Albert Riera'dan Galatasaray flaş sözleri! Porto maçı öncesi uyarı!

20.09.2018 - 16:56 | Son Güncellenme: 20.09.2018 - 19:56

Albert Riera'dan Galatasaray flaş sözleri! Porto maçı öncesi uyarı!

Bir dönem Galatasaray’da forma giyen, futbolu bıraktıktan sonra Rusya’ya yerleşen Albert Riera, sarı-kırmızılıların gündemine dair açıklamalar yaptı. Antrenörlüğe başlayacağını söyleyen Riera, Galatasaray’a da uyarı niteliğinde tavsiyelerde bulundu.

Radyospor’da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Albert Riera’nın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Galatasaray ligde ve Avrupa'da başarılı olacaktır"

Galatasaray’ı destekliyorum. Ligde de başarılı maçlar çıkaracağını ve şampiyonluğa yakın olduğunu düşünüyorum. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde gruptan da çıkacaktır. Ben şu anda Rusya’dayım ve her şey yolunda. Antrenörlük kariyerim başlıyor. İlk tecrübemi yaşayacağım. Bunun için mutluyum. 14’ünde yeni takımla çalışmalara başlıyorum.

"Fatih Terim takımını çok iyi hazırlıyor"

Fatih Terim ile maçtan önce konuşmadım ama her zaman kontaktayız. Maçtan önce kendisine Lokomotiv Moskova ile ilgili ip ucu vermedim. Fatih Terim ve ekibi işini iyi bilir. Terim’e de maçtan önce yaptığım açıklamalar ona ulaşmıştır. Terim takımını çok iyi hazırlıyor. Maçtan önce favori demiştim. Galatasaray iyi hazırlandı. Kazandık. Beklentilerim gerçeğe dönüştü.

Galatasaray'ın 3-0 kazanmasını bekliyor muydu?

3-0 olur mu diye beklentim yoktu. Ama ben beklentimin gerçeğe dönüştüğünü söyleyebilirim. Galatasaray maça favori çıktı. Lokomotiv’in savunması ağır ve Galatasaray hızlı oyuncularıyla bunu avantaja çevirebilir demiştim. Galatasaray tempo yapabilme gücüyle rakibini baskılayabilir demiştim ve öyle oldu. Beklentim gerçeğe dönüştü. Galatasaray için anahtar faktör; hızlı oyuna yatkın oyuncularının olması. Galatasaray istediği sonucu aldı. 3-0 gibi bir skor bekliyor muydum? Bu konuda net bir görüşüm yok.

Riera'dan Porto maçı öncesi uyarı

Rövanş maçı öncesi bir uyarım var. Rusya’daki maç kolay olmayacak. Zor bir maç olacak. Galatasaray çok daha dikkatli olmak durumunda. Porto’ya karşı oynanacak maç da zor olacak. Elbette Galatasaray o maçı da kazansın. Galatasaray için zor olacak. Porto bireysel oyuncu açısından üst düzey bir takım. Kollektif olarak fark yok. Galatasaray ilk yarım saatte özellikle iyi mücadele etmeli. Çok önemli. Galatasaray iyi direnirse daha sonra avantajlı duruma gelebilir. Neden olmasın? Galatasaray oradan iyi sonuçla dönebilir. İngiliz ligi gibi bir lig değil. Galatasaray’ın orada çok  mücadele ederek galibiyet alabileceğine inanıyorum.

"Garry Rodrigues korkusuz bir oyuncu"

Garry Rodrigues gelişime açık ve halen gelişmekte olan bir oyuncu diye düşünüyorum. İyi de bir performans ortaya koyuyor. Korkusuz bir oyuncu. Cesur olması da bence en önemli özelliği. Takıma çok faydası var. Bence Galatasaray için çok önemli bir oyuncu. Ayrıca güçlü ve kondisyonu yüksek bir oyuncu diyebilirim.

Riera'dan Nagatomo sözleri: "Benden daha iyi bir sol bek"

Nagatomo bir kere akıllı bir oyuncu. Nerede ne yapacağını biliyor. Topla çıkarken çok cesur. Bu olmalı. Nerede ne iş yapacağını biliyor. Çok mücadele ediyor. Her şeyden önemlisi akıllı bir oyuncu. Biraz daha uzun boylu olsaydı daha iyi olabilirdi (gülerek). Güçlü bir yapıya sahip olduğunu düşünüyorum. Garry Rodrigues güçlü ve kondisyonu yüksek bir oyuncu demiştim. Aynı şeyi Nagatomo için söyleyebilirim. Benden daha iyi bir sol bek (gülerek). Gerçekten de çok faydalı bir oyuncu.

"Ronaldo profesyonel gibi davranmadı"

Ronaldo konusunda net konuşayım. Futbol içinde olanlardan dolayı ağlamaya mesafeli yaklaşıyorum. Göz yaşlarıyla ilgilenmiyorum. Futbolun içinde her zaman provokasyon ile karşılaşabilirsin. Bu zordur. Ama profesyonel futbolcu bunu yapmalı. Hakemin kararıyla ilgili bir şey diyemem. Rakibe zarar verecek şekilde rakibe dokundu. Kim haklı, kim haksız bilemem. Ronaldo’nun ağlamasına çok mesafeli bakıyorum. Bazen sinirlerinize de hakim olamazsınız. Futbolun içinde olan bir olay olarak bakmak lazım. Profesyonel dünyadaki oyuncular provokasyonlara gelmemeli. Öfkeyle hareket etmemek gerek. Bunu yapamadı.

Senin için hazırladığımız haberler