Ajax Komaya Giren Eski Oyuncusu Abdelhak Nouri’ye Dev Tazminat Ödeyecek

Akın Ungan
23.02.2022 - 17:48 | Son Güncellenme: 23.02.2022 - 17:52

Ajax bir dönem takımında forma giyen ve bir hazırlık maçı sırasında rahatsızlanarak komaya giren Abdelhak Nouri için 7 milyon 850 bin Euro tazminat ödeyecek.

Ajax Komaya Giren Eski Oyuncusu Abdelhak Nouri’ye Dev Tazminat Ödeyecek

Fas asıllı eski futbolcu Abdelhak Nouri, 2017 yılında Ajax’ın Alman ekiplerinden Werder Bremen ile yaptığı hazırlık maçı sırasında sahada kriz geçirerek komaya girmişti. O dönemde 20 yaşında olan ve parlak bir gelecek vaad eden futbolcu ancak 2 buçuk yıl sonra komadan uyanabilmişti.

1 Temmuz 2020’de sözleşmesi otomatik uzuyordu. Fakat...

Abdelhak Nouri’nin Temmuz 2020’ye kadar Ajax ile sözleşmesi bulunuyordu. Nouri’nin geçirdiği rahatsızlıktan sonra Hollanda kulübü, futbolcusunun maaşını 1 Temmuz 2020’ye kadar düzenli olarak ödedi ve ailesine maddi destekte bulundu. Kontratında yer alan bir maddeye göre de bu tarihten sonra sözleşmesinin otomatik olarak yenilenmesi gerekiyordu. Fakat, Ajax kulübü Nouri’nin sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti. Bunun üzerine genç futbolcunun ailesi Ajax’a haksız fesih nedeniyle tazminat davası açtı.

Ajax, Nouri için tazminat ödemeyi kabul etti

Nouri’nin ailesinin açtığı tazminat davası üzerine taraflar nihayet karşılıklı olarak anlaştı. Ajax eski futbolcusu için Nouri’nin ailesine tazminat ödemeyi kabul etti. Bunun üzerine taraflar 7 milyon 850 bin Euro rakamında karar kıldı.

Ajax’tan Nouri’ye ahde vefa

Ajax kulübü, Nouri’nin geçirdiği rahatsızlıktan sonra eski futbolcusunun giydiği 34 numaralı formayı kimsenin giymemesi kararı aldı. Ayrıca Hollanda’da yılın en iyi genç oyuncusu ödülünün ismi Abdelhak Nouri Ödülü olarak isimlendirildi.

Abdelhak Nouri kimdir? Başına ne geldi?

Abdelhak Nouri 1997 yılında Hollanda’da doğdu. Fas asıllı olan eski futbolcunun ana mevkisi merkez orta sahayken on numara ve sol kanat mevkiilerinde de forma giyebiliyordu. Ajax’ın altyapısından yetişen futbolcu, Hollanda U21 takımının da formasını terletmişti. Abdelhak Nouri profesyonel olarak çıktığı 111 maçta 27 gol ve 34 asistlik performans sergilemişti.

Ayrıca Nouri’nin forma giydiği dönemlerde parlak bir geleceğinin olacağı öngörülüyordu. Fakat 8 Temmuz 2017 yılında Ajax’ın Werder Bremen ile oynadığı maçın 72. dakikasında geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bayılmıştı. Saha içinde yapılan müdahalelerin yetersizliği nedeniyle ambulans helikopter ile acil servise kaldırılmıştı. Hollandalı genç oyuncunun geçirdiği kaza neticesinde kalbinde ritim bozukluğu ve beyninde kalıcı olarak hasar bulunmuştu. Abdelhak Nouri, bu tarihten sonra 2 buçuk yıl boyunca komada kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler