yağıyor. Hollandalı futbolcu suç duyurusunda bulundu. İşte detaylar...

Ajaxlı Berghuis'e ölüm tehditleri yağıyor! Suç duyurusunda bulundu...

AJANSSPOR - HABER

 

Yaz transfer sezonunda Feyenoord'dan Ajax'a transfer olan Steven Berghuis'e ölüm tehditleri yağıyor. 29 yaşındaki futbolcunun sahada öldürülmesi yönündeki mesajların artması üzerine, Berghuis; Hollanda makamlarına suç duyurusunda bulundu. 

Hollanda ekiplerinden Ajax’ın yeni transferi Steven Berghuis, eski takımı Feyenoord taraftarının ölüm içerikli tehditlerine maruz kaldı. Rotterdam ekibinde kaptanlık yapan hücum oyuncusu, 16 Temmuz’da 5.5 milyon Euro bedelle Ajax’ın yolunu tutmuştu. Bu transferi hazmedemeyen Feyenoord taraftarı, Ajax’ın etnik yapısını da aşağılayan mesajlar attı.

Öldürülen gazeteciyle aynı karede

Berghuis’e gelen onlarca tehdit içerikli mesajda, 19 Aralık’ta oynanacak Feyenoord - Ajax maçına da vurgu yapıldı. 19 Aralık’ta doğum günü de olan oyuncunun Rotterdam’daki De Kuip Stadyumu’nda öldürülmesi istendi. Fanatik taraftar grupları da mafya bağlantılı saldırı sonucunda hayatını kaybeden araştırmacı gazeteci Peter R de Vries’in fotoğrafıyla Berghuis’in fotoğrafını aynı kareye koydu. Peter R. de Vries, 15 Temmuz 2021'de silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmişti. 

“Yahudiler her zaman kaçar” mesajları atıldı

Hollanda’daki bazı fanatik taraftar grupları, Ajax’ı “Yahudi takımı” olarak tanımlıyor. Öyle ki, bazı maçlarda Yahudileri aşağılayan sloganlar atıyor. Hollanda’da sık sık tartışma konusu haline gelen bu konu, bu kez Berghuis’e gelen ölüm içerikli mesajlarda vardı. “Yahudiler her zaman kaçar” notunun düşüldüğü mesajları da Berghuis, Hollanda makamlarına iletti.

Ajax’tan açıklama

Berghuis’e gelen ölüm tehditlerinin artması ve Ajax’ın hedef haline gelmesi üzerine Ajax Genel Müdürü ve eski kaleci Edwin van der Sar, gelen tepkilerin kabul edilemez olduğunu söyledi. Transferden ötürü tepki beklediklerini belirten van der Sar, Feyenoord taraftarını sert bir üslupla kınadı. 

Senin için hazırladığımız haberler