Olimpia Milano 74-80 Alba Berlin (Maç Sonucu - Özet)

15.10.2022 - 00:19 | Son Güncellenme: 15.10.2022 - 00:58

Euroleague’de haftanın sürprizine Olimpia Milano’yu deplasmanda 80-74 yenen Alba Berlin imza attı. Uzatmalara giden karşılaşma nefes kesti. İşte detaylar...

Olimpia Milano 74-80 Alba Berlin (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR

Türk Hava Yolları Euroleague’in ikinci haftasında Olimpia Milano ve Alba Berlin, Mediolanum Forum’da karşılaştı. Uzatmalara giden maçı deplasman ekibi Alba Berlin 80-74 kazanarak ikinci maçından da galip ayrıldı. Olimpia Milano ise ilk mağlubiyetini aldı. 

Milano 17’den geldi

İlk yarısında farkın 17’ye kadar açıldığı maçta Milano rakibinin üzerindeki baskıyı arttırarak farkı eritti. Ettore Messina’nın öğrencileri Alman ekibini 18 top kaybına zorladı. Son çeyrekte Kevin Pangos’un attığı üçlükler ve Kyle Hines’ın bitime 31 saniye kala attığı serbest atışlar Milano’nun maçı uzatmaya taşımasına yardımcı oldu. 

Uzatmaya Tamir Blatt ağırlığını koydu

70-70 ile başlayan uzatmanın ilk saniyelerinde Nicolo Melli’nin bulduğu sayı ile Olimpia Milano maçta ilk kez öne geçti. Skor anlamında kısır geçen uzatma kısmında Alba Berlin’in oyun kurucusu Tamir Blatt fark yarattı. Maç 74-74'ken attığı üçlük ile maçı kıran İsrailli oyuncu son saniyede bir isabet daha bularak 80-74'lük sonucu tayin etti. Blatt uzatmalarda 8 sayı buldu. 

Pangos - Shields yetmedi

Ev sahibi Milano’da oyun kurucu Kevin Pangos’un 16, forvet Shavon Shields’ın 15 sayılık skorer performansları maçı kazanmaya yetmedi. Deplasmanda kazanan Alba Berlin’de Jaleen Smith 2/10 gibi kötü üçlük kullandığı karşılaşmada 13 sayı ile Tamir Blatt ile beraber takımının en skorer oyuncusu oldu.

Olimpia Milano ve Alba Berlin gelecek maç kiminle karşılaşacak?

Olimpia Milano 18 Ekim Salı, 20.000 kişilik Stark Arena’nın full çekeceği ön görülen maçta Partizan’ın konuğu olacak. Alba Berlin ise 19 Ekim Çarşamba günü, Mercedes Benz Arena’da Panathinaikos’u ağıırlayacak

Senin için hazırladığımız haberler