Aleksic'ten Galatasaray'a gönderme!

20.07.2020 - 19:08 | Son Güncellenme: 20.07.2020 - 19:20

Aleksic'ten Galatasaray'a gönderme!

Sezon başında Medipol Başakşehir'e bedelsiz olarak transfer olan ve şampiyonluk yaşayan Sırp orta saha oyuncusu Danijel Aleksić, ülkesinin basınına flaş açıklamalarda bulundu.

DIŞ HABER - İsa KETHÜDA

Mozzartsport'a konuşan Aleksic, "Oturup düşünüyorum. Ne diyeceğimi gerçekten bilemiyorum. Duygularla doluyum ve nereden sözlerime başlayacağımı bilmiyorum. Bir yıl önce iyi organize olan bir kulübe Başakşehir'e geldim. Dünya futbolunda önemli yer edinmiş oyuncularla oynamaktan dolayı çok mutluyum. Ve sonunda, kariyerimdeki ilk, kulübün için de tarihteki ilk şampiyonluğumuzu kazandık, katkıda bulundum. Artık biyografimde sonsuza dek bir kez şampiyon olduğum yazılacak. Kulübün tarihinde, Başakşehir'e ilk şampiyonluğu getiren oyuncular arasında benimde adım yer alacak. Bu benim için inanılmaz" dedi.

"Hak edilmiş bir lig şampiyonluğu kazandık"

Son yıllarda sürekli zirveye oynadıklarını belirten Sırp oyuncu, "Son yıllarda sürekli zirveyi zorluyoruz. Şu an 7 puan öndeyiz ve şampiyonluğumuzu garantiledik. Ama henüz bitmedi. Hak edilmiş bir lig şampiyonluğu kazandık. Biz en iyisiydik, bunu herkese gösterdik" şeklinde konuştu.

"Diğer takımlara göre daha az taraftarımız var"

Diğer takımlara göre daha az taraftarlarının olduğunun altını çizen 29 yaşındaki oyuncu, "Çok sayıda taraftarı olmayan bir kulübüz. İstanbul devleri gibi fantastik bir taraftar topluluğuna sahip değiliz, bu yüzden bu ortamlar bize hiç yabancı değildi. Boş stadyumların önünde onlar daha fazla puan kaybettiler, çünkü 40 bin-50 bin taraftarın önlerinde oynadığınızda sizleri bu taraftar gücü ile açabiliyorlar ve maçları kazanabiliyorlar. Örnek verecek olsak Liverpool'un taraftarı gibi. O taraftarın önünde oynadığın zaman ve maçı kazanmak istiyorsan onlardan daha iyi olman gerekiyor. Kazanmak istiyorsak her zaman rakipten daha iyi olmalıyız" açıklamasını yaptı.

"Şampiyon olduğumuzu biliyorduk"

Geçtiğimiz hafta Konyaspor'a 4-3 kaybettiklere maça da değinen Aleksic, "En son ne zaman 4 gol yediğimizi hatırlamıyorum ve bundan dolayı çok rahatsız olmuştuk. Birçok insan yine geçmişte yaşadığımız sorunları yine yaşayacağımızı düşündüklerine inanıyorum. Ancak kısa sürdü ve toparlandık. Çünkü kaliteli bir takımız ve tecrübeli bir oyuncu grubuna sahibiz. Kayserispor ile oynarken son 10 dakika kala Trabzonspor'un kaybettiğini öğrendik ve şampiyon olduğumuzu biliyorduk, ama asla sahada bir rahatlama yaşamadık. Tecrübeli oyuncularla sonuna kadar oynamamız gerektiğini biliyorduk" ifadelerini kullandı. 

"Büyük bir kutlama yapmadık"

Şampiyon olduktan sonra büyük bir kutlama yapmadıklarını kaydeden Aleksic, "Stadyum'da sadece 300-400 kişi, kulüp çalışanları ve yönetim kurulu üyeleri vardı. Biraz kutlama yaptık, sahada bayraklar vardı ve biraz video çektik. Şimdi son lig maçında Kasımpaşa ile karşılaşacağız ve asıl kutlamayı bu maçtan sonra yapacağız. Başkan iyi bir kutlama yapacak ve nasıl yapılacağını herkese gösterecek" dedi.

"Galatasaray, Falcao ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Ne için?"

Türkiye'de her büyük takımın parası olduğunu vurgulayan Sırp oyuncu, "İstikrarlı kulübün ne anlama geldiğini bilmiyorum. Ancak en iyi organize kulüp olduğumuzu size söyleyebilirim. Her Euro'nun nere gittiğini biliyoruz. Açıkça söylemek gerekirse Türkiye'de her büyük takımın parası var. Ama asıl fark onları nasıl harcadığıdır. Galatasaray'ı örnek olarak alalım: Geçen yaz 33-34 yaşındaki bir oyuncu olan Radamel Falcao ile 3 yıllık sözleşme imzaladı ve ona 7 milyon Euro ödedi. Ne için, Kolombiya'nın onuru olduğu için, ama bu iyi bir iş örneği mi? Başakşehir'de böyle bir harcama yok ve bu yüzden ülkenin en iyi yönetilen kulübüyüz. Avrupa'da da kendimizi göstereceğiz. Şimdi dünyanın dört bir yanından büyük oyuncular buraya gelmek isteyecektir" diye konuştu. 

"VAR geldikten sonra tüm maçlar adil bir şekilde oynanmaya başlandı"

Aleksic son olarak, "VAR geldikten sonra tüm maçlar adil bir şekilde oynanmaya başlandı, herkes şimdi aynı muameleyi görüyor. Her kulübün parası var, iyi oyuncuları var... Fark iyi yabancı oyuncuları bulmakta... Bu yıl biz, Trabzonspor ve Sivasspor zirvedeyiz. Geçen sezon Malatya'da yakındı. Bu yüzden işler artık değişiyor. Son lig maçında küme düşme potasında yer alan Kayserispor'u 1-0 yendik. Eskiden olduğu gibi kolay kazanmak yok, herkes herkesi yenebiliyor. Ve adil bir şekilde oynandığında gerçekten durum böyle. Galatasaray'ı, Fenerbahçe'yi ve Beşiktaş'ı da tebrik ediyorum.

Nereye gitmeliyim? (Gülüyor)? En iyi yıllarımı geçiriyorum, harika bir kulüpte, güzel bir şehirde, ailem burada, ilk şampiyonluğumu kazandım ve sözleşmem devam ediyor. Şimdi buradayım" diyerek sözlerini tamamladı. 

9 gol 2 asist

İstanbul ekibi ile bu sezon 34 maçta sahaya çıkan Sırp oyuncu; 9 gol ve 2 asist kaydetti.

Yasal Uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler