Alberth Elis, Fenerbahçe'nin teklifini kabul etti!

08.01.2019 - 09:45 | Son Güncellenme: 08.01.2019 - 12:45

Alberth Elis, Fenerbahçe'nin teklifini kabul etti!

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında istediği performansı sergilemeyen Fenerbahçe transfer çalışmalarına devam ediyor. Hedefteki ilk ismin Amerikan MLS Ligi'nde Hoston Dynamo forması giyen Alberth Elis olduğu iddia edilmişti.

 

Fenerbahçe'nin teklifi 6 milyon dolar

Honduras'lı oyuncu için Fenerbahçe Amerikan takımıyla görüşmelerini sürdürüyor. Houston kulübü oyuncunun haklarına yüzde 100 sahip değil ve onlarda olan yüzde 80'lik kısım için 8 milyon dolar talep ediyorlar. Fenerbahçe'nin son teklifinin ise 6 milyon dolar olduğu öğrenildi.

 

Elis de Fenerbahçe'yi istiyor

1996 doğumlu Elis ise Fenerbahçe'de oynamak için adeta can atıyor ancak kulübünün dışında MLS tarafının da ikna edilmesi gerekiyor. Yüzde 20'lik kısım MLS yönetiminde bulunuyor. Elis, Fenerbahçe'ye 'Evet' dedi bile!

 

MLS'e kiralık olarak gitmişti

22 yaşında olan ve hem kanatlarda hem de ileri uçta oynayabilen Elis için ödenen bonservis ve kiralama bedel bilgileri transfer sitelerinde bulunmuyor.

Genç oyuncu Honduras'ta Olimpia forması giyerken 2016/2017 sezonu başında Meksika'nın en büyük kulüplerinden Monterrey'e gitti.

Meksika kulübü Elis için o dönem 2,5 milyon dolar ödedi. Oyuncu 6 ay sonra devre arasında Houston'a kiralandı. Kiralama bedeli 500 bin dolardı. Houston daha sonra ise 4 milyon dolarlık satın alma opsiyonunu da kullandı.

 

Görüşmelerde son durum ne?

Dolayısıyla maaş (net maaşı 650 bin dolar) ve primler de hesaba katılırsa oyuncunun maliyeti 6 milyon dolardan fazla bir meblağ ediyor. Amerikan takımı da yüzde 80'lik kısım için bu rakamın üzerinde bir bonservis talep ediyor. O bedel de 8 milyon dolar. İki kulüp arasındaki pazarlıklar son sürat devam ederken görüşmeler bu noktada tıkanmış durumda. (Fanatik)

Senin için hazırladığımız haberler