Alanyaspor Marsilya’dan Pol Lirola’yı Transfer Listesine Ekledi

Akın Ungan
07.02.2023 - 19:37 | Son Güncellenme: 07.02.2023 - 19:40

Alanyaspor, Marsilya’dan Pol Lirola’yı transfer listesine ekledi. İspanyol oyuncu, teknik direktör Farioli’nin görev aldığı dönemde Sassuolo’da oynadı.

Alanyaspor Marsilya’dan Pol Lirola’yı Transfer Listesine Ekledi

AJANSSPOR – DIŞ HABER

Süper Lig’de hayal kırıklığı yaratan ekipler arasında yer alan Alanyaspor, savunmasına takviye için çalışma yapıyor. Sky İtalia’da yer alan habere göre, savunmanın solu için Lazio’dan Mohamed Fares için girişimlerde bulunan Antalya ekibi, sağı için de harekete geçti.

Alanyaspor Pol Lirola’yı istiyor

Alanyaspor, bonservisi Fransa ekibi Marsilya’da olan, ancak kiralık olarak İspanya temsilcisi Elche forması giyen Pol Lirola’yı istiyor. Sezon başında transfer edilen Pedro Pereira’dan beklenen performansı alamayan Şimşek, İspanyol futbolcunun transferi için elinin oldukça güçlü olduğu öne sürüldü.

Anlaşma olasılığı yüksek

Bu sezon La Liga’da 8, Kral Kupası’nda ise sadece 1 maça çıkan 25 yaşındaki futbolcunun, az süre bulduğu için takımdan ayrılmak istediği ifade edildi. Alanyaspor ile transfer konusunda büyük ölçüde anlaşıldığı ve başarılı futbolcunun kısa süre içerisinde Türkiye’ye geleceği öne sürüldü.

Bugüne kadar 34 milyon Euro ödendi

Kariyerinde Elche ile birlikte Juventus, Sassuolo, Fiorentina gibi takımların formasını giyen Lirola, geçtiğimiz sezon başında 13 milyon Euro karşılığında Marsilya’ya transfer oldu.

2026 yılına kadar sözleşme imzalanan Fransız ekibinde beklenen performansı sergileyemeyen Lirola’ya bugüne kadar ise 34 milyon Euro bonservis bedeli ödendi.

Farioli ile birlikte görev yaptı

Alanyaspor Teknik Direktörü Francesco Farioli’nin ısrarla istediği Pol Lirola, 1 sezon İtalyan teknik adamla aynı takımda yer aldı. Farioli’nin kaleci antrenörü olduğu Sassuolo’da forma giyen Lirola, 2018-2019 sezonunu İtalyan teknik adamla beraber geçirdi.

Senin için hazırladığımız haberler