Alanyaspor - Fenerbahçe maçında kural hatası var mı? Ahmet Çakar yorumladı...

16.09.2019 - 23:12 | Son Güncellenme: 17.09.2019 - 02:12

Alanyaspor - Fenerbahçe maçında kural hatası var mı? Ahmet Çakar yorumladı...

Eski hakem ve spor yorumcusu Ahmet Çakar, Süper Lig’in 4. haftasına dair açıklamalarda bulundu. Galatasaray, haftayı 3 puanla kapatırken yeni transfer Falcao golle tanıştı. Trabzonspor, Beşiktaş  ve Fenerbahçe ise puan kaybı yaşadı.

Beyaz TV’de yayınlanan Beyaz Futbol programında bu gelişmeleri değerlendiren Çakar’ın söylediklerinden Ajansspor’un derledikleri şu şekilde:

Komedi. Diyelim çok iyi oynadı, gol attı, Vedat Muriç’i çok beğendiler, methiyeler düzdüler ve rapor ettiler. Ne yapacak, Vedat Muriç’i mi satacak Fenerbahçe? Fenerbahçe’nin Muriç’i satması şampiyonluğu satması demektir.

Vedat Muriç seneye Manchester United’a falan giderse, zaten yüzde 99 Fenerbahçe’de iyi performans göstermiş ve takımı da şampiyon olmuş demektir. Ersun Yanal’ın hatası, ne kaleci Altay, ne Harun Volkan’ın sol bacağı etmezler.

Altay Başakşehir maçında da hatalıydı. Bugün de ilk gol öyleydi. Altay gelecekte belki çok iyi kaleci olabilir ama şu anda Fenerbahçe Altay’ın tecrübesiyle şampiyon olamaz. Ersun Yanal'ın kafasına silah dayadılar da Sadık'ı öyle mi aldı? Serdar’ı zorla mı aldı?

Maçta kural hatası var mı?

Burada kural hatası falan yok. Hakemin pozitif yönde kural uygulaması var. VAR’a gitmesinin sebebi başka bir şey. Her golden sonra hakem usülen bir süre bekler. Bu sezon başına kadar kalecilerin vurduğu toplar ceza alanı dışına çıkmak zorundaydı. FIFA oyunu çabuklaştırmak adına bunu kaldırdı.

Tüm oyuncuların toptan 9 metre uzakta olması lazım. Bazen hızlı başlatırsan 3 metre de olur. Bu oyuna hız ve yapıcılık katmak için geldi. Bugün maçta büyük bir sıkıntı var. Benim şahsi görüşüm, Alanya’nın 2, Fenerbahçe’nin 1 penaltısı var.

Bir pozisyon var, bu nasıl penaltı değil biri bana bunu anlatsın. Cisse havaya çıkarken önce çekilip sonra itiliyor. Her şeyi VAR’a sokmayın zihniyeti Türk futbolunu birbirine sokacak. 

Alanyaspor'un net penaltısı verilmedi. Geçen sene çok fazla VAR’a giden hakemler neden bu sene yarısından daha az gidiyor? Hakemler VAR'a gidip kararını değiştirirse ceza uygulaması var. 

Fenerbahçeli taraftarlar, kural ihlali olmadığı çok açık. Çünkü FIFA’nın kural kitapçığında kuralın 3. maddesi 'Rakip oyuncular ceza alanını terk edecek kadar vakit bulamıyorsa hakem oyunu devam ettirir’ diyor.

Senin için hazırladığımız haberler