Akhisarspor kongresi mahkemelik oldu

30.03.2021 - 17:54 | Son Güncellenme: 30.03.2021 - 18:03

Son dakika spor haberleri... TFF 1. Lig ekibi Akhisarspor'da geçtiğimiz gün yapılan ve Evren Özbey'in başkan seçildiği kongre mahkemeye taşınıyor. Açıklamalarda bulunan İsmail Hocaoğlu, savcılığa ve Dernekler Masası’na başvurduklarını söyledi.

Akhisarspor kongresi mahkemelik oldu

AJANSSPOR - HABER

Akhisarspor'da geçen gün 263 üyenin katılımıyla yapılan ve  Evren Özbey'in başkan seçildiği kongre mahkemelik oluyor. Başkan adaylarından İsmail Hocaoğlu, kongrede usulsüzlükler yapıldığını iddia ederek yargıya başvurduğunu açıkladı.

 

'140 olan üye sayısı 469’a çıktı'

140 olan üye sayısının kongre yapılacağı zaman 469’a yükseldiğini belirten Hocaoğlu, ‘’Biz olağanüstü kongre kararı istedik. 140 üyemiz vardı. 40 üye ile noter tasdikli tebligat yolladık. Bu tebligatı yolladıktan sonra mevcut yönetimle ibra edilebilmek için, dosyaların kapanması için 140 olan üye sayısı 469’a çıktı. Bunu da gizliyorlar, kongreye 3-4 gün kala isim listesini de verdirtmiyorlar. Biz de o arada davayı açtırdık. 469 ismi görünce mahkemeye başvurduk’’ dedi.

'Dışarıdan üye yapmışlar'

Kulübe dışarıdan üyeler yapıldığını aktaran Hocaoğlu, ‘’Pandemiden dolayı 2 defa ertelendi kongre. 2 defa müracaat var. 3. defasında biz imzayı toplayıp yolladık olağanüstü kongre kararı için. Yeni üyelik tebligatlar yollandıktan sonra yapılamıyor. 5’de 1’lik çoğunluk olması gerekiyor kongre için. Biz 40 kişiden imza topladık. Biz bunu yaptıktan sonra onlar da yeni üye yaptılar. Nüfus kağıdı toplamışlar, Trabzonlu, Sivaslı, İstanbul’dan üyeler var. Dışarıdan üye yapmışlar. Mevcut yönetimle bunu yapmışlar. Buradaki ana problem yeni yapılan üyelerin dışarıdan olması. İsim listesini Dernekler Masası’na da vermediler. Olayın kilit noktası burası’’ şeklinde konuştu.

 

Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen kongrede katılım göstermeyen Hocaoğlu, bunun sebebini şu sözlerle aktardı:

‘’Usulsüz bir kongre oldu ve ben bunu kabul etmedim. Avukatlarımla görüştüm, içeriye girme dediler bana. İçeri girersem, kongreyi tanımış olacaktım. Demokratik bir ortam var gibi bizi orada oyuna getireceklerdi. Açıklamayı dışarıda yaptım. Üyelikleri silinen arkadaşlarımız var. Normal mevcutta kongreyi kaybedeceklerini bilecekleri için hem de ibra olabilmek için bu yolu seçtiler ama bu yol yanlış bir yol.  Ben kongreyi ve genel kurulu tanımıyorum, usulsüz yapılmıştır dedim. Kulüp başkanlığı yapmış bir kişinin de üyeliğini siliyorlar. Kongre ile ilgili zaten müracaat yapmıştık. Kongrenin iptali ve usulsüzlüğü ile ilgili tüm belgelerimizi sunduk.’’

 

Kongrede öncesinde ve kongrede yaşananlarla ilgili mahkemeye başvurduklarını söyleyen Hocaoğlu, ‘’Genel kurul gündemini açıklamadılar, 15 gün önce açıklamaları gerekliydi. Noterden yaptığımız işlemden sonra üzerine işlem yapıldı. Kulübün defterlerinin ve dekontlarının incelenmesi için  savcılığa başvurduk. Genel kurulda bunlar da okunmadı. Dernekler Masası’ndan da kongrede yapılan usulsüzlüklerle ilgili başvuruda bulunduk. Yeni yapılan üyeler, içeride kaç kişi vardı bunlara bakılacak. Bunlar ayrı işlemler. Ayrıca hem üyeler hem genel yapılan işlemler için İdari Mahkemeye de başvurduk’’ diye konuştu.

 

'İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi net, 300 kişi'

Hocaoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın kongrelerde 300 kişiye kadar katılım izni verdiğini söylerken, ‘’140 kişi ile bu kararı aldırdık, 469 üye var. 300’den fazla üye ile kongre yapamazsın. 469 üye ile kongre yapılamaz. Galatasaray kongre yapacak bekliyor. Biz 140 üyemiz var diye olağanüstü kongre kararını ve iznini aldırdık. İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi net, 300 kişi. Herkesten nüfus cüzdanı topladılar, üye yaptılar. Derneğe üye olabilmen için öncelikle incelenmesi gerekiyor.  Bu da dosyamızın içeriğinde var’’ dedi.

 

'Kesinlikle iptal olacak'

Kongrenin iptal edileceğini vurgulayan Hocaoğlu, ‘’Bu kongre usulsüzdür, kesinlikle iptal olacak. Yaptıkları usulsüzlüklerle, menajerlik oyunlarıyla gelip bedavaya bir kulüp sahibi olma şansları yok.’’ diyerek sözlerini noktaladı. 

 

Senin için hazırladığımız haberler