Aleksandar Djordjevic: Savunma, Fenerbahçe'nin karakteri

11.11.2021 - 18:22 | Son Güncellenme: 11.11.2021 - 18:39

Fenerbahçe Beko'nun Sırp başantrenörü Aleksandar Djordjevic, EuroLeague ve sarı-lacivertli takımdaki hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Aleksandar Djordjevic: Savunma, Fenerbahçe'nin karakteri

AJANSSPOR-HABER

Yeni sezonda başantrenörlüğe Aleksandar Djordjevic’i getiren Fenerbahçe Beko, ING Basketbol Süper Ligi’nde 6 galibiyet 1 mağlubiyetle başlarken, Turkish Airlines Euroleague’de ise ilk 8 haftada 3 galibiyet 5 yenilgi aldı. Kulüpte 3 ayı geride bırakan Sırp başantrenör, DHA'ya özel açıklamalar yaptı.

'Maurizio Gherardini ile konuştum'

Şampiyon yaptığı Virtus Bologna ile tarihi bir sezon geçirdiklerini söyleyen Djordjevic, “Şu anda yüzde yüz Fenerbahçe’ye odaklanmış durumdayım. Ben basketbolda dün olduğuna inanmıyorum. Teklif geldiğinde birçok kişiyle konuştum. Maurizio Gherardini ile çok muhteşem bir ilişkimiz var. Fenerbahçe ile ilgili tüm detayları o anlattı. Şu anda bile konuşmaya devam ediyoruz" dedi.

'Fenerbahçe gerçekten bir aile'

Ünlü antrenör, "Ben teklif gelmeden önce de Fenerbahçe’yi biliyor ve takip ediyordum. Buraya geldikten sonra kulübün ne kadar sıcak olduğunu gördüm. Burada hep bir aileden bahsediliyordu. Gerçekten de öyle bir durum var burada. Ben de çalışmalarım ve sonuçlarla buna layık olmak için her şeyi yapacağım. Her şet belli olduktan sonra Fenerbahçe’ye ne getirebilirim, daha iyi neler yapabilirim, bunlara odaklanmaya başladım” İfadelerini kullandı.

'Ben geldikten sonra sadece Şehmus Hazer alındı'

Yönetimin iyi bir kadro kurduğunu söyleyen Djordjevic, “Bir antrenör olarak değişik bir deneyim oldu, hazır bir takma gelmek. Ama biliyorum ki kulüp zaten ben gelmeden önce de en iyisini yapmıştı. Mutluydum var olan kadrodan. Ben geldikten sonra sadece Şehmus transfer edildi ki zaten bunun da ön çalışması ben gelmeden yapılmıştı. Gelecek vadeden ve benim de beğendiğim bir oyuncuydu. Bir antrenör için elindekilerle bir şey yapmak çok güzel bir durum. Amacımız, zarları doğru atıp, mevcutları birleştirip sahada en iyisini sunabilmek” şeklinde konuştu.

'EuroLeague'de daha çok maç kazanabilirdik'

Sezonun geride kalan kısmını değerlendiren Djordjevic şunları söyledi: “Sezonun başlangıcında değişik şeyler oldu. Euroleague’de şu an 3 galibiyet ve 5 mağlubiyetimiz var ama birkaç maç daha kazanabilirdik. Türkiye Ligi'nde de iyi bir seviyede gidiyoruz. Başlangıç her iki kulvar için de daha iyi olabilirdi. Mücadele ederek başladık ve etmeye de devam edeceğiz. Burada taraftarın da çok büyük önemi var, onların desteklerini hissediyoruz. 

 

'Yenilgilere takılmadan savaştık'

Biz de onlara bu desteğin karşılığında bir şeyler vermek istiyoruz. Hep birlikte güzel bir sinerji oluşturabiliriz. Mağlubiyetlerin takımın moralini olumsuz etkilediğini kesinlikle söyleyemem. Koçlar olarak da bu bizim için bir deneyimdi. Takımın moralini yüksek tutup aynı şekilde savaşmak ve kazanmaya çalışmak, bizim adımıza önemliydi.” 

'Savunma bir takımı şampiyon yapar' 

Oyun felsefesinde savunmanın çok büyük önem taşıdığını vurgulayan Djordjevic, sezonun geride kalan kısmında bu anlamda iyi iş çıkardıklarını söyledi. Fenerbahçe Beko Başantrenörü, "Savunmamıza çok inanıyorum. Oyuncuların da savunma eforu çok önemli ve çok gayret gösteriyorlar. Savunma, bu takımın karakteri ve rengi diyebilirim. Oyuncular bizim vermeye çalıştığımız şeyleri çok iyi anlıyor ve reaksiyon veriyorlar. Bu inşa sürecinde şimdi kiremitleri yerine oturtmak gerekiyor. Sahadaki savunma karakterini şu an çok beğeniyorum. Benden daha akıllı insanların söylediği bir sözü hatırlatmak istiyorum, 'Hücum maç kazandırır, savunma ise şampiyonluk getirir' dedi.

'Fenerbahçe her maçını kazanmak zorundadır'

Fenerbahçe gibi büyük bir camiada her zaman baskı olduğunu vurgulayan Djordjevic, “Daha çok sayı üretmemiz gerektiğini düşünüyorum. Oyuncuları daha iyi bir form durumuna getirmek için çalışmamız gerekiyor. Fenerbahçe’de her zaman çok büyük baskı vardır. Bir maçı kaybedemezsiniz, kazanmak zorundasınızdır. Bir şut kaçıramazsınız, bütün şutlarda isabeti bulmak durumundasınız. Bu her zaman sahada en iyi oyununuzu sunmayı gerektiriyor. Bu da tabii ki bizim için bir meydan okuma” diye konuştu.

'Transferde her şey olabilir' 

Sırp başantrenör, takıma bir transfer yapılıp yapılmayacağı konusunda çıkan haberlerle ilgili  “Oyuncu pazarı şu anda herkese açık ve bütün takımlar, bilgi kovalıyor. Bence transfer dönemi kapanana kadar her takım aktif bir durumda, buna Fenerbahçe de dahil ama şu anda spesifik ve belli bir oyuncu arayışımız yok” yorumunu yaptı.

Djordjevic, Ülker Arena'yı dolu görmek istiyor

Son olarak maçların yüzde 100 kapasite ile oynanma kararından duyduğu memnuniyeti paylaşan Fenerbahçe Beko Başantrenörü, “Bu kararı bekliyorduk ve fazlasıyla sevindik. Yavaş yavaş normalleşmeye başlıyoruz. Seyircileri, basketbol salonlarında ve stadyumlarda görmek gerçekten çok güzel. Bunun, toplum üzerindeki sosyal etkisi de çok önemli. Arenayı dolu görmeyi gerçekten çok istiyorum. Oyuncularıma hep, ‘Taraftarlar için oynayın, taraftarlarla birlikte oynayın’ derim, çünkü inanılmaz bir etkileri var. Kaybettiğimizde bile bizimle birlikte olmaları çok önemli” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler