Alex de Souza transferi için olay iddialar! "1 milyon Euro nerede?"

Özgür Koç
29.05.2024 - 11:08 | Son Güncellenme: 29.05.2024 - 11:32

Antalyaspor'un yeni teknik direktörü Alex de Souza dün akşam Antalya'ya geldi. Brezilyalı hocanın kırmızı beyazlı takımın yeni teknik direktörlüğüne götüren süreçle ilgili flaş iddialar ortaya atıldı. İşte detaylar...

Alex de Souza transferi için olay iddialar! "1 milyon Euro nerede?"

AJANSSPOR - HABER

Antalyaspor, Süper Lig'de sezonu 49 puanla 10. sırada tamamladı. Kırmızı beyazlı kulüp, sözleşmesi sona eren Sergen Yalçın'ın yerine Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Brezilyalı teknik direktör Alex de Souza ile anlaştı.  

Antalya'ya geldi, 2 yıllık sözleşme imzalayacak

Alex de Souza dün akşam Antalyaspor ile sözleşme imzalamak için şehre geldi. Kırmızı beyazlı taraftarların havalimanında sevgi gösterileriyle karşıladığı Brezilyalı çalıştırıcı, perşembe günü yeni takımıyla iki yıllık sözleşme imzalayacak.

Alex'in transferi için olay iddialar

Öte yandan Antalya basınından Akdeniz Manşet Gazetesi yazarı Şifa Çiçek, Alex de Souza'nın Antalyaspor'un yeni teknik direktörü olarak belirlenme süreci, Alex'in Fenerbahçe'den tercümanı olan Samet Güzel ve Güzel'in Antalyaspor'da tercüman olarak görev yapan kardeşi Furkan Güzel'in de içinde yer aldığı flaş iddiaları dile getirdi. 

İşte Şifa Çiçek'in o yazısı:

"Alex'i getirebileceğini söyleyen Furkan Güzel ile yollar ayrılacaktı"

"Antalyaspor’da Nuri Şahin’in 500 bin euro bonservis bedeli ödeyerek Borussia Dortmund’a transfer olmasından sonra teknik direktör arayışları yapılmış, Sergen Yalçın transferi de Kıbrıs’ta bitmişti. Antalyaspor’da 4 ayda 20 milyon TL alan Sergen Yalçın ile yollar ayrıldı. Sergen Yalçın göreve geldikten kısa bir süre sonra Antalyaspor futbol takım tercümanı Furkan Güzel, yöneticilere Alex de Souza’yı getirebileceğini iletti. O güne kadar Furkan Güzel, sezon sonu olmadan yollar ayrılacak denen bir isimdi. Sebeplerini yöneticiler açıklasın!

"Samet Güzel 1 milyon euro reklam, sponsorluk ayarlayacak vaadi"

Furkan Güzel, aynı zamanda Alex’in Fenerbahçe’den tercümanı Samet Güzel’in kardeşi. Alex’in ayrılığından sonra Samet Güzel açık hava vb. gibi reklamcılık sektörüne girmişti.

Aradan geçen yıllardan sonra Samet Güzel tekrar futbola dönme kararı aldı. Hem de menajer olarak ve Alex’in Antalyaspor’a transfer için vaatleri şu şekildeydi:

* Alex, Antalyaspor’a gelecek

* Alex’in Antalyaspor’a gelmesinden dolayı Samet Güzel 1 milyon euro reklam, sponsorluk ayarlayacak

* Samet Güzel’in kardeşi ve tercüman Furkan Güzel takımın Genel Menajeri olacak

* Kulübün yapacağı transferlerde Samet Güzel söz sahibi olacak.

"Özdil ve Uysaloğlu gidecek Furkan Güzel genel menajer olacak"

Düzen buydu. Hatta öylesine iddialar ortaya atıldı ki Samet Güzel her transferden yüzde 5 alacak diyen bile oldu. İnanmak istemedim. Samet Güzel’in menajerlik yetkisi var mı onu da bilmiyorum. Kulübü yönetenler daha iyi bilecektir!

Furkan Güzel’in kardeşi genel menajer olmasından dolayı da Seçkin Özdil ile yollar ayrılacak. Hatta İdari Menajer Burak Uysaloğlu da gidecek şekilde karar alındı.

Furkan Güzel ile bu işler olur mu? Sanmam, kulüp içinde davranışları duyunca tüylerim ürperdi! Bekleyip göreceğiz.

Antalyaspor’u yönetenler 1 milyon euro gelecek derken kendi profesyonel çalışanlarından olur, üstüne tarnsferlerden gereksiz komisyonlar veren bir kulübe dönüşmez umarım.

ETİ ve Papara sponsorluğu kabul etmedi

1 milyon euro sponsorluk için ETİ firmasının adı çıkmıştı sonra Papara dendi ama her ikisinin de sponsorluğu kabul etmediği belirtildi. Zaten Alex’in geleceği haftalar öncesinden belliydi. Sponsor bulunmuş olsa karşılama töreninde görürdük.

"Başkanın taliminatına rağmen yönetici karşılaşamaya gitti"

Dünkü karşılama demişken; Antalyaspor A.Ş. Yönetim Kurulu Alex’in karşılamak için sadece futbol şube sorumlularını görevlendiriyor. Hatta bu kararı Başkan Sinan Boztepe, WhatsApp grubundan da tekrar hatırlatıyor. Bu karar doğrultusunda Başkan ve yöneticiler Alex’i karşılamaya gitmiyor. Bu karara uymayan yönetici Levent Ördek ise her fotoğraf karesinde yer alıyor. Bu durum yönetim içerisinde de ciddi rahatsızlık yaratmış durumda.

Yine karşılama töreninde Antalyaspor Kulübü’nden bir yönetici yer alıyor. Fotoğraf karelerinde yer almak için de o da Levent Ördek gibi çabalıyor. Benim dikkatimi çeken Alex’in açıklamalarını çeviren bugünün tercümanı yarının genel menajeri Furkan Güzel’in sırtına yaslanmış şeklinde duruyor. Röportaj verirken bu ciddiyetsizlik gözler önünde. Antalyaspor kulübüne, camiasına yakışmayan durum. 

Tüm bunları tarihe not düşelim ve takipçisi olalım!"

Senin için hazırladığımız haberler