Alanya'nın Lazio'dan farkı!

Salim Manav
20.09.2021 - 11:07 | Son Güncellenme: 20.09.2021 - 12:05

Galatasaray, perşembe günü bir Avrupa devini yenip pazar içeride Alanyaspor'a yenilince klasik olarak çoğunluk "Gece ile gündüz gibi" yorumunu yapıyor. Aslında saha içi dinamikleri pek de farklı değildi...

Alanya'nın Lazio'dan farkı!

Burhan Can TERZİ - Terzinin Atölyesi

Galatasaray, favori olarak çıkmadığı Lazio karşılaşmasında oyunu daraltan ve merkezi kalabalık tutan İtalyanlara karşı merkez baskısını çok sert yapmış, önce onların oyunun bozmuş daha sonra kanatları zorlamış, rakibi tıkayınca da oyunun hakimi olmuştu. Aslında Galatasaray, Alanyaspor maçına da farklı bir anlayışla çıkmamıştı, hatta Alanyaspor'un saha içi konumlanması ve alan kapaması da Sarri'nin takımı gibiydi.

Fark şuydu: Galatasaray Luyindama-Marcao dışında aynı kadroyla çıkmış ve Muslera dışında yorgun 9 oyuncudan kuruluydu. Marcao-Luyindama değişikliği de sadece bir isim değişikliğinden ibaret değildi tabii ki. Marcao'nun olmaması hem oyun başlangıcını etkiliyor hem de Taylan'ın dengesi bozulduğu için merkezi de zayıflatıyordu. Alanya da, Lazio gibi merkezi kapatıp, Galatasaray'ı kanatlara yönlendirdi ve sarı-kırmızılıların orta yapmasına izin verdi. Alanyaspor isabetsiz ortaları bekliyordu çünkü ve isabetsiz ortalar sonucu ribaundu alıp hızlı hücüma çıkmayı planlıyordu. Alanya'nın istediği ortam oluştu; Galatasaray 38 ortada sadece 6 isabet buldu. Bu geriye dönüşler ve top kayıpları, Cimbom'u daha da yıprattı ve 3 puan Alanyaspor'a kaptırıldı.

Diagne problemi?

Dün Fatih Hoca'ya Diagne'nin 3 maçtır neden olmadığını sordum. Terim, "Hafta içi daha iyi çalışanları tercih ettim" dedi. Net olarak Galatasaray'da sezona en formda başlayan santrfordu Diagne. Halil'in gelir gelmez onu Senegalliyi kesmesi belli ki Diagne'de rahatsızlık oluşturdu. Ama bunu sosyal medyadan paylaşarak takım için kaos girişiminde bulunması tamamen yanlıştı. Fatih Terim'in paylaşımlardan rahatsız olması gayet normal. Henüz geçen hafta futbolcuların sosyal medya paylaşımları konusunda önlem alınmasını belirtmiştim. Tüm kulüplerin, muhabirleri olabildiğinde takımlardan uzak tutmaya çalıştığı bu dönemde, problemin aslında muhabirlerle, gazetecilerle ilgili olmadığı da açıkça görülüyor. Kulüpler şeffaflığı ve doğru iletişimi sağladığı takdirde her şey daha iyi olacaktır.

Senin için hazırladığımız haberler