"Alanya'da herhangi bir kayıp Fenerbahçe'yi yarıştan koparır"

Orhan Gülek
29.04.2021 - 00:09 | Son Güncellenme: 29.04.2021 - 08:54

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, Fenerbahçe-Kasımpaşa maçıyla ilgili analizini ve Fenerbahçe teknik sorumlusu Emre Belözoğlu hakkına düşünlerini paylaştı.

"Alanya'da herhangi bir kayıp Fenerbahçe'yi yarıştan koparır"

AJANSSPOR - HABER

Yorumcu Mehmet Demirkol Socrates Derginin Youtube kanalında Fenerbahçe-Kasımpaşa maçını değerlendirdi. Demirkol ayrıca Emre Belözoğlu hakkındaki görüşlerini de aktardı.

Fenerbahçe’nin ilk yarıda mükemmele yakın oynadığını belirten Mehmet Demirkol, “İlk 45 dakikadaki Fenerbahçe’den Türkiye’de daha iyi ne olabilirin karşılığı mükemmel. Yani mükemmelden bir tık aşağısı" dedi.

"Gustavo bu oyunda vazgeçilmez değil"

Bu oyunda Gustavo'nun vazgeçilmez olmadığını belirten yorumcu şunları söyledi:

"Fenerbahçe’nin bu orta sahası dövüşebilecek bir orta saha değil. Bu orta saha topla oyun oynaması gereken bir orta saha. O yüzden zaten Gustavo dışarıda kaldı. Gustavo dünyanın en vazgeçilmez oyuncusu değil, o oyunun vazgeçilmez oyuncusu, bu oyunun vazgeçilmez oyuncusu değil."

"Mert Hakan'ın üzerindeki stres gitmiş"

Sarı lacivertli oyuncuları da değerlendiren Demirkol, "Fenerbahçe’de eksik kalan çok bir şey yok aslında, topu aldı, iyi dolaştırdı, Ozan çok iyiydi. İrfan biraz yavaş kararlar veriyor ama hızlanır. Mert Hakan çok iyiydi, Mert Hakan ile Emre Belözoğlu arasındaki güven ilişkisi de hissediliyor. Mert Hakan artık oynatmayın çocuğu yazık olacak noktasına gelmişti çünkü ayağına dolaştırıyordu her şeyi. Belli ki üzerinde stres vardı, şimdi hiç yok, çok belli" diye konuştu.

"Sosa liderliği isteyen oyuncu"

Jose Sosa'nın kendisine liderlik verilmesini isteyn bir futbolcu olduğunu söyleyen Demirkol konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu oyun en mantıklısı gözüküyordu. Sosa liderlik kendisine verilsin isteyen bir oyuncu. Zor bir adam, zaman zaman profesyonel yaşamadığını biliyoruz ama liderliği verdiğinde bunun altından gittiği her kulüpte kalkabildi. Emre Hoca da biraz bunu yapıyor gibi gözüküyor."

"Alanya maçında eski oyuna dönebilir"

Fenerbahçe'nin Kasımpaşa karşısında iyi oynadığını, ancak Alanya karşılaşmasında bunu tekrarlayabileceğine dair şüpheleri bulunduğunu belirten Demirkol, kritik deplasmanda oyunun değişeceğini sandığını söyledi. Yorumcu, "Fenerbahçe, Alanya maçında eski oyuna dönebilir. Fenerbahçe bu oyunda biraz üçlüye döner gibi oynuyor. Alanyaspor soldan iyi gelen bir takım. Orayı sadece Caner’e bırakırsan olmaz, sorun yaşarsın. Caner böyle maçları oynayabiliyor, sırf savunma yaptığı maçlar oldu ama o zaman hiç orta yapamadı" dedi.

Emre Belözoğlu'nun kritik kararı

Demirkol, "Emre Belözoğlu bu oyun tuttu ben buradan devam ediyorum mu? Diyecek yoksa Alanya’ya özel bir oyun mu oynayacak? Fenerbahçe’nin kritik maçı bu. Oradaki herhangi bir kayıp Fenerbahçe’yi koparır. Osayi’yi sahada görebiliriz, Fenerbahçe oyunu Alanya’da değiştirecektir, bu oyunla çıkacağını sanmıyorum “ diye konuştu.

"Emre Belözoğlu artık tribüne dönmez"

Emre Belözoğlu'nun artık sportif direktörlük yapıp tribüne çıkmayacağını söyleyen Demirkol konuşmasını şöyle bitirdi:

"Pro Lisansı olmayan hocalar için mümkünse bu zorunluluğu kaldırın. Eğer kaldırmazsanız organizasyonun kendisi yolsuzluk yapıyor oluyor. Federasyonun kendisi bile bile o ehliyete sahip olmayanlara olmasına izin veriyor. Bilmiyorlar mı? Fenerbahçe’nin Emre Belözoğlu tarafından, Hatayspor’un Ömer hoca tarafından çalıştırıldığını. Bilerek bazı hocalar lisanlarını kiraya versinler isteniyor. Emre hocaya artık sportif direktör demeyin çünkü artık buradan geri dönüş olmaz. Özellikle bu haftadan sonra ne yapacak? Tribüne mi çıkacak yeniden? İmkansız öyle bir şey. Kimi getirsen getir, Emre hoca iyiydi, ne gerek vardı, olacak. Hem sportif direktörlük yapıp hem de kendi takımınla ilgilenmek kolay bir şey değil. Modern çağ teknik direktörlüğü sportif direktörlüğe dönüşmüş durumda."

Senin için hazırladığımız haberler