Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda ikinci etabı Kaden Groves kazandı

Orhan Gülek
11.04.2022 - 15:32 | Son Güncellenme: 11.04.2022 - 16:38

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye) 2. etabı olan Selçuk (Efes) - Alaçatı etabını Team BikeExchange - Jayco'dan Kaden Groves kazandı.

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda ikinci etabı Kaden Groves kazandı

AJANSSPOR - HABER

“Tarihe, Doğaya Saygı” Temasıyla gerçekleştirilen ve 14 ülkeden 25 takım olmak üzere toplam 167 sporcunun mücadele ettiği 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 2. etabının startı İzmir'in Selçuk ilçesinden verildi. 158 kilometre sürecek Selçuk-Alaçatı etabında pedal çeviren sporculara ise vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Avustralya rüzgarı esti

Yarışın 2.etabını Team BikeExchange - Jayco'dan Avustralyalı bisikletçi Kaden Groves kazandı. Groves'u  Jasper Philipsen ve  Sam Bennett takip etti. Turun dünkü etabını bir başka Avustralyalı Caleb Ewan kazanmıştı. Böylece Tour of Türkiye'nin ilk turunda Avustralya rüzgarı esti.

 

Kaden Groves: "Ben de Caleb Ewan gibi Gelibolu etabını merakla bekliyorum"

 

57’nci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Selçuk-Alaçatı etabının hem birincisi olan hem de Genel Ferdi Klasman birinciliğine yükselen Alexander Kaden Groves basın toplantısında, “Caleb Ewan’dan sonra bir Avustralyalı olarak etap kazanmam elbette büyük bir mutluluk. Son düzlükte takım arkadaşlarım görevlerini iyi yaptı. Takım olarak iyi bir sprinter takımı olma yolundayız. Sprint etaplarında daha çok başarı edebilirim” dedi.

 

"Vuelta ve Gıro D'italia için çalışacağım"

 

Groves şöyle devam etti:

 

“Caleb Ewan ile kendimi karşılaştırdığımda iyi duygular içindeyim. Sanıyorum ondan daha iyi tırmanıyorum. İkimizin de farklı bir tarzı var. Vuelta ve Giro için çalışacağım. Daha çok tecrübe kazanacağım. Gelibolu etabı benim ve Caleb Ewan için çok değişik duygular içinde geçecek. Hedefim etabı kazanmak.”

 

Türkiye Turu sprinterlerin etabı

 

“Performansımız her geçen gün ilerliyor. Türkiye Turu sprinterlerin etabı olarak biliniyor. Sprint etapları ile bu turdan izlenimim vardı. Dünkü etapta üçüncü oldum. Zira pozisyon hatası yaptık. Hızlı yarış oldu. Dünden farkı takımım iyi yer tuttu ve etabı kazandık.”

 

Mayoların dağılımı

 

Spor Toto’nun sponsorluğundaki Turkuaz mayonun el değiştirmesiyle Genel Gerdi Klasmanda birinciliğe yükselen Bike-Exchange takımının sporcusu Alexander Kaden Groves’un mayosunu Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu giydirdi. Groves aynı zamanda Mosso’nun sponsorluğundaki yeşil mayonun da sahibi olarak günü iki önemli mayo ila bitirme başarısını gösterdi.  Mayosunu da İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü adına Enver Yılmaz giydirdi.

 

Naoh Granigan da çifte mayolu

 

Diğer taraftan günün bir çifte mayolu sahibi de Wildlife Generetion takımının sporcusu Noah Granigan oldu. Amerikalı sporcu Türk Hava Yolları’nın sponsorluğundaki Kırmızı mayo ile Shimano’nun sponsorluğundaki Türkiye Güzellikleri adı altındaki Beyaz mayonun sahibi oldu. Mayosunu Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Metin Cengiz giydirdi. Kırmızı mayosunu da T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Danışmanı Hayri Çavuşoğlu giydirdi.

İlk kaçış grubu 8 sporcudan oluştu

Heyecan dolu etapta Selçuk çıkışı toplu halde geçildikten sonra aralarında Caja Rural takımından Golzarri Barrenetxea, Euiskaltel-Euskadi takımından Goiogana Goikoetxea, Bike-Aid takımından Julian Lino, Eurgos-BH takımından Angel Fuentes Paniego, Wildlife Generation takımından Noait Granigan, Sakarya –BB takımından Railenau Cristian, Spor-Toto takımından Aleksander Prevar ve Global & Cyling takımından Nicolas Sessler ilk kaçış grubunu oluşturup pelotonla (Ana Grup) arasını 1 dakika 30 saniye kadar açtı.

