"Aldatan Vedat Muriç'ti"

11.02.2020 - 19:46 | Son Güncellenme: 11.02.2020 - 16:50

"Aldatan Vedat Muriç'ti"

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, çarpıcı sözler sarf etti. VAR kayıtlarının açıklanmayacağını dile getiren Gümüşdağ, Sivasspor maçında yaşanan penaltı pozisyonuna değindi; Vedat Muriç ve Demba Ba hakkında da görüş bildirdi.

Kulüpler Birliği toplantısının ardından basın mensuplarına konuşan Göksel Gümüşdağ'ın sözlerinden Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:

"Bundan sonraki süreçte de TFF bu konularda hassasiyetli ve dikkatli olması gerekir. İlk 5 sıradaki herkes yarışta. Lig sonuna doğru adrenalin fazla oluyor. Her başkan da bu açıklamalarla ilgili bu tonda konuşmayacağını söylüyor. Maalesef bunu hepimiz yapıyoruz. Genel sorunların sebeplerini gidermek lazım. Onların da rahatsızlığı var ki böyle konuşuyor.

Empatiyi hepimiz yapması lazım. Yoksa başarılı olma şansımız yok. TFF de, MHK de hata yapıyor. Bunu düşük tutmamız lazım. VAR kullanımı noktasında bir sunum oldu. Onların geliştirilmesi gerektiğini ifade ettiler. 13 haftayı en hasarsız şekilde hak edenin neticeye yansıması için gayret sarf edeceklerini söylediler.

VAR kayıtları açıklanacak mı?

VAR kayıtlarının açıklanmasını TFF reddetti. Dünyada da pek örneği yok. O zaman da kaos olur. Ben de doğru bulmuyorum. Kendi içindeki denetim mekanizması tartışılır. Hataları düşürmek için çalışma yaptıklarını söylediler.

Sivasspor - Başakşehir maçındaki penaltı pozisyonu

Hakemin verdiği karara saygı duymak lazım. Clichy'nin kastının olmadığını düşünüyorum.

Harcama limitleri

Türk futbolu ekonomik olarak iflas etmiştir. Bir karar aldık. Türk futbolu için finansal fair play adımını attık. Hiçbir takımın ceza almasını kimse istemez. Hiçbir başkan şu kulüp ceza alsın diye imza atmaz. Fenerbahçe olmazsa, Galatasaray olmaz. Hepsi bir birine bağlı. Kimse hatadan prim yapmak istemez. Limit aşımına uğramamak için 7 futbolcu gönderdik. Süper Lig'de transfer yapmayan tek takım biz olduk.

VAR sözleri

VAR artık hayatımızın parçası, artık vazgeçemeyiz. Hatalar bitmedi ama çok azaldı. Bu işin içinde ekonomi ve alın teri varsa hataları azaltmak için ne yapılması gerekiyorsa yapılmalı. Sahadaki oyuna olumlu katkı yapan her şeyi işin içine sokmalısınız.

Kart kuralı değişiyor

Genç hakemlerin daha çok şans bulması gerektiğini düşünüyorum. Yavaş yavaş yeni yüzlere ihtiyaç var. Zekeriya Alp, güvenilir, sporun ruhunu bilen birisidir. Oğuz Sarvan'ın da samimiyetine inanırım. Aldatan Vedat Muriç'ti aldatmayan Demba Ba idi. Vedat olsa da olmasa da Fenerbahçe sabaha kadar yenebilirdi. Ben genel anlamda bunu söyledim. Talimatlarla ilgili değişiklik istemiştim. Yöneticilerin aktif olması lazım. Bunlar adil değil. Kart nerede görüldüyse orada kullanılmalı. Kupalar, kart temizleme alanı oldu. Bunun hemen değişmesi gerekir, en kötü sezon başında değişmeli. Nihat Özdemir ile de görüştük, değişecek.

Ali Koç'un toplantıya katılmaması

Dün Galatasaray katılmıyordu, bugün Ali Koç katılmadı. Kararına saygı duymak lazım. Bunlara dikkat etmemiz lazım. Zaman zaman kırgınlıklar olabilir. Burada bir şey aramak doğru değil.

Arda Turan açıklaması

Arda Turan'a elimizden gelen desteği verdik. Bazen tutmaz. Arda ile konuştuğumuzda yeni sayfanın hayırlı olabileceğini düşündük. Türk futbolunun önemli bir figürüdür. En kısa zamanda umarım bir yerde devam eder.

Abdullah Avcı ve taraftar yorumu

6 yıl önce arması ve stadı olmayan bir takımdık. Başakşehir'i kurduk ve sahibi olduk. 6 yıldır üst üste ilk 4'te ligi bitiren Avrupa'da da örneği olan bir takım yokmuş. Avrupa'da Türkiye'yi temsil eden tek takım Başakşehir. Bir yönetici ile ilgili dava açtım ve kazandım. Özür dileme erdemini göstermediler. İnandığım şeylerin peşinden koşarım. Açıklasınlar dedim ama bir şey çıkmadı.

Abdullah Avcı, A Milli Takım'a yükselmiş, Başakşehir ile başarı yakalamış bir isimdir. inşallah bundan sonra başka takımlarda başarılı olur.

Biz taraftarsız değiliz, taraftarımız az. Geçen yıl ortalaması 5 bin 600'dü. Yüz yıllık çınarlarla rakibiz. 100 yıl önce o takımların kaç taraftarı vardı? Biraz zamana ihtiyacımız var. 3-5 sene sonra 10 binin üzerine çıkarız.

Milli Takım'ın ilk 11'indeki 3 futbolcu bizden. Bunlara Berkay, Cengiz ve Emre Belözoğlu'nu da katalım. 3+3 oluyor...

Şampiyonluk yarışı son haftalarda 3 takıma düşer herhalde. Herkes şampiyon olabilir. 5-6 tane takım hala yarışın içinde. Hepsine başarılar diliyorum.

Senin için hazırladığımız haberler