Alan'ın Galatasaray'dan ne kadar kazanacağı belli oldu! İşte o rakamlar...

01.01.2019 - 09:48 | Son Güncellenme: 01.01.2019 - 12:48

Alan'ın Galatasaray'dan ne kadar kazanacağı belli oldu! İşte o rakamlar...

Galatasaray, forvet hattını Alan ve Demba Ba ile kuracak ancak bu oyuncular için servet harcayacak. (Milliyet)

5 Ocak’taki Antalya kampına kadar transferi tamamlamak isteyen Cim-Bom, son detaylar üzerinde çalışıyor.

Alan’ın bonservisini Guangzhou Evergrade’den bedelsiz bekleyen Cim-Bom, Demba Ba için de Shanghai Shenhua’nın 6 aylığına kiralanması talebinde bulundu.

Bafetimbi Gomis’in gidişi sonrasında forvette bir türlü ayağa kalkamayan Galatasaray, golcülerini Çin’den transfer etmek için harekete geçti.

Yaz dönemindeki yanlışları tekrar etmemek isteyen Cim-Bom, Guangzhou Evergrade’den Alan ve Shanghai Shenhua’dan Demba Ba’nın 5 Ocak’ta başlayacak Antalya kampına yetiştirmeye çalışıyor. 

Sarı-kırmızılılar, sezon başında son dakikaya kadar beklemiş, daha sonra da transfer gerçekleşmemişti. 

Brezilyalı forvet Alan Carvalho’nun Çin kulübünden serbest ayrılmasını bekleyen Cim-Bom, imza parası olarak 2.5 milyon euro vermeyi kabul etti.  Alan’la planlanan sözleşmeye göre 29 yaşındaki oyuncuya her sene için 4 milyon euro ödenecek. 

3.5 senelik anlaşma yapılması planlanan Alan’ın maliyeti 16.5 milyon euroyu bulacak. 

Sarı-kırmızılılar Shenhua’da forma giyen Demba Ba’yı ise bekletiyor. 33 yaşındaki Senegalli futbolcuyu 6 ay için kiralayacak olan sarı-kırmızılılar, oyuncunun maaşının 2 milyon eurosunu ödemeyi kabul etti.

Çin’de yıllık 8 milyon euro kazanan 33 yaşındaki futbolcunun böylece yarım sezonluk ücretinin yarısı olan 2 milyon euro, sarı-kırmızılılar tarafından üstlenecek. 

Her iki futbolcu ile prensipte anlaşan Galatasaray, transfer yapabilmek için satış yapması gerektiğini unutmadan hareket ediyor.

Senin için hazırladığımız haberler