Akçay: "Peşin olarak mağlup olmayı..."

27.08.2017 - 22:07 | Son Güncellenme: 27.08.2017 - 22:07

AJANSSPOR – Atiker Konyaspor teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, 2-1 yenildikleri Medipol  Başakşehir maçını yayıncı kuruluşa değerlendirdi.

Akçay’ın sözlerinden Ajansspor’un derledikleri şu şekilde:

“Özellikle ters kademelerle ilgili hızlı ve çabuk oynayan bir takıma dikkat edeceksiniz. Nihayetinde de ters kademeden golü yedik. Yaratıcı eylemlere karşı eylem koymanız gerekiyor. Belki bazı alanlarda rakibimizi rahat bıraktık. Bunlar dikkat etmemiz gereken arızalar. Topu geri alma için olan 9 saniyeyi bugün 10 saniyeye çıkardık. Bunu da düşürmek lazım.

Ekol olan her ülke takımı zordur. Bu doğru ama peşin olarak mağlup olmayı gerektirmez. Oyun oynanmadan kazanılmıyor. Bunun sonucunda neler gelir bilmiyorum. Süremiz var, bunu kullanacağız."

Basın toplantısında neler dedi?

Süper Lig'de 3. hafta mücadelesinde Medipol Başakşehir'e 2-1 mağlup olan Atiker Konyaspor'un teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, kendi oyun anlayışlarını sahaya yansıtmaya çalıştıklarını ancak yakaladıkları fırsatları değerlendiremediklerini söyledi. 

Akçay, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Müsabakanın başından itibaren kendi oyunumuzu sahaya yansıtmaya çalıştık. Özellikle ikinci bölgedeki top kayıplarımız bizi oyun formatımızın dışına itti." dedi. 

Akçay, oyun formatlarında birebir mücadelenin önemli olduğunu fakat bugün futbolcularının bunda çok başarılı olamadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Kendi oyun anlayışımızı sahaya yansıtmaya çalıştık, cesur oynadık, iyi bir futbol seyrettirmeye çalıştık. Bunda da kısmen başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Beraberlik ve öne geçme şansını yakaladık. Rakibin klası ve hızlı oyuncuları bizi ters kademelerde yakaladı, gol de böyle geldi. Rakibi tebrik ediyorum, biz de oyun formatımızı geliştirmeye devam edeceğiz."

Senin için hazırladığımız haberler