Akbaş: "Madalya almak istiyoruz.."

03.10.2015 - 22:14 | Son Güncellenme: 03.10.2015 - 22:14

A Milli Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Ferhat Akbaş, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen Kadınlar Avrupa Şampiyonası yarı finalinde Hollanda'ya 3-0 yenildikleri maçta, ev sahibi ekibin iyi bir oyun ortaya koyduğunu söyledi.

Hollanda'nın Rotterdam kentinde oynanan yarı final maçının ardından AA muhabirine değerlendirmede bulunan Akbaş, yarın üçüncülük maçına çıkacaklarını anımsatarak, Türkiye'ye madalyayla dönmek istediklerini belirtti.

Rakiplerinin maça çok iyi başladığını anlatan Akbaş, "İlk iki sette ritmlerini kıramadık ama üçüncü sette oyuncularımız ciddi reaksiyon gösterdiler, seti alamaya yakındık. Kaybettik, yapacak bir şey yok. Yarına odaklanmalıyız" diye konuştu.

Akbaş, üçüncülük maçında ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını vurgulayarak, "Madalya almak istiyoruz. Yarınki maçta umarım kazanan taraf biz oluruz" ifadesini kullandı.

Hollanda'yı tebrik eden milli oyuncu Eda Erdem Dündar ise rakiplerinin çok iyi bir oyun ortaya koyduğunun altını çizdi.

Eda, Hollanda'nın maç genelinde kendilerinden daha iyi servis atarak skor üstünlüğünü ele geçirdiğini kaydetti. "Finale kalmayı çok istiyorduk ama olmadı" diyen Eda, "Olsun, yarın üçüncülük maçımız var ve madalya almadan gitmek istemiyoruz. Yarınki rakibimizi bekliyoruz, amacımız kazanıp madalya almak. Tabii ki biraz üzüleceğiz ama hepimiz profesyoneliz, önümüze bakmak zorundayız. Yarınki maçı bekleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Milli voleybolcu Merve Dalbeler de Hollanda'nın kendi seyircisi önünde iyi bir maç çıkardığını, ellerinden geleni yaptıklarını ama bunun galibiyet için yetmediğini dile getirerek, "Hollanda gerçekten kendi evinde çok iyi bir maç çıkardı. Buraya gelen herkese güzel bir gösteri sundular. Elimizden geleni yaptık ama yetmedi. Daha iyi oynamamız gerekiyordu. Yarın üçüncülük, dördüncülük maçına çıkıyoruz. Yarın daha iyi oynayıp kazanmayı ve evimize madalya ile dönmeyi planlıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler