Albert Riera: "Galatasaray'ın şampiyon olacağını düşünüyorum..."

15.04.2019 - 19:28 | Son Güncellenme: 15.04.2019 - 16:34

Albert Riera: "Galatasaray'ın şampiyon olacağını düşünüyorum..."

Bir dönem Galatasaray'da forma giyen Albert Riera, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programına bağlanarak gündeme dair açıklamalar yaptı. Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Albert Riera'nın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Türkiye'de çalışırsam bir gün, Türkçe öğrenmek istiyorum. Eğer başarılı olmak istiyorsanız, çalıştığınız ülkenin dilini öğrenmelisiniz. Türkçe anlıyorum ama bu konuda çok iyi değilim.

Ben beraberlikten dolayı çok üzüldüm. Galatasaray yenseydi şampiyonluk yolunda çok önemli bir avantaj elde edecekti. Derbilerde arzu görmek ister taraftarlar. Derbilerde her şey istediğiniz gibi gitmiyor. Ne kadar isterseniz isteyin bazen istediğinizi sahaya yansıtamazsınız. Çünkü dış etkenler önemli. Derbilerde baskı unsuru da vardır.

Dünyada oynanan bütün derbilerde takımlar istedikleri oyunu ortaya koyamazlar. Gergin hissedersiniz. Ben dünkü maçı böyle açıklıyorum. İnsanlar derbiyi düşünürken bir maçtan daha fazlasını düşünürler. Hiçbir derbide takımlar gerçek güçlerini gösteremezler.

Galatasaray'ın şansının devam ettiğini düşünüyorum. Galatasaray'ın işi kolay değil. Son 6 maçını da kazanmak zorunda. Ben Başakşehir'in de baskı altında olduğunu düşünüyorum. Ben gelecek haftalarda Başakşehir'in puan kaybedeceğini düşünüyorum. Galatasaray'ın şampiyon olacağını düşünüyorum.

Ülker Stadyumu'nda Galatasaray için her zaman kötü anılar yok. Kariyerimde en etkili olduğum oyunlardan birini orada oynadım ve şampiyon olup kupa kaldırdık. Dün hakem hataları oldu ama buna takılmamak lazım. Önümüzdeki 6 haftada Galatasaray'ın kazanması gerekiyor. Bu Galatasaray'ı şampiyonluğa götürecektir.

Fenerbahçe - Galatasaray derbisi bir dünya derbisi. Bütün dünya tarafından tanınıyor bu maçlar. Liverpool - Everton derbisi de çok önemlidir ama asla Galatasaray - Fenerbahçe derbisi gibi değildir. Oyuncuların ortaya koyduğu efor ve tribünlerdeki atmosfer asla Merseyside derbisindeki gibi değil. Çok daha bir yoğunluk var.

Galatasaraylılar pozitif düşünmeli. Ben Galatasaray taraftarıyım. Ben Galatasaray'ın şampiyon olacağına inanıyorum. Derbide olanları hatırlamamak lazım. İnanmak lazım. Ben Başakşehir'in puan kaybedeceğini ve Galatasaray'ın bunları değerlendireceğini düşünüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler