Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu'ndan Fenerbahçe Maçı Açıklaması

Akın Ungan
20.03.2023 - 18:01 | Son Güncellenme: 20.03.2023 - 18:34

Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Türk futbolundaki yabancı sayısı hakkında açıklama yaptı. Çavuşoğlu Fenerbahçe maçında Samuel'in pozisyonunu değerlendirdi.

Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu'ndan Fenerbahçe Maçı Açıklaması

AJANSSPOR HABER

Alanya Aktif Gazeteciler Cemiyeti'nin 'Alanya Değerleri' söyleşisine Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, ilçe gazetecileri ile cemiyet yönetimi ve Küresel Gazeteciler Konseyi Başkanı Mehmet Ali Dim katıldı. Gazetecilerle bir araya gelen Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Alanyaspor ve lig hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"Yayın gelirleri bütçenin üçte birini karşılıyor"

Anadolu kulüplerinin ekonomik anlamda sıkıntıları olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Geldiğimiz noktada yayın gelirleri çok düştü. Yayın gelirleri bu kulübün bütçesinin, bütün kulüpler için öyle, bizim üçte birini karşılıyor. Kalan kısmını da sponsorlarla karşılamaya çalışıyoruz kişisel çabalarımızla" dedi.

"Türkiye'de yabancı futbolcu sayısı bir kaos"

Çavuşoğlu, "Yabancı futbolcuların olduğu yerde zaten oyuncuların maaşını dövizle ödüyoruz. Türkiye'de zaten yabancı futbolcu sayısı bence bir kaos. Çok fazla. Haddinden fazla yabancı futbolcu sayısı var" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
VAR kayıtları elimizde!
Habere Git

"Yabancı sayısı düşecekti, yeni federasyon baskıya dayanamadı"

Sözlerine devam eden Çavuşoğlu, "Federasyonun bunu düşünmesi lazım. Önceki federasyonda bir karar aldılar, bunu kademeli olarak düşürmeye kalktılar. Yeni federasyon da baskılara dayanamadı, yine aynı seviyede kaldı" şeklinde konuştu.

"Türkiye'de zaten futbolu 4 büyükler yönetiyor"

Alanyaspor Başkanı, "Türkiye'de zaten futbolu 4 büyükler yönetiyor. Onlar ne derse o oluyor. Hep kaos yaratma içerisine giriyorlar. O maç kaybettiğinde başka bir şey söylüyor. Diğeri maç kaybettiğinde başka bir şey söylüyor. Sürekli Türk futbolu da Türk hakemleri de baskı altında" dedi.

"21. dakikada maçın kaderiyle resmen oynandı"

Dün oynadıkları Fenerbahçe maçını da değerlendiren Çavuşoğlu, "Akşam da bunun örneğini gördük zaten. 21. dakikada maçın kaderiyle resmen oynandı. İkinci penaltı, penaltı falan değil. Ben böyle bir penaltı görmedim. O da uyduruldu zaten" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Mehmet Demirkol: "Galatasaray veya Fenerbahçe yenilse kavga çıkardı"
Habere Git

"Hakem elini arka cebine götürüyor, kulağını elliyor sonra sarı kart çıkarıyor"

Çavuşoğlu, "21. dakikada yüzde yüz kırmızı karttı. Tweet'ler atılıyor, hakem elini arka cebine götürüyor, kulağını elliyor sonra sarı kart çıkarıyor. Biz sahada gördüğümüzü söylüyoruz. Benim gördüğümü tüm Türkiye gördü" açıklamasını yaptı.

"VAR'ın başındaki arkadaşların da çağırması lazım"

Hasan Çavuşoğlu, "VAR'ın başındaki arkadaşların da çağırması lazım. Bunu 5 yaşındaki çocuğa da sorsan kırmızı kart der. Net bir şekilde belli" diye konuştu.

"Elini kırmızı kart için arka cebine attıktan sonra neden vazgeçtin?"

Çavuşoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: "Baskı, yaygara, kaos, yani Türk futbolu abluka altında. Bu şekilde Anadolu kulüplerinin yaşama şansı yok. Kırmızı kart olayında neden VAR'a gitmiyorsun? Elini kırmızı kart için arka cebine attıktan sonra neden vazgeçtin? Gerçekten artık Türk futbolunu falan bu şartlar altında yönetmek istemiyoruz"

"Türk futbolu iyiye gitmiyor"

Çavuşoğlu, "Türk futbolu iyiye gitmiyor, kötüye gidiyor. Bunun sonucu da bizim gibi kulüplere endeksli oluyor. Maalesef bu şartlar altında da gerçekten Türk futbolunda yöneticilik yapmak da zor, Türk futbolu içerisinde bulunma konusunda da insanlar isteksiz hale geliyor. Akşamki maçta da bunları yaşadık" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler