Albayrak'ın sözleri kriz yarattı! Mustafa Cengiz...

21.04.2020 - 08:36 | Son Güncellenme: 21.04.2020 - 08:47

Galatasaray başkan yardımcısı Abdurrahim Albayrak, amatör sporları bir süreliğine askıya alacaklarını açıklamıştı. Sponsorlarla ilgili de problemler yaşadıklarını anlatan Albayrak'ın sözleri yönetimde sorun çıkardı. Albayrak'ın yaptığı açıklamalar kendi yöneticilerini dahi rahatsız etti. İşte son yaşananlar...

Albayrak'ın sözleri kriz yarattı! Mustafa Cengiz...

Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak'ın amatör şubelerin kapatılması ve sponsorlarla ilgili açıklaması gündeme damga vurdu. Bu sözler, Galatasaray yönetimini ve sponsorları rahatsız etti. Galatasaray'da amatör şubeler kapatılacak mı? Sponsorlarda son durum ne? İşte detaylar... 

Abdurrahim Albayrak canlı yayında açıklamalar yapmıştı

AJANSSPOR

Koronavirüsü atlattıktan sonra bir canlı yayına katılan Abdurrahim Albayrak, amatör şubelerin bir süreliğine kapatılması durumu olduğunu ve sponsorlarla ilgili sorunlar oluştuğunu dile getirmişti.

Albayrak amatör branşlar ve sponsorlar için ne demişti?

Albayrak, "Amatör sporları belli bir süre kapatmamız lazım. Buna taraftarlar da razı olmalı. Bunları yapamazsak kapıya kilit vururuz. Bütün sponsorlar anlaşma iptali için yazı gönderdi. Zaten uzun süre de taraftarlar tribünde olmaz" demişti. 

Yönetimde böyle bir konu gündeme gelmedi

Milliyet'in haberine göre; Albayrak’ın spontane olarak böyle bir çıkışta bulunduğu ve yönetimde amatör şubelerin kapanması konusunun gündeme dahi gelmediği öğrenildi.

Başkan Mustafa Cengiz rahatsız oldu

Üstelik başkan Mustafa Cengiz’in de Albayrak’ın açıklamasından rahatsız olduğu ve bu konuda ilerleyen günlerde bir düzeltme olacağı ifade edildi.

Albayrak'ın sözleri için yöneticiler ne dedi?

Albayrak’ın söylemlerini değerlendiren bazı idareciler, “Abdurrahim Bey olayın vahametini açıklamaya çalıştı. Elbette ilerleyen süreçte bazı radikal konular gündeme gelecek.  Belki amatör branşlarda tamamen yerli sporcularla mücadele edilebilir. Yine de bu konuda alınmış bir karar yok ve kulüpler ortak hareket etmeli. Türkiye’de birçok amatör branşı getiren kulüp Galatasaray’dır” ifadelerini kullandı.

Yönetimin kararıyla amatör şubeler kapatılamıyor

Galatasaray’da başkan Cengiz ve yöneticiler Albayrak’ın aksine şubelerin kapanmasının söz konusu olmayacağı düşüncesinde... Zaten böyle bir durumun gerçekleşmesi için genel kurul kararı gerektiği, yönetimin herhangi bir kararla bunu gerçekleştiremeyeceği dile getirildi.

Sponsorlar da rahatsız oldu

Abdurrahim Albayrak’ın sponsorların çekildiği yolundaki açıklaması, onları da rahatsız etti. Özellikle gelecek sezona dair amatör şube sponsorlarının nasıl bir yol izleyeceği konusunda kaygılı oldukları öğrenildi.

Sponsor ödemeleriyle ilgili genel olarak bir sorun yok

Bu arada sponsor ödemeleriyle ilgili olarak genel anlamda sorun olmadığı, ancak sözleşmelerin yenilenmesi ve opsiyonlarla ilgili olarak bazı belirsizlikler bulunduğu belirtildi. 

Terra Pizza'dan nasıl bir açıklama geldi?

Terra Pizza’dan Ajansspor’a yapılan açıklamada, "Galatasaray SK ile 2019-2020 sezonu için sözleşmemiz devam ediyor. Ana sponsor olarak üzerimize düşen tüm sorumlulukları bugüne kadar yerine getirdik ve yerine getirmeye devam ediyoruz. Terra Pizza olarak Türkiye’nin ve Avrupa’nın spor devlerinden Galatasaray SK ile yapılan bu anlaşma ile Türk futboluna destek veriyor olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz" ifadesi kullanıldı. 

Doğa Sigorta'nın açıklaması nasıldı?

Yine Ajansspor'a konuşan Doğa Sigorta’nın CEO’su Nihat Kırmızı, "Doğa Sigorta olarak tüm yükümlüklüklerimizi yerine getirdik. Bizim tarafımızdan bir problem yok. Anlaşmamıza göre tüm ödemelerimizi gerçekleştirdik. Bir sözleşme fesih talebimiz de olmadı. Sezonun devamında da anlaşmamızı sürdüreceğiz. Gelecek sezon için de tekrar ne yapabileceğimizi hem basketbol tarafında hem de futbol tarafında oturup konuşacağız" demişti. 

Senin için hazırladığımız haberler