Albert Riera'dan olaylı derbi açıklaması: "Maç bittikten sonra..."

05.11.2018 - 16:52 | Son Güncellenme: 05.11.2018 - 19:52

Albert Riera'dan olaylı derbi açıklaması: "Maç bittikten sonra..."

Bir dönem Galatasaray forması giyen Albert Riera, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programına bağlanarak Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı. Albert Riera'nın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Rusya'da çalışmalarıma devam ediyorum. Pro-lisans almak için çalışmalarıma devam ediyorum. Süreç mayıs ayına kadar devam edecek. Sonrasında İspanya Futbol Federasyon'undan bir lisans alıp teknik direktörlüğe başlamak için bir adım atacağım.

"Maç bittikten sonra..."

Galatasaray'ı konuşmak benim için çok önemli. Derbiyi takip ettim. Derbide sonuç ne olursa olsun, bunlar sahada kalmalı. Maç bittikten sonra bunlar dışarıya taşımamalı. Rakip takım da olsak aynı aileden insanlarız. Ben her zaman futbolun içindekilere hep bu tavsiyede bulundum. Önemli olan bunların tekrarlanmaması.

Galatasaray derbide daha fazlasını hak etti. Fenerbahçe zorlanmasına rağmen beraberliği yakaladı. Kaybeden 3 puan olarak görünüyor ama gidişata bakılırsa 1 puan kazanıldı diye de görülebilir. Galatasaray'ın şansı var. Daha Beşiktaş ve Başakşehir ile oynayacak. Bu maçlarda galip gelirse üstlere tırmanacaktır.

Schalke'nin sorunlu bölgesi...

Schalke maçını kazanmak bizim için o dönemde çok önemliydi. Fatih Terim, takım oyunu ile oradan istediği sonucu alabilir. Oradan iyi bir sonuçla dönebileceğini tahmin ediyorum. Schalke istediği sonuçları alamadı kendi liginde. Çok iyi gitmiyor. Savunma merkezi sorunlu. Galatasaray orayı değerlendirebilir. 

Bireysellik önemlidir ama kolektif uyum çok önemli. Mağlubiyette işler zora girer ama Galatasaray galibiyet şansını sonuna kadar zorlar. Oradan alınacak bir beraberlik güzel bir sonuç olur.

Senin için hazırladığımız haberler