Gözler Turkuaz mayoda

Elbette 165 sporcunun gözü bir önceki etapta birinci gelerek genel ferdi klasmanda birinciliğe yükselen Lotto Soudal’ın Avustralyalı sporcusu Alexander Caleb Ewan’da idi. Takım arkadaşları startla birlikte Caleb’i hemen koruma altına aldılar.

 

Etabın 37.2 kilometresinde ilk sprint kapısı geçildi. Mosso’nun sponsorluğundaki yeşil mayo mücadelesini etkileyecek sprint kapısını Caja Rural takımından Golzarri Barrenetxea ilk geçen sporcu oldu. İkinciliği Global & Cyling takımından Nicolas Sessler, üçüncülüğü Sakarya –BB takımından Railenau Cristian elde etti.

Sürat saatte 35 kilometre

Etabın 75’inci kilometresi geride kalırken kaçış grubu ile olan zaman farkı 2 dakika olarak yenilendi. Öndeki sekizlinin saatteki sürati ile pelotonun sürati hemen hemen aynı idi. Yani saatte 35 kilometreye varan bir hız yapıyorlardı.

Finişe 62 kilometre kala kaçış grubu ilerde çok daha fazla etkileneceği rüzgâr başlangıcı ile karşı karşıya kalınca fark erimeye başladı ve ilk kez kaçış grubu ile pelotonun zaman farkı 1 dakikanın altına indi. Yeni zaman farkı 50 saniye olarak verildi. 

 

Prim kapısını ilk geçen Noah Granigan oldu

Etabın 91.1 kilometresi geçilirken, yarışın Türkiye Güzellikleri adı altındaki Beyaz mayonun sponsoru olan Shimano sponsorluğundaki prim kapısı geçildi. Çizgiyi ilk geçen sporcu Wildlife Generation takımından Noah Granigan oldu. İkinciliği Euiskaltel-Euskadi takımından Goiogana Goikoetxea, üçüncülüğü Sakarya-BB takımından Ralleanu Cristian elde etti.

İlgini Çekebilir
Babasına bisiklet alan çocuk
Habere Git

Pedal pedala geldiler ve kaza kaçınılmaz oldu

Finişe 56 kilometre pelotonun içinde yer alan kalabalık grubun bisikletçileri pedal pedala gelince kaza kaçınılmaz oldu. 7-8 sporcu düştü ancak önemli bir yaralanma olmadı ve kaza geçirenler yola devam etti. 

Yarışı Lotto Soudal forse ediyor

158.1 kilometrelik yarışı baştan sona Lotto Soudal takımı forse etti ve lider olarak etabın bitmesinde büyük rol oynadı. Kaçış grubunda bulunan Fransız Julian Lino, Fransa Turu’nda 10 gün boyunca sarı mayoyu taşıyan Pascal Lino’nun oğlu. Kendisi grupta başı çekerken çok kuvvetli gözüktü. Pist bisikletinde olimpiyat şampiyonluğu bulunan Matthew Walls ana grubun arka kısmında kendi kendine düştü. 

İki sporcu yarışı bıraktı

Arkea Samsic takımından Nacer Bouhanni ve Burgos takımında Manuel Penalver yarışı bıraktılar. Buhanni’nin dünden beri midesinden rahatsız olduğu bilgisi verildi. Son 40 kilometrede Lotto Soudal ve Alpecin Fenix takımlarının ciddi çalışmaları sonucu zaman farkı 1 dakikanın altına indi.

Son tırmanış kapısını Granigan geçti

Türk Hava Yolları’nın sponsorluğunda Kırmızı mayo mücadelesini etkileyecek son prim kapısını Wildlife Generation takımından Noah Granigan geçti. İkinciliği Caja Rural takımından Golzarri Barrenetxe, üçüncülüğü Sakarya takımından Raileanu Cristian elde etti. 

Kaza etkilemedi

Bu arada tırmanış biçiminde genel ferdi klasmanın en iddialı iki isminden Arkea Samsic takımından Nairo Quintana ve Alpecin Fenix takımından Jay Vine bir kaza geçirdi ancak devam ettiler.

Yarın Çeşme-İzmir arasında koşulacak

57’inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’unun 121.8 (Tour Of Türkiye) kilometrelik üçüncü etabı yarın Çeşme-İzmir (Karşıyaka) arasında koşulacak.

Senin için hazırladığımız haberler