Albert Riera'dan Galatasaray açıklaması

Orhan Gülek
13.09.2021 - 17:09 | Son Güncellenme: 13.09.2021 - 17:21

Galatasaray'ın eski futbolcusu Albert Riera açıklamalarda bulundu.

Albert Riera'dan Galatasaray açıklaması

AJANSSPOR - HABER

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Galatasaray 'ın eski futbolcusu Albert Riera, kendisine teknik direktörlük için henüz bir teklifin gelmediğini ifade etti. Reira "Şu anda bana gelen bir teklif yok. Elbette ki bir teklifi bekliyorum. Teknik direktör olarak çalışmak istiyorum. Böyle bir teklif gelirse (birinci teknik adam) elbette değerlendirebilirim." dedi.

Faith Terim'in teknik kadrosundan neden ayrıldığı yönünde gelen soruya ise Reira şu cevabı verdi:

"Potansiyelimi teknik direktör olarak değerlendirmek istiyorum"

"Galatasaray'da neden devam etmedim? Basit bir nedeni var. Tek başıma teknik direktör olmak istiyorum. Futbolculuk döneminde pek çok büyük ligde oynadım. Potansiyelimi teknik direktör olarak değerlendirmek istiyorum. Fatih Terim'in yardımcısı olarak güzel deneyimler elde ettim. Galatasaray'da Terim ile problem yaşamadım. Galatasaray benim aşık olduğum kulüp. Ne zaman isterlerse yardımcı olabilirim. Şu anda teknik direktörlük yapmak istiyorum. Türkiye'de güzel günlerim oldu.

İspanyol futbolcu, Galatasaray'ın kendisi için ayrı bi yeri olduğunu dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

"Neden İstanbul'dayım?"

"Şu anda İstanbul'dayım. Fatih Terim ile sezon bitince oturduk, konuştuk. Birinci adam olarak devam etmek istediğimi söyledim. O da saygı duyduğunu ifade etti. Yönetim ile de görüştük. Terim'i çok seviyorum. Büyük bir futbol adamı. Neden İstanbul'dayım? Lazio maçı öncesi takıma destek vereceğim. Umarım benim varlığım, Galatasaray'ı neşelendirir. Galatasaray her zaman kalbimde"

"Ben umutsuz değilim"

"Trabzonspor maçını izledim. Galatasaray iyi başladı ama ikinci yarıda goller gördü. Galatasaray adına bence iyi sinyaller var. Tecrübeli ve genç oyuncular var. Birlikte oynamaları için zaman lazım. Genç oyuncular oyunu doğru okumayı öğrenecekler ve başarılı olacaklar. Galatasaray'ın sonraki dönemde daha iyi olacağını düşünüyorum. Biraz zamana ihtiyaçları var. Ben umutsuz değilim. Ben iyi sinyaller aldım."

"Terim, bu genç oyuncularla başarılı olacaktır"

"Elbette Galatasaray'a genç oyuncular alındı. Hangi oyuncunun daha iyi transfer olduğunu söylemek bence erken. Galatasaray iyi bir yaz transfer dönemi geçirdi. Elbette performanslarına bakmalıyız. Öyle değerlendirmeliyiz. Önümüzdeki dönemde daha net konuşabiliriz.Fatih Terim'den bahsediyoruz. Genç oyuncuların üstünde yüzde yüz etkisi var. Genç oyuncuları takım potası içinde başarıya götürecek formülü üretecektir. Bence Fatih Terim bu genç oyuncularla başarılı olacaktır."

"Türkiye'de çalışma olanağı olursa değerlendirebilirim"

"Türkiye'de tekrar çalışmak isterim. Burayı ikinci evim olarak algılıyorum. Buradaki kültürü ve yaşam biçimini tanıyorum. Galatasaray'a çok şey borçluyum. Türkiye'de çalışma olanağı olursa değerlendirebilirim. Lazio maçı elbette zor olacak. Ama inanmalıyız. Bu takıma inanmalıyız. Galatasaray'ın Lazio maçından iyi bir sonuç alacağına inanıyorum."

Senin için hazırladığımız haberler