Al Ittihad başkanı, Suudi Arabistan Ligi CEO'suna sitem etti!

İsa Kethüda
25.11.2023 - 23:43 | Son Güncellenme: 25.11.2023 - 23:46

Suudi Arabistan takımı Al Ittihad'ın başkanı Anmar Al-Haili; Salah, Ramos ve De Bruyne gibi isimlerle yaz transfer döneminde ilgilendiklerini ama kadrolarına katamadıklarını ifade etti ve Suudi Arabistan Ligi CEO'suna sitem etti. Detaylar.

Al Ittihad başkanı, Suudi Arabistan Ligi CEO'suna sitem etti!

AJANSSPOR HABER

Cristiano Ronaldo'nun Al Nassr'a transferi sonrası birçok yıldız futbolcu Suudi Arabistan'ın yolunu tuttu. Bu oyuncuların çoğu, Suudi Kamu Yatırım Fonu'nun kontrolündeki dört takım olan; Al Nassr, Al Ittihad, Al Hilal ve Al Ahli takımlarına katıldı. 

Al Ittihad kulübü ise kadrosuna; Karim Benzema, Fabinho ve N'Golo Kante gibi yıldız isimleri kadrosuna kattı. Yaz transfer döneminde Mohammed Salah, Kevin de Bruyne, İlkay Gündoğan ve Sergio Ramos gibi isimlerle ilgilenen Al Ittihad başkanı Anmar Al-Haili, "Şimdiye dek sessiz kaldım ancak transfer döneminin son günlerinde Salah, de Bruyne ve Sergio Ramos transferlerinde neler olduğu hakkında bazı cevaplar vermeyi umuyorum" diyerek Suudi Arabistan Ligi CEO'su Saad Al-Lazeez'e tepki gösterdi.

"Diğer takımlar 8 oyuncu alırken bizim neden 4 oyuncu aldığımızı bu işten sorumlu olanlara sorun"

İspanyol gazetesi AS'a demeçler veren Al Ittihad kulübünün başkanı Anmar Al-Haili, "Başka takımlar 8 oyuncu alırken bizim neden 4 oyuncu aldığımızı bu işten sorumlu olanlara sorun. Saad Al-Lazeez'in bu konu hakkında net cevaplar vermesini bekliyorum" diyerek Suudi Arabistan CEO'su Saad Al-Lazeez'e sitem etti.

AL Ittihad başkanı gerçekleşmeyen transferlerin nedenini merak ediyor

AS'a konuşan Al-Haili, "Gerçekleştiremediğimiz transferler konusunda umarım bize bir bilgilendirme yapılır ve sorularınızı daha net bir şekilde cevaplayabilirim" ifadelerini kullandı. Al Ittihad başkanı, kış transfer döneminde kadrolarına yeni yıldız isimleride katabileceklerini söyledi. 

Salah için 150 milyon pound'luk teklife ret geldi

The Athletic'in haberine göre, yaz transfer döneminde Al Ittihad, Liverpool'un Mısırlı yıldızı Mohammed Salah için 150 milyon pound'luk teklif yaptığını duyurmuştu. Liverpool ise, bu astronomik teklifi kabul etmemiş ve Salah'ı takımda tutmuşlardı. Mohammed Salah'ın Liverpool ile olan sözleşmesi 2025 yılına kadar devam ediyor. 

Suudi Arabistan Pro Ligi'nde liderin 13 puan gerisindeler

Al Ittihad, Suudi Arabistan Pro Ligi'nde 4'üncü sırada yer aldı. 14 haftada 25 puan toplayan takım, dün oynanan Al Ettifaq maçında 1-1'lik skorla sahadan ayrıldı. Geçen hafta Abha'yı 4-2 mağlup eden Al Ittihad, 5 hafta aradan sonra galibiyet almayı başardı. Suudi Arabistan Pro Ligi'nde Jorge Jesus'un takımı Al Hilal 38 puanla liderliğini sürdürüyor. 

Senin için hazırladığımız haberler