Akhisarlı futbolcunun ailesi adliyede! Ahmet Çakar'ı suçladılar

Eren Tuncay
26.06.2021 - 11:53 | Son Güncellenme: 26.06.2021 - 12:04

Ahmet Çakar'ın Akhisarspor'a oyuncu getirdiği, oyuncuları kadroya almak ve maçlarda oynatmak için para aldığı öne sürülmüştü. İşte detaylar...

Akhisarlı futbolcunun ailesi adliyede! Ahmet Çakar'ı suçladılar

AJANSSPOR - HABER

Akhisarspor'da sular durulmuyor. Akhisarspor'un iki kongre üyesinin aralarında eski hakem Ahmet Çakar, Akhisar Başkanı Evren Özbey, kardeşleri Bışar Özbey ve Serhat Özbey, FIFA lisanslı menajer Abdul Samet Süner hakkında yaptığı şikayetten sonra başlatılan incelemede, futbolcu Alim Aykut Esgi'nin ailesi savcıya ifade verdi.

Savcıyla 2 saat süren görüşme

Avukatları Sezer Baylan'la adliyeye gelen Esgi ailesi yaklaşık 2 saat savcıyla görüştü.  Ailenin elindeki delilleri savcıya verdiği öğrenildi. Avukat Sezer Baylan, adliye çıkışında yaptığı açıklamada "Türk savcılarına ve adaletine güveniyoruz. Umarız bu temiz futbol adına Türkiye’de bir milat olur. Sürecin takipçisi olacağız. Türk spor kamuoyunu da bu hususta duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.

Bışar Özbey beyan dilekçesi vermişti

Suçlanan kişilerden avukat Bışar Özbey, 5 Haziran tarihinde Akhisar adliyesine giderek savcıyla görüşmüştü. Özbey'in beyan dilekçesi verdiği öğrenilmişti. Özbey'in yanında eski hakem Ahmet Çakar'ın bulunduğu görüntülenmişti.

Çakar ve Bışar neyle suçlanıyor?

İk kongre üyenin, avukatları Sezer Baylan ve Nur Meryem Baylan aracılığıyla UYAP'tan verdikleri suç duyurusu dilekçesinde Çakar ile Özbey, Akhisarspor'a oyuncu getirdiği ve söz konusu oyuncuları kadroya almak ve maçlarda oynatmak için de yüksek miktarda para aldıkları öne sürülmüştü. İki üye, savcılıktan dolandırıcılık, güveni kötüye kullanma, özel evrakta sahtecilikten soruşturma açılmasını talep etmişti.

'Ses kaydı var' iddiası

Alim Aykut Esgi, 2020-21 sezonunun devre arasında Akhisarspor'a transfer edilmişti. İki eski Akhisar kongre üyesinin yaptığı suç duyurusuna göre Esgi ve ailesi, futbolcunun Akhisar'da forma giymesi için Ahmet Çakar'a 40 bin Euro ve 1 milyon TL civarında ödeme yaptı. Suç duyurusunda  "Söz konusu para alışverişi Avukat Bışar Özbey'in avukatlık ofisinde gerçekleşmiş olup, şüpheliler tarafından gerçekleştirilen tüm hukuksuz işlemlere dair ses kaydı da mevcuttur" denilmişti.

Esgi'nin suçlaması

22 yaşındaki futbolcu Alim Aykut Esgi,  Instagram hesabından 2 Nisan'da yaptığı paylaşımda TV100'de yorumculuk yapan Bışar Özbey ve Ahmet Çakar hakkında çarpıcı ifadeler kullanmıştı. Esgi, "Ahmet Çakar bugün 'Var Odası'na (TV 100'deki program kast ediliyor) katılacakmış. Umarım bu yayına beni ve babamı da bağlarlar. Beni önce Karagümrük sonra Darıca Gençlerbirliği'ne sonra da Akhisarspor'a götürmek için babamdan ne kadar aldıklarını açıklayacağım, Ayrıca tekrar takıma girmem için ne kadar istediklerini de açıklayacağım. Şayet beni bağlamazlarsa başka bir kanala bağlanıp bütün gerçekleri açıklayacağım. Hem TFF'ye hem de savcılığa başvuracağım" demişti.

Yeşil sahaya hiç ayak basmadı

Ali Aykut Esgi, Akhisarspor'a transfer olduktan sonra sadece Bursaspor, Eskişehirspor, Boluspor ve Keçiörengücü maçlarında kadroda  yer aldı. Ancak oyuna giremedi.

Alim Esgi kimdir ve kaç yaşında?

Almanya'da altyapı eğitimi alan 22 yaşındaki Alim Esgi, Euskirchen, Bergisch Gladbach gibi takımlarda forma giydikten sonra Kayserispor U21 takımı ile anlaştı. Daha sonra Karagümrük, Darıca GB, Celik Zenica ve Bayrampaşa'da kulüplerine transfer olan sol kanat oyuncusu, 2020-21 sezonunun devre arasında Akhisarspor'a katıldı. TFF kayıtlarına göre Esgi, sadece bir profesyonel maça çıktı. Esgi, Fatih Karagümrük'ün Konya Anadolu Selçuk'un 26 Eylül 2018'de 2-0 yendiği Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçının 89. dakikasında oyuna girdi.

Senin için hazırladığımız haberler