Alanyaspor'un yeni transferi Emre Güral'dan, Emre Akbaba açıklaması!

13.07.2018 - 15:37 | Son Güncellenme: 13.07.2018 - 18:37

Alanyaspor'un yeni transferi Emre Güral'dan, Emre Akbaba açıklaması!

Alanyaspor'a transfer olan Emre Güral, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programına bağlanarak Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı.

Transfer sürecini anlatan Emre Güral, " Alanyaspor ile 2 yıllık anlaşma imzaladık. Her iki taraf için de hayırlı olsun.  Takımla birkaç gündür kamptayım. Çok kaliteli oyuncular var. Djalma ve Bobo da geldi. Ofansif hattı çok iyi ama defansif kısımda da iyi oyuncular var. Bunu da bütün bir hale getirmeye çalışacağız. Bu sene inşallah çok güçlü bir takım olacak" dedi.

Mesut Bakkal ile ilk kez çalıştığını belirten Güral, "İlk defa Mesut Bakkal ile çalışıyorum. Vizyonlu ve çok iyi bir hoca. Bizim takım karakter olarak çok büyük bir ekibe sahip. Bunun kıymetini bilmemiz lazım" dedi.

Başka teklif var mıydı?

Transfer sürecinde başka teklifler aldığını da söylerken Emre Güral, "Arayan soran başka takımlar da vardı. Ailemle konuştum ve hayırlısı böyle oldu. Alanya da çok güzel bir şehir. Beni çok güzel karşıladılar, gerek yöneticiler gerekse de arkadaşlar. Sabırsızlıkla gelecek sezonun başlamasını bekliyorum" dedi.

"Antalyaspor'da maaşlarımızı alamadık"

Antalyaspor dönemi hakkında konuşan Emre Güral'ın açıklamaları şu şekilde:

Antalyaspor çok güzel bir kulüp. İyisiyle kötüsüyle çok şey öğrendim. Zor bir süreç içinde kulüp olarak. Benim aslında ilk tercihim Antalyaspor'du. Onlarla oturup konuştuk ama şartlar sıkıntılıydı. Sıkıntılarını gidermeye çalışıyorlar. Bizim de ödenmeyen maaşlarımız var. Geçen yıl buna rağmen ikinci yarıdaki performansla büyük bir karakter ortaya koyduk.

İlk yarı hoca değişikliği oldu, ardından yönetim değişti. İkinci yarıda Hamza Hoca geldi. Bizde kalite sorunu yoktu ama takım olamamıştık. Hamza Hoca'nın sayesinde takım olduk ve ligde kaldık.

"Emre Akbaba'nın gitme zamanı"

Alanyaspor'daki takım arkadaşı Emre Akbaba'nın olası transferi hakkında açıklamalar yapan Emre Güral, "Emre Akbaba çok iyi bir oyuncu ve çok iyi bir karakter. Çok çalışan ve kendini bilen bir futbolcu. Onu en iyi yerlerde görmek istiyorum. Futbolculuğu tartışılmaz ama üstüne koyacaktır. Ben kalırsa sevinirim, bize çok katkı sağlayacaktır" dedi.

Emre Güral'ın Emre Akbaba hakkındaki açıklamaları şu şekilde:

Bir yandan da büyük takımlara gitmesini isterim. Bizim ülkede sadece güven vermeleri lazım. Oynattıkları sürece sorun olmaz. Futbolcuya güvenilmesi lazım. Şenol Güneş nasıl Cenk'e güvendiyse tıpkı öyle. Cenk Tosun şu anki konumuna ulaştı ama ona güvenildi. Bizim ülkemizde Emre Akbaba ve Yusuf Yazıcı gibi çok futbolcu var. Güvenilmesi gerekiyor.

Ben takıma yeni katıldım ama dışarıdan bakıldığında Emre'nin zamanı. 2 sezondur kendini geliştirdi ve milli takıma yükseldi. Bence kulübün menfaatleri de olduğunda gidebilir. İnşallah Emre için hayırlısı olur.

"Gönlüm Hırvatistan'dan yana"

Dünya Kupası finalini yorumlayan Emre Güral, "Finalde sürpriz olarak Hırvatistan yer alacak. Bence çok büyük bir iş yaptılar. Gösterdikleri mücadele ile hak ediyorlar. Fransa ise çok kaliteli ve tecrübeli bir takım. Benim gönlüm Hırvatistan'dan yana. Hak eden kazansın. Bence Dünya Kupası'nın en iyi futbolcusu Mbappe veya Modric olabilir" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